Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με την εγκατάσταση του Ubuntu
Thomas Papadopoulos ρώτησε πριν 10 έτη

Αγαπητέ Άγγελε, συγχαρητήρια για τη πολύ καλή δουλια που κάνεις, συνέχισε έτσι. Σήμερα προσπάθησα για πρώτη μου φορά να περάσω ubuntu σε ένα παλιό pc (pentium4, 1 GB RAM, ...), αλλά μάταια γιατί όσες φορές κι αν προσπάθησα κάνοντας διαφορετικά πράγματα δεν μου εμφάνιζε την οθόνη επιλογής λειτουργικού μετά την επανεκκίνηση της εγκατάστασης, αν και ακολούθησα κατα γράμμα τον οδηγό σου. Μήπως ξέρεις τι μπορεί να κάνω λάθος? Εχω κατεβάσει την έκδωση: 14.04.1 LTE 32-bit.

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Θωμά,

Όταν λες πως δεν σου εμφανίζει την οθόνη επιλογής λειτουργικού, τι ακριβώς κάνει? Μπαίνει στα Windows, αν τα είχες κρατήσει, ή δεν κάνει τίποτα?

Thomas Papadopoulos απάντησε πριν 10 έτη

Μπαίνει μόνο στα Windows σα να μην έγινε η εγκατάσταση του Ubuntu, όταν πηγαίνω όμως στη διαχείρηση δίσκων μέσα από τα 7 υπάρχει ο τόμος που καταλαμβάνει. Δηλαδή αμέσως μετά την εγκατάση μου ζητά να κάνω επανεκκίνηση του συστήματος για να χρησιμοποιήσω το νεο λειτουργικό. Πατάω επανεκκίνηση, μου ζηνάει μετα να βγάλω το οπτικό μέσο, το κάνω και αυτό, γίνεται η επανεκκίνηση, αλλάζω και τις ρυθμίσεις μέσα από το BIOS για τη σειρά προτεραιότητας και τέλος μετά αντί να μου εμφανίσει επιλογή για το ποιο λειτουργικό να επιλέξω, εκκινούν τα windows???

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Για δοκίμασε αυτό, για να επανεγκαταστήσεις το GRUB

Thomas Papadopoulos απάντησε πριν 10 έτη

Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω ...