Eleftherios Karavas ρώτησε πριν 6 έτη

Στις 14/12 διαπίστωσα ότι σε αγορά μου από το gearbest (Mini X2T Wireless Double Bluetooth Headset και tracking number RU101973080NL) έγινε απαγόρευση εισαγωγής από το τελωνείο.
Αφού επικοινώνησα με τα ΕΛΤΑ και το τελωνείο τους έστειλα με e-mail το παραστατικό αγοράς που φαίνεται το προιόν και ζήτησα την άρση της απαγόρευσης.Μου απάντησαν ότι το αίτημα μου προωθήθηκε.
Μήπως μπορείται να εξηγήσετε γιατί συνέβη αυτό;(Οι ίδιοι δεν μου απάντησαν) και αν δεν βγάλω άκρη τις προσεχείς ημέρες τι άλλο μπορώ να κάνω για να το διεκδικήσω;
Ευχαριστώ.

2 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα Ελευθέριε.
Δύσκολο να ξέρουμε τι πρόβλημα μπορεί να εντόπισαν στο τελωνείο. Σαφώς πρόκειται για λάθος, δεν βλέπω γιατί να απαγορευθεί το εν λόγω προϊόν.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Έχουμε ακούσει από αναγνώστες να έχουν απαγορεύσει ηλεκτρονικά τσιγάρα στο τελωνείο, στα οποία μάλιστα προχώρησαν σε καταστροφή.
Επειδή δεν ανοίγουν το πακέτο και το εξετάζουν με ακτίνες Χ, πιθανώς να νόμιζαν πως πρόκειται για κάποιου είδους ηλεκτρονικό τσιγάρο. Εφόσον έστειλες το παραστατικό που δείχνει πως είναι ακουστικά, λογικά θα είσαι εντάξει.