Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠρόβλημα με την εγκατάσταση των windows 11 24H2 σε PC με BIOS
Konstantinos Politis ρώτησε πριν 2 μήνες

Καλημέρα σας. Έχω ένα PC που δεν έχει UEFI έχει μόνο BIOS/LEGASY MODE, με στοιχεία που στέλνω παρακάτω και θέλω να κάνω αρχική εγκατάσταση. Ενώ έχω φτιάξει το usb με το rufus ακριβώς όπως υποδεικνύετε, με το οποίο κάνω εγκατάσταση κανονικά σε άλλα PC, σε αυτό το PC, δεν κάνει εγκατάσταση, με αποτέλεσμα να ξαναδιαμορφώσω το USB με 4.6 έκδοση του rufus και στο Partition scheme, επιλογή MBR αναγκαστικά. Κάνω εγκατάσταση κανονικά σε αυτό το PC, τελειώνει η εγκατάσταση, όμως το PC κάνει αλλεπάλληλες επανεκκινήσεις και χωρίς να εκκινεί τα windows. Τα στοιχεία του PC είναι τα εξής: Fujitsu Siemens Computers BIOS Release: Version 6.00 R1.12.2581.A1 BIOS Date: 06/05/08 08:10:44 System ROM: E4A9 - FFFFCPU Type: Intel(R) Core(IM)2 Duo CPU E8300 CPU/FSB Speed : 2.83 GHz / 1333 MHz Cache L1/L2/L3 : 64KB x2 / 6144KB x1 / - CPU Technology : 2 x EM64T  Technology GmbH, D-41466 Neuss. ACIntel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8300 2.83 GHz1 Processors Detected, Cores per Processor = 2TPM (Security Chip) enabled 0182M System RAM Passed 6144 KB LZ Cache. Παρακαλώ αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
Σημ: Σας στέλνω εδώ την ερώτηση, γιατί στο κανάλι σας στο youtube, σας στέλνω μηνύματα τα οποία όμως δεν μπορώ να δω ξανά, εξαφανίζονται για κάποιο λόγο, με αποτέλεσμα, να μην μπορώ να δω αν έχετε απαντήσει. σας έχω στείλει και ερώτημα για το συγκεκριμένο πρόβλημα σε ένα από τα βίντεο σας στο κανάλι σας. Και πάλι ευχαριστώ.

12 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα, έχεις ακολουθήσει τα βήματα που περιγράφουμε στον νεότερο μας οδηγό εδώ?

Konstantinos Politis απάντησε πριν 2 μήνες

Καλημέρα σας.
Κατ’ αρχάς, σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση στην ερώτησή μου και ζητώ συγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω, λόγω φόρτου εργασίας.
Έχω ακολουθήσει το βίντεο της κυρίας Έλενας: Δεν υποστηρίζεται? Windows 11 24H2 σε ΟΛΑ ΤΑ PC: https://www.youtube.com/watch?v=KqDIsb0Fag0, αφού όπως σας είπα και αναλυτικά στο ερώτημά μου, θέλω να κάνω καθαρή εγκατάσταση, από την αρχή, σε καινούριο SSD. Ο νεότερος οδηγός που περιγράφετε, αν καταλαβαίνω σωστά, είναι για υπολογιστές που έχουν ήδη εγκατεστημένα Windows και πάνω σε αυτά κάνουμε αναβάθμιση. Υπάρχει λοιπόν κάποιος τρόπος, να κάνω διαδικασία με καθαρή εγκατάσταση από την αρχή, σε καινούριο σκληρό δίσκο, ή με συμβουλεύετε να κάνω εγκατάσταση Windows 10 πρώτα, και μετά πάνω στα Windows 10, να κάνω αναβάθμιση με καθαρή εγκατάσταση σε Windows 11 24H2;        Ευχαριστώ και πάλι, καλή συνέχεια!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα, γιατί δεν δοκιμάσεις μία πιο light έκδοση των Windows, αφού έχεις ένα αρκετά παλιό σύστημα? Αναλυτικό οδηγό μπορείς να βρεις εδώ.

Επίσης, αυτός ο οδηγός είναι για το επιτόπιο Update με διατήρηση αρχείων κλπ,  χωρίς καθαρή εγκατάσταση. Εάν θες καθαρή εγκατάσταση μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ISO που σου κατεβάζει για να κάνεις καθαρή εγκατάσταση σε συμβατό και μη PC, μέσω αυτής της μεθόδου του Rufus

