Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με την δοκ. έκδοση 90 ημερών του Bitdefender Int. Sec. 2016 – Είναι ιός ???
Ποσειδώνας Αποσπερίτης ρώτησε πριν 8 έτη

Kαλησπέρα Άγγελε. Ακολούθησα τον σύδεσμο (από εδώ: https://www.pcsteps.gr/85451-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-bitdefender-%cf%80%ce%bb%ce%ae%cf%81%ce%b7%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1/) για να χρησιμοποιήσω την έκδοση του Bitdefender Internet Security για 90 ημέρες.

Έλαβα το e-mail και -από τον σύνδεσμο- επιχείρησα να κατεβάσω (αποθηκεύσω)

το πρόγραμμα στον υπολογιστή για να το εγκαταστήσω, αφού προηγουμένως απεγκαταστήσω το Νorton Security της Symantec. Έλα όμως που το Norton έχει ... αντιρρήσεις!!! Διέγραψε το Bitdefender, δεν με άφησε να το κατεβάσω. Το μήνυμα είναι: Αρχείο υψηλού κινδύνου - Όνομα απειλής: Heur_AdvML.C (bitdefender_isecurity_90.exe.mcgtxov.partial) - Tύπος απειλής: Ευρετικός ιός κ.λπ.

Επίσης: Η απειλή έχει καταργηθεί, δεν απαιτείται άλλη ενέργεια.

Άγγελε, αντιπαρέρχομαι τα όσα ισχυρίζονται κάποιοι για το Norton, ότι είναι βαρύ κ.λπ. Είναι προφανές ότι είναι ανενημέρωτοι, ότι έχουν μείνει πολλά χρόνια πίσω, όταν κάποτε αυτό ίσχυε... Το χρησιμοποιούμε (και τα αδέρφια μου) πολλά χρόνια σε 13 συνολικά υπολογιστές. Ουδέποτε μας άφησε απροστάτευτους, ακόμα και στις πιο επικίνδυνες ιστοσελίδες. Άλλωστε δεν θεωρώ τυχαίο το ότι το χρησιμοποιούν για προστασία τράπεζες και οργανισμοί. Ούτε είναι τυχαίο ότι είναι

  • επι σειρά ετών- στις κορυφαίες θέσεις. Απλά ήθελα να δοκιμάσω το Bitdefender Internet Security, μήπως είναι κάτι καλύτερο.
  • Κάνοντας "κλίκ" στον σύνδεσμο(απειλή) Heur_AdvML.C με οδήγησε (για λεπτομέρειες) στην ακόλουθη σελίδα: https://www.symantec.com/security_response/sape/
  • Τι μπορεί να συμβαίνει με το Bitdefender? Αν δεν σου είναι κόπος, ρίξε μια ματιά.
  • Μήπως το Norton της Symantec "κατάλαβε" ότι έχει να κάνει με ... "αντίπαλον δέος" και γι΄αυτό το διέγραψε? (αστειεύομαι).
  • Τέλος θέλω -για μία ακόμη φορά- να ευχαριστήσω εσένα και τους συνεργάτες σου, για όλα όσα μας προσφέρετε. Καλό απόγευμα.-

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δεν αποκλείεται να είναι ρυθμισμένο το Norton να μην αφήνει άλλα Antivirus να εγκατασταθούν.

Μία πιο "αθώα" εξήγηση είναι ότι το Norton είδε ότι το Bitdefender αποκτά πρόσβαση σε κρίσιμα αρχεία ή πραγματοποιεί αλλαγές στο σύστημα και το μπλόκαρε γιατί το θεώρησε ιό.

Γενικά αν εγκαταστήσεις δύο Antivirus ταυτόχρονα, δημιουργούνται πολλές φορές τέτοια θέματα.

Ποσειδώνας Αποσπερίτης απάντησε πριν 8 έτη

Αγαπητέ Γιώργο, σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.

Δεν εγκατέστησα δύο Antivirus ταυτόχρονα. (αυτό το γνώριζα)

Αυτό που συνέβη είναι το εξής: Δεν το άφησε καν να κατέβει ή

πιο σωστά, δεν με άφησε να το αποθηκεύσω στον υπολογιστή (όπως έλεγαν οι οδηγίες στο e-mail που έλαβα), το διέγραψε αμέσως. Δεν μιλάμε για διπλή εγκατάσταση. Ξέχασα να γράψω, ότι πριν μερικούς μήνες κατέβασα το ίδιο πρόγραμμα Bitdefender σε άλλον υπολογιστή. Το πρόγραμμα ήταν προσφορά ξένης ιστοσελίδας ως Giveaway για 6 μήνες.

Σε εκείνο το λάπτοπ χρησιμοποιούσα (τότε) για προστασία ένα άλλο κορυφαίο πρόγραμμα, το Kaspersky Internet Security. Το Kaspersky, δεν μου το διέγραψε, αλλά χτύπησε ..."κόκκινο συναγερμό" ... οπότε το διέγραψα μόνος μου. Μετά και το σημερινό ... δεν θα το ρισκάρω. Άλλωστε, όσο καλή και αν είναι η εταιρεία η οποία έχει το Bitdefender, σε καμμία περίπτωση δεν θα την συγκρίνω με την Symantec.

Eπίσης φαίνεται και σε μένα παράδοξο (όπως είδα και σε σχόλιο άλλου αναγνώστη του pcsteps) το ότι δεν μπορεί -κατά την εγκατάστασή του- να απεγκαταστήσει άλλα antivirus !!! (To Norton απεγκαθιστά τα πάντα ... για πλάκα).

Αγαπητέ Γιώργο σε ευχαριστώ για τον κόπο σου. Επίσης ευχαριστώ τον Άγγελο και τους λοιπούς συνεργάτες. Πάντα πιστός στο pcsteps.gr από το οποίο έχω μάθει πάρα-πάρα πολλά. Να είστε πάντα καλά.-