Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΠρόβλημα με σταθερό υπολογιστή
Retsos JR ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπερα τελευταια αντιμετωπιζω ενα θεμα με τον υπολογιστη μου. Καποιες φορες στα ξαφνικα σταματαει να δουλευει το ποντικι και το πληκτρολογιο και απλα δεν μπορω να κανω τιποτα οποτε αναγκαζομαι να κανω επανεκκινηση απο πισω. Προσπαθησα να βγαλω και να ξαναβαλλω τα καλωδια απο πισω αλλα τιποτα. Ευχαριστω για τον χρονο σας.

10 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, μπορεί να είναι θέμα driver..φρόντισε να ελέγξεις εάν είναι ενημερωμένοι οι drivers και γενικά αυτός της κάρτας γραφικών σου..

Retsos JR απάντησε πριν 3 έτη

Εκανα την αναβαθμιση driver της καρτας γραφικων και το θεμα φανηκε να λυθηκε. Για καμια βδομαδα σχεδον δουλευε κανονικα χωρις προβληματα. Σημερα ομως την ωρα που επαιζα ξαφνικα σταματησαν να λειτουργουν και τα δυο παλι. Προσπαθησα να συνδεσω τα συγκεκριμενα καλωδια σε διαφορετικες θυρες. Το ποντικι αρχισε να δουλευει το πληκτρολογιο ομως οχι σαν να ειχε κολλησει. Μηπως φταιει η μητρικη και δεν κανει καλη συνδεση? Ή μηπως το συγκεκριμενο hardware ? Ευχαριστω για την βοηθεια.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μόνο το ποντίκι και το πληκτρολόγιο σταματάνε να λειτουργούν ή κολλάει όλο το σύστημα σου? Ποια μητρική διαθέτεις?

Retsos JR απάντησε πριν 3 έτη

Μονο το ποντικι και το πληκτρολογιο σταματανε να δουλευουν ομως οταν κανω επανεκκινηση δουλευουν κανονικα. Εκανα αναβαθμιση ολους  τους drivers και το θεμα για την ωρα φαινεται να λυθηκε. Ομως τωρα αρχισε να κρασαρει κιολας ολο το συστημα. Μου εμφανιζει μια μπλε οθονη που λεει The system has shutdown in order to prevent damage in windows ή κατι τετοιο τελος παντων. Η καρτα γραφικων ειναι η P8H61-M LE (LGA1155) το συστημα ειναι αρκετα παλιο οπως καταλαβατε. Μια αναβαθμιση του επεξεργαστη και κατα συνεπειαν της μητρικης λετε να βοηθησει? Ευχαριστω για τον χρονο σας

Retsos JR απάντησε πριν 3 έτη

Κάθε μέρα και νέο πρόβλημα. Σήμερα λοιπόν την ώρα που επαιζα lol ξαφνικά άρχισα να μην εχω ίντερνετ στον υπολογιστή. Έτσι λοιπόν ξεσυνδεω τον ανταπτορα που δίνει ίντερνετ και τον ξανά συνδέω. Μετά από λίγη ώρα μιας και το πρόβλημα δεν είχε λυθεί ξανά κάνω την ίδια κίνηση. Ο ανταπτορας σταματάει να δουλεύει δεν και ο υπολογιστής κλείνει. Δεν ανταποκρίνεται τίποτα και η οθόνη μαυρίζει ενώ είναι κανονικά ανοικτός. Ολα όμως δουλεύουν κανονικά μετά από μια επανεκκίνηση. Όταν όμως πάλι παιζω το παιχνίδι το ξανά παθαίνει και κλείνει. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει? 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Κοίτα το σύστημα σου είναι αρκετό παλιό και μπορεί τα υποσυστήματα να αρχίζουν να φθείρονται..Για να κάνεις αναβάθμιση χρειάζεσαι τουλάχιστον μητρική-επεξεργαστή-ραμ και τροφοδοτικό, λόγω παλαιότητας...Σε πρώτη φάση κάνε έναν έλεγχο στη ram και πες μας τι σου εμφανίζει στην μπλε οθόνη.

Retsos JR απάντησε πριν 3 έτη

Λοιπον πρωτων, πριν απο κανα χρονο περασα επιπλεον 8gb  ram γιατι το συστημα σερνονταν και στα πιο απλα πραγματα δεν το συζηταω για gaming... Ετσι σαν συνολο εχω 10gb ram που συνηθως χρησιμοποιουνται τα 6-7 μαξ. Για την μπλε οθονη κατεβασα το προγραμμα που προτεινετε  το who crashed εκανα τα απαραιτητα βηματα και μου εβγαλε τα αποτελεσματα σας γραφω αναλυτικα λιγο παρακατω: 

  1. Video TDR ERROR
  2. CUSTOM ERROR
  3. BAD POOL CALLER
  4. Video TDR ERROR
  5. -//-
  6. -//-
  7. System thread exception not handled M
  8. system service exception 

Αυτα ειναι τα error αν θελετε παραπανω πληροφοριες για την ραμ ή για τα αποτελεσματα γραψτε μου. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Βλέπω δύο φορές το Video TDR ERROR που σημαίνει ότι τρέχει κάτι με την κάρτα γραφικών..μπορείς να δοκιμάσεις αυτό που προτείνουν εδώ.

Retsos JR απάντησε πριν 3 έτη

Λοιπον ειδα το βιντεο που μου ειπατε εκανα καποια απο οσα ελεγε αλλα οταν πηγα να βαλω τα commands στο cmd  μου ελεγε δεν εχω το δικαιωμα κτλπ κτλπ. Εκανα επανεγκατασταση του driver της gpu πριν 2-3 μερες και απο τοτε δεν μου εχει πεταξει μπλε οθονη. Επισης εκτος απο το video tdr error ειδα οτι μπλε οθονη μου προκαλουσε και ο ανταπτορας που δινει ιντερνετ καποιες φορες εβγαινε απο το ιντερνετ ο υπολογιστης τον εκανα επανασυνδεση και μου εκλεινε το συστημα ξερετε κατι για αυτο? Περιμενω απαντηση και ευχαριστω για την βοηθεια. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μπορεί και πάλι να φταίει ο driver δικτύου...ψάξε μήπως υπάρχει και για αυτόν κάποια νεότερη έκδοση, κοίτα στο site του κατασκευαστή της μητρικής...