Maria Mairy ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα. Έχω ένα desktop το οποίο πριν 4 χρόνια περίπου το είχα πάει στον τεχνικό επειδή χανόταν η σύνδεση του ίντερνετ, το κοίταξε όλο και μου είπε πως είναι μια χαρά και δεν έχει κάποιο πρόβλημα και πως με το σήμα μπορεί να συνέβει κάτι. Να μην το ματιάσω, απο τότε είναι μια χαρά το desktopάκι μου αλλά απο την αρχή, με το που το πήρα απο τον τεχνικό, είδα πως δεν μου άνοιγε τα παράθυρα όπως πχ για τον πίνακα ελέγχου, δεν μπορούσα να συνδέσω τον εκτυπωτή, απλά άνοιγαν μόνο τα παράθυρα του firefox, του chrome δλδ. μπορούσα να μπώ μόνο στο ίντερνετ αλλά δεν με πείραζε και τόσο αφού έχω και laptop. Τα παράθυρα τα άνοιγε κανονικά αλλά κρύβονταν στο προσκήνιο, ενώ βάζοντας τον κέρσορα πάνω στο σήμα του firefox στην γραμμή εργασιών και μπορούσα να δω σε μια μικρή εικονίτσα την αρχική εικόνα, η μεγάλη εικόνα χανόταν στο προσκήνιο και αυτό συνέβει και τώρα με τις σελίδες του ίντερνετ... Με λίγα λόγια, ανοίγει τα πάντα αλλά τα πάντα χάνονται στο προσκήνιο(με μια αστραπιαία κίνηση, τα βλέπω να φεύγουν στην αριστερή πλευρά της οθόνης). Κάποια ρύθμιση πρέπει να χρειάζεται για να επανέρθουν οι οθόνες μπροστά, αλλά πως να την βρω όταν δεν έχω οθόνη;;; :-///.
Τα windows μου είναι 7άρι σπασμένα...
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει κάπως;;;;

10 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Μαρία, αρχικά να σου πω ότι αναφέρεσαι σε ένα "νεκρό" λειτουργικό και μάλιστα μη αυθεντικό..μόνο και μόνο αυτό είναι αρκετό για έχεις προβλήματα..Συνεπώς ίσως η καλύτερη επιλογή που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις format και να εγκαταστήσεις τα Windows 10. Πολύ φθηνή άδεια μπορείς να βρεις εδώ. Βέβαια μπορείς να τα έχεις και δωρεάν χωρίς ενεργοποίηση με κάποιους όμως περιορισμούς.
Σε κάθε περίπτωση μπορείς να κάνεις και έναν έλεγχο για malware στο σύστημα σου γιατί αυτά τα προβλήματα που παρατηρείς μπορεί να οφείλονται σε κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα.

Maria Mairy απάντησε πριν 2 έτη

Οπότε μάλλον χρειάζομαι τεχνικό, επειδή όλα αυτά εγω δεν νομίζω να μπορώ να τα κάνω.... Θα το προσπαθήσω όμως.
Ευχαριστώ.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Δοκίμασε πρώτα να κάνεις τον έλεγχο για malware όπως σου ανέφερα.

Maria Mairy απάντησε πριν 2 έτη

Για να κάνω τον έλεγχο για malware, όπως είδα, θέλει κατέβασμα, πως θα το κατεβάσω αφού δεν μου ανοίγει τίποτα παρά μόνο την αρχική εικόνα;;; Ακόμα και αλλού να το κατεβάσω και προσπαθήσω να το περάσω με το στικάκι μου εκεί, πάλι δεν γίνεται επειδή ο πίνακας ελέγχου και γενικά οτιδήποτε άλλο, εξαφανίζεται στα αριστερά της οθόνης.

Deleted User απάντησε πριν 2 έτη

Γειά σου Μαρία ,εγώ προτείνω να δοκιμάσεις να μπεις σε Safe Mode στα windows να δεις αν συνεχίζουν να εξαφανίζονται τα παράθυρα. Σε Safe Mode δεν φορτώνονται τα προγράμματα ,ούτε οι drivers.....Δοκίμασε από άλλο pc να κατεβάσεις το TDSS Killer της Kaspersky ,πέρασέ το σε στικάκι ,μπες σε safe mode στον υπολογιστή σου και βάλε το στικάκι και τρέξε το πρόγραμμα.(δε θέλει εγκατάσταση ,είναι portable)
https://support.kaspersky.com/5350#block1

Maria Mairy απάντησε πριν 2 έτη

Δεν κάνει τίποτα απολύτως. Βλέπει οτι υπάρχει το στικάκι αλλά μέχρι εκεί....
Σας ευχαριστώ και τους 2 αλλά δεν νομίζω να βρεθεί άκρη και ίσως πρέπει να βρεθεί τεχνικός να το ελέγξει στο σπίτι δλδ πάνω στην οθόνη μου, επειδή όσες φορές το πήγαινα αλλού, έπρεπε να φτιάχνω και την οθόνη μετά...

