Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με τα Windows!
chris milaris ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Άγγελε, είχα κάνει πριν κάτι μέρες μια ερώτηση ( https://www.pcsteps.gr/questions/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AE%CF%87%CE%BF/ ),
και μου πρότεινες την "Επιδιόρθωση Windows χωρίς format". Το δοκίμασα πολλές φορές αλλά πάλι κόλλαγε στην μέση της διαδικασίας (δηλαδή κάποιες φορές το άφηνα και 8-10 ώρες). Άμα χρησιμοποιήσω τον οδηγό "Εγκατάσταση Windows 8 / 8.1, κρατώντας και τα Windows 7!" (8.1 έχω, χωρίς dual boot), αλλά αντί για την επιλογή "Προσαρμοσμένη" επιλέξω την "Αναβάθμιση" θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τον οδηγό που μου πρότεινες στην αρχή?

11 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Χρήστο, για να έχεις τέτοια προβλήματα, είτε η RAM σου έχει πρόβλημα, που κολλάει τη διαδικασία, είτε ο ίδιος ο σκληρός δίσκος.

Και με την αναβάθμιση να το δοκιμάσεις, στο ίδιο πρόβλημα θα καταλήξεις.

Για δοκίμασε να κάνεις έναν έλεγχο της RAM με το memtest. Άφησέ το όλο το βράδυ να τρέχει.

chris milaris απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Άγγελε, έκανα τον έλεγχο με το memtest. Αρχικά έβαλα την μια ram και το άφησα αρκετή ώρα, έφτασε τα 10 pass και συνέχιζε ενώ από το 1o pass μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν υπάρχουν λάθη. Μετά έβαλα την άλλη και την άφησα μέχρι το 1o pass και μετά και τις 2 μαζί πάλι για ένα pass χωρίς να υπάρχει κάποιο error και πάλι με το ίδιο μήνυμα στο 1o pass. Δηλαδή που είναι το λάθος ?
Επίσης είχα δοκιμάσει τον έλεγχο της ram και του σκληρού δίσκου μέσα από τα windows χωρίς κάποιο λάθος. Υπάρχει κάποιος άλλος έλεγχος που μπορώ να κάνω εγώ ή να το πάω σε τεχνικό ?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Χρήστο, ένα Pass δεν αρκεί.

Πρέπει να το αφήσεις όλο το βράδυ να τρέχει, στο κάθε Module ξεχωριστά, για να έχεις αξιόπιστα αποτελέσματα.

Προφανώς αν το πας σε τεχνικό δεν θα μπει σε αυτή τη διαδικασία, θα βάλει δύο άλλες RAM να δει αν λειτουργούν. Επειδή όμως φαντάζομαι πως δεν έχεις άλλες RAM αχρησιμοποίητες, το memtest θέλει το χρόνο του.

chris milaris απάντησε πριν 9 έτη

Λοιπόν Άγγελε, τα άφησα περισσότερο όπως είπες έχοντας δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς αλλά και πάλι τίποτα. Οπότε που είναι το πρόβλημα? Στον σκληρό?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Είναι πιθανό να φταίει ο σκληρός.

Η διαδικασία σε ποιο σημείο κολλάει πάνω-κάτω, στην αντιγραφή αρχείων?

chris milaris απάντησε πριν 9 έτη

Αν εννοείς την διαδικασία από τον οδηγό "Επιδιόρθωση windows 7/8 χωρίς format", η διαδικασία κόλλαγε είτε όταν επέλεγα την επιλογή "Διατήρηση των ρυθμίσεων των Windows, προσωπικών αρχείων και εφαρμογών", είτε άμα συνέχιζε κόλλαγε όταν πάταγα εγκατάσταση, ενώ μια φορά θυμάμαι είχε φτάσει μέχρι 40%-50%. Μέχρι εκεί.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Σαν τελευταίο βήμα πριν πας σε τεχνικό, δοκίμασε να κάνεις ένα πλήρες format, μήπως αυτό προσπεράσει το πρόβλημα.

chris milaris απάντησε πριν 9 έτη

Λοιπόν Άγγελε, επειδή δεν είχα κανέναν εξωτερικό σκληρό για back up το πήγα σε έναν "τεχνικό" και μου λέει ότι έχει ιούς κ επίσης τα windows 8.1 που έχω δεν κάνουν για τον πύργο μου (???), ο οποίος είναι 6-7 χρόνια και δεν μπορούσε να βρει το πρόβλημα, δηλαδή τόσο καιρό με τα 8.1 πως δούλευε ο ήχος? Ισχύουν τα παραπάνω? Θα προσπαθήσω να βρω κανέναν εξωτερικό από κάποιον για το πλήρες format που μου είπες.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Το αν κάνουν τα Windows 8.1 για τον υπολογιστή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του. Αν έχεις επεξεργαστή τουλάχιστον 1GHz και 2GB RAM είναι οριακά εντάξει για τα Windows.

Αφού είναι παλιός ο υπολογιστής, γιατί δεν βάζεις μια διανομή Linux παράλληλα με τα Windows, να τη δοκιμάσεις? Και αν δεις πως σου λειτουργεί καλά, μπορείς να αντικαταστήσεις εντελώς τα Windows.

chris milaris απάντησε πριν 9 έτη

Τελικά Άγγελε το πρόβλημα ήταν στον σκληρό, απλά ήρθε η ώρα του...
Τώρα σκέφτομαι να βάλω 2 σκληρούς, έναν ssd για τα windows και έναν hdd για άλλα αρχεία,buckup κλπ.
Επειδή δεν έχω δοκιμάσει αυτόν τον συνδυασμό ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να διαχειρίζομαι τα αρχεία στον hdd φυσιολογικά, σαν να έχω έναν δίσκο, δηλαδή να τα ανοίγω κατευθείαν.
Και επίσης αν γίνεται να μου προτείνεις 2 δίσκους γύρω στα 100 ευρώ. 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ναι, μπορείς να χειρίζεσαι τα αρχεία φυσιολογικά, δεν έχει καμία διαφορά.

100 ευρώ δεν είναι αρκετά για δύο δίσκους. Ένας ικανοποιητικός HDD κοστίζει γύρω στα 58 ευρώ, και ένας οικονομικός SSD κοστίζει 70 ευρώ.