Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με σκληρό δίσκο!
Chris Vasalos ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα! Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί και κάνει όταν τον συνδέω έναν ήχο σαν "σφύριγμα" αλλά δεν μου τον εμφανίζει ο υπολογιστής. Έχεις σε παρακαλώ κάποιο "κόλπο" να μου προτείνεις μήπως και μπορέσω να σώσω τα αρχεία που έχω μέσα;

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Χρήστο,

Έχεις τη δυνατότητα να βάλεις το δίσκο σε κάποιον άλλο υπολογιστή, μήπως και λειτουργεί εκεί?

Αν και, αν κρίνω από το σφύριγμα που αναφέρεις, μάλλον ο δίσκος μας άφησε χρόνους. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα κόλπο για να τον σώσεις.

Αν έχεις πολύ σημαντικά αρχεία μέσα, θα πρέπει να τον πας σε κάποια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων, αλλά αυτό θα κοστίσει ενδεχομένως εκατοντάδες ευρώ.

Chris Vasalos απάντησε πριν 9 έτη

Έχω ακούσει κάτι περί τοποθέτησης του σκληρού στην "κατάψυξη" για λίγη ώρα και ότι πολλές φορές βοηθάει ώστε να ανοίξει . Ξέρεις αν ισχύει κάτι τέτοιο;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αυτό με την κατάψυξη λειτουργεί μόνο σε δίσκους με πολύ συγκεκριμένη τεχνολογία ball bearing (που δεν χρησιμοποιείται πλέον) και μόνο αν το πρόβλημά τους είναι με την περιστροφή.

Δεν μπορώ να το προτείνω σαν αποτελεσματική λύση. Ίσως να λειτουργούσε αν ήταν πολύ παλιός δίσκος, πχ του 2008 ή παλαιότερος.

Chris Vasalos απάντησε πριν 9 έτη

Είναι παλιότερος του 2008. Να το δοκιμάσω; Πρέπει να τον αφήσω αρκετή ώρα;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Τι να πω, δες εδώ τις αναλυτικές οδηγίες, μήπως βοηθήσει.