Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠρόβλημα με προστασία αντιγραφής σε USB Stick
yiannis drosos ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα. Η ερώτησή μου έχει 2 σκέλη.
Έχω ένα USB Stick, San Disk 256 Gigabyte (SanDisk Ultra USB 3.0) εδώ και δύο χρόνια. Έως τώρα δεν είχα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τη χρήση του, εκτός από τις χαμηλές ταχύτητες μεταφοράς. Αυτές τις ημέρες προσπαθώντας αρχικά να διαγράψω ορισμένα αρχεία και στη συνέχεια να του κάνω format προκειμένου να αδειάσει με αυτό τον τρόπο, τότε, για πρώτη φορά μου πέταξε μήνυμα πως η συσκευή διαθέτει προστασία αντιγραφής, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Το στικάκι πάνω του δεν έχει κάποιο διακόπτη/ασφάλεια για να δημιουργείται από εκεί το θέμα αυτό, ούτε είχα αλλάξει κάποια ρύθμιση.
Δοκίμασα το  DiskPart από το πρόγραμμα Εκτέλεσης, όπου στην εντολή attributes disk, έβγαλε ένδειξη «Current Read-only State: Yes» και «Read-only: no». Χρησιμοποίησα την εντολή attributes disk clear readonly, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι και οι ενδείξεις παρέμειναν οι ίδιες.
Ακολούθως δοκίμασα τον επεξεργαστή μητρώου, στον φάκελο StorageDevicePolicies, όπου δημιούργησα το αρχείο REG_DWORD με το όνομα WriteProtect σε ρύθμιση 0. (Αυτά βρίσκοντάς τα σε οδηγό στο διαδίκτυο).
Τίποτα από αυτά όμως δεν έλυσε το πρόβλημα. Τι μπορεί να γίνει μετά από όλα αυτά;
Το δεύτερο σκέλος είναι, αφού επιλυθεί το ζήτημα αυτό, εάν υπάρξει κάποιος τρόπος αύξησης της ταχύτητας μεταφοράς.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Γιάννη! Δοκίμασε να το κάνεις format με κάποια τρίτη εφαρμογή, όπως το Easeus Partition Master. Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις κάτι όσο αφορά την ταχύτητα.