Deleted User απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα ,α)το πρόβλημα υπήρχε πριν το πας στον Τεχνικό ;  ....β)Είχες κι από πριν σπασμένα windows ;  Βρήκα επίσης πως έχουν μία τέτοια λειτουργία τα win7 την Aero peek .  Μήπως αν κουνήσεις το ποντίκι τα παράθυρα ξαναεμφανίζονται ;;  Δοκίμασε να πας τέρμα κάτω δεξιά στην επιφάνεια εργασίας θα βρεις ένα ορθογώνιο κουτάκι ,κάνε δεξί κλικ πάνω του -->ξετίκαρε το "Peek at desktop" (όπως λέγεται δηλ.) ----- 

Deleted User απάντησε πριν 2 έτη

Αν μπορείς  κατέβασε το iso σε ένα στικάκι ή dvd και ρύθμισε τον υπολογιστή να εκκινήσει από αυτό το μέσον. Φτιάξε δηλ ένα  Κaspersky rescue disk και κάνε σάρωση για malware με αυτό.
https://support.kaspersky.com/krd18   --Αν γκουγκλάρεις "pcsteps εκκίνηση υπολογιστή" θα το βρεις πώς γίνεται. (ή δες εντός του οδηγού για το φορμάτ που έδωσε ο Γιώργος)
 

Maria Mairy απάντησε πριν 2 έτη

Μακάρι να μπορούσα να σας έστελνα ένα βιντεάκι για να δείτε τι γίνεται...
Λοιπόν, Δημήτρη. Το πρόβλημα υπήρχε όταν γύρισε απο τον τεχνικό αλλά μου έκρυβε μόνο τις καρτέλες με τον πίνακα ελέγχου, σύνδεση εκτυπωτή κλπ ενώ σε ιστοσελίδες έμπαινα μια χαρά (αυτό είναι το πρόβλημά μου τώρα, να μπαίνω τουλάχιστον στο ίντερνετ θέλω), στον τεχνικό πήγε επειδή δεν είχα καλό σήμα ίντερνετ και σκέφτηκα μήπως έχει καεί η κάρτα δικτύου-συγχωρέστε με αν τα λέω και λάθος, δεν έχω πολλές γνώσεις απο υπολογιστές-.
Και πριν είχα σπασμένα windows αλλά τα 8 και οχι τα 7 αφού ο ίδιος τεχνικός προτίμησε να μου περάσει τα 7 επειδή είναι παλιό το λειτουργικό αφού τον υπολογιστή στον έχω απο το 2009.
Αν κουνήσω το ποντίκι, δεν εμφανίζεται τίποτα και αν το φτάσω τέρμα στην οθόνη τότε εξαφανίζεται και αυτό. Στο ορθογωνάκι κάτω τέρμα δεξιά, με δεξί κλίκ μου βγάζει μόνο 2 επιλογές οι οποίες είναι ''εμφάνιση επιφάνειας εργασίας'' και ''παρατήρηση επιφάνειας εργασίας'' όπου έχει και το τικ αλλά είχε έχει το τικ είτε οχι, δεν υπάρχει διαφορά. Η επιφάνεια εργασίας, φαίνεται όλη...
 
Το οτι το έχω απο το 2009, μην μου πείτε πως είναι παλιό και έχει παλιό λειτουργικό και πως έχει αντέξει μέχρι τώρα, επειδή και το προσέχω και γερό μηχάνημα είναι και του έχω κάνει και σέρβις και αλλαγές πάνω του...

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Μαρία, αρχικά το ότι έχεις ένα μηχάνημα που το προσέχεις δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί για πάντα σωστά..τα ηλεκτρονικά γερνάνε με το πέρασμα του χρόνου..Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να γίνει format..μπορείς όπως σου είπα να δοκιμάσεις νεότερη έκδοση των Windows..Εάν δεν μπορείς εσύ να ασχοληθείς μάλλον καλύτερα να το πας σε διαφορετικό τεχνικό αυτή τη φορά..