Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΠρόβλημα με σύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου
Evaggelos Gazis ρώτησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα σε όλους τους συντελεστές του pcsteps. Μου έχουν ξεμείνει κάποιοι παλιοί σκληροί δίσκοι HDD. Όταν συνδέω εξωτερικά των καθέναν από αυτούς, δεν εμφανίζονται στην εξερεύνηση των Windows. Όμως, έχω την επιλογή να κάνω ασφαλή κατάργησή τους, διότι στον καθέναν από αυτούς εμφανίζεται το όνομα "external usb 3.0" Επίσης, αναγνωρίζονται στη "διαχείριση συσκευών" των Windows. Όταν μπαίνω στη "διαχείριση δίσκων" και έχω κάποιον από αυτούς συνδεδεμένο εξωτερικά, αναγνωρίζονται κανονικά και απλά μου εμφανίζεται ένα μήνυμα που με ρωτάει με λίγα λόγια αν θέλω ο δίσκος να είναι MBR ή GPT. Όμως, σε όλους τους δίσκους, όποια επιλογή κι αν κάνω, είτε MBR, είτε GPT, μου εμφανίζεται ότι "Η συσκευή δεν είναι έτοιμη". Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Μήπως οι δίσκοι είναι για πέταμα και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να δω το περιεχόμενό τους και να κρατήσω backup; Μήπως πρέπει να συνδέσω τον καθέναν από αυτούς, εσωτερικά σε άλλο μηχάνημα ως primary και να προσπαθήσω να κάνω format περνώντας κάποιο λειτουργικό σύστημα; Υπενθυμίζω ότι δεν εμφανίζεται κανένας από αυτούς στην εξερεύνηση των Windows, δε μπορώ ούτε να τους κάνω format, ούτε έχω πρόσβαση στα περιεχόμενά τους, όμως εμφανίζονται τόσο στη "διαχείριση συσκευών", όσο και στη ΄"διαχείριση δίσκων", όπου δεν έχω τη δυνατότητα επιλογής ούτε για MBR, ούτε για GPT. Φυσικά, δε μπορώ ούτε να προσθέσω νέο τόμο, ούτε να κάνω διαγραφή κάποιου δικού τους υπάρχοντος τόμου. Τι μπορεί να σημαίνει το ότι "Η συσκευή δεν είναι έτοιμη"; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 μήνα

Καλησπέρα, όταν λες ότι συνδέεις εξωτερικά τους δίσκους, χρησιμοποιείς κάποια θήκη?

Evaggelos Gazis απάντησε πριν 1 μήνα

Όχι, δε χρησιμοποιώ θήκη, αλλά αντάπτορα SATA.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 μήνα

Μπορεί τότε να είναι θέμα του αντάπτορα, μπορείς να δοκιμάσεις με άλλο για να βεβαιωθείς?

Evaggelos Gazis απάντησε πριν 1 μήνα

Δυστυχώς δε διαθέτω άλλον αντάπτορα. Αξίζει να αναφέρω ότι έχω τρέξει και διανομές Linux, Το Linux βλέπει τον κάθε δίσκο όταν τον συνδέω, όμως, δεν κάνει προσάρτηση, μου εμφανίζει μηνύματα του στυλ "Can not mount disk" ή "Error mounting file". Με τον ίδιο αντάπτορα έχω συνδέσει και δίσκους από laptop και λειτουργούν κανονικά, πιστεύω ότι αν είχε πρόβλημα ο αντάπτορας, τότε δε θα μου λειτουργούσε κανονικά κανένας δίσκος. Μου έχουν ξεμείνει συνολικά 3 HDD δίσκοι από desktop pc και ενώ, διακρίνονται από τη διαχείριση δίσκων των Windows, δε μπορώ να τους μετατρέψω ούτε σε mbr, ούτε σε gpt, μου εμφανίζεται το μήνυμα "Η συσκευή δεν είναι έτοιμη".

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις ο αντάπτορας είναι ΟΚ. Άρα το πρόβλημα είναι οι δίσκοι. Δοκίμασε να τους διαμορφώσεις με κάποιο εργαλείο, όπως αυτό