Konstantinos Politis απάντησε πριν 2 μήνες

Καλημέρα σας.
Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι ο ειδικός, ότι δεν έχει να κάνει με την έκδοση των windows, με το πόσο βαριά έκδοση είναι δηλαδή, αλλά με κάτι άλλο, το οποίο ψάχνω πεισματικά και απελπισμένα και ελπίζω να το βρω. Διότι, κάνω κανονικά εγκατάσταση με όλους τους τρόπους και όταν τελειώνει η εγκατάσταση ωραία και καλά και το σύστημα κάνει επανεκκίνηση, τότε δημιουργείται το πρόβλημα και για κάποιο λόγο, το σύστημα ενώ κάνει boot, στη συνέχεια, απορρίπτει την εγκατάσταση και βγάζει διάφορα σφάλματα. Το τελευταίο σφάλμα που μου εμφανίζει, μετά την εγκατάσταση με το Flyby11 είναι αυτό, στη φωτογραφία που επισυνάπτω. Σίγουρα πάντως, πρωτίστως έχει να κάνει με την παλαιότητα του συστήματος, όπως πολύ σωστά μου επισημαίνετε, το οποίο όμως, δεν είναι παλιότερο από άλλα παλαιότερα συστήματα, που για κάποιο λόγο έχω κάνει εγκατάσταση με ευκολία, με διάφορους από τους τρόπους, με τις πολύτιμες λύσεις που μας έχετε προσφέρει. Ωστόσο, το συγκεκριμένο PC, αν και όχι τόσο παλιό, αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί.
 Ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθειά και τις προτάσεις σας και περιμένω, μήπως μου βρείτε λύση.
 Καλή συνέχεια!!!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

To secure boot το έχεις απενεργοποιήσει?

Konstantinos Politis απάντησε πριν 2 μήνες

Καλημέρα.
Όπως σας έχω αναφέρει αναλυτικά από την αρχή των ερωτήσεων μου, αυτός ο υπολογιστής έχει μόνο λειτουργία BIOS. Έχω ψάξει σε όλο το μενού κάθε παράμετρο, δεν βρίσκω πουθενά επιλογή απενεργοποίησης του secure boot. Παρακαλώ αν έχετε κάποιο τρόπο να μου υποδείξετε, θα το εκτιμούσα απεριόριστα!
Λάβετε υπόψιν σας όπως σας έχω αναφέρει στις προηγούμενες συνομιλίες, ότι κάνω εγκατάσταση των windows 11, με αναβάθμιση πάνω στα windows10, με καθαρή εγκατάσταση όμως, αφού το σύστημα δεν με αφήνει με τίποτα να κάνω εγκατάσταση από το BIOS, με κανέναν από τους τρόπους που μας υποδεικνύετε. Ωστόσο, ενώ τελειώνει κανονικά η εγκατάσταση των Windows 11, όταν πάει να κάνει την επανεκκίνηση για να ξεκινήσει τις ρυθμίσεις, κάνει αλλεπάλληλες επανεκκινήσεις και τα Windows 11 δεν ξεκινάνε ποτέ. Να πω και κάτι τελευταίο, οι λόγοι που επιμένω πεισματικά, να καταφέρω να κάνω την εγκατάσταση, είναι γιατί, το συγκεκριμένο PC, είναι απίστευτα αθόρυβο και αποδοτικό με 8 GB RAM που του έχω, ακόμα και όταν δουλεύει σε υψηλές απαιτήσεις. Επίσης αυτονόητα και για οικονομικούς λόγους εννοείται, όπως πολλοί από εμάς πιστεύω, που προσπαθούμε να επιβιώσουμε παλεύοντας με την καθημερινή βιοπάλη.
Ευχαριστώ!
Καλή συνέχεια!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 μήνα

Με τα Windows 10 δεν είχες κάποιο πρόβλημα? Επίσης δοκίμασες και με διαφορετικά μέσα εγκατάστασης (iso, usb) μήπως και κάτι δεν λειτουργεί σωστά?

Konstantinos Politis απάντησε πριν 1 μήνα

Καλημέρα σας.
Με τα Windows 10 δεν υπάρχει πρόβλημα, τα εγκαθιστώ κανονικά από usb με κανονικό ISO.
Τα windows 11 τα εγκαθιστώ με usb, με rufus, ρυθμισμένο στο Partition scheme, επιλογή MBR αναγκαστικά αφού το PC δεν έχει στο BIOS, επιλογή ρύθμισης secure boot. Όταν όμως τελειώνει η εγκατάσταση το PC κάνει αλλεπάλληλες επανεκκινήσεις και τα Windows 11 δεν ξεκινούν ποτέ.
Δοκίμασα να κάνω και αναβάθμιση από windows 10, εγκαθιστώντας πρώτα τα Windows 10 και μετά με το Flyby11, να προχωρήσω σε αναβάθμιση σε Windows 11. Ενώ γίνεται κανονικά η εγκατάσταση και με αυτόν τον τρόπο, όταν κάνει επανεκκίνηση το PC για να ολοκληρώσει τις υπόλοιπες ρυθμίσεις, γίνεται απεγκατάσταση των windows 11 και ξαναγυρνάει στα windows 10 , χωρίς να έχει επιλογή παρέμβασης ή αποτροπής.
Μου κάνει δε εντύπωση το γεγονός, ότι αυτό το PC, δεν είναι τόσο παλιό, δουλεύει καλά, του έχω RAM 8GB και τα χαρακτηριστικά του, δεν είναι τόσο παλιά, όσα άλλα πολύ παλιότερα που έχω δοκιμάσει και τους έχω κάνει εγκατάσταση των windows 11 με μεγάλη ευκολία, με όλους τους τρόπους που μας έχετε υποδείξει, το συγκεκριμένο όμως PC, αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί. Επίσης μου κάνει εντύπωση το ότι, αφού γίνεται κανονικά η εγκατάσταση των Windows 11, γιατί μετά δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία;
Και για να μην σας κουράσω άλλο με επεξηγήσεις και επαναλαμβάνω αυτά που σας έχω αναφέρει παραπάνω, από την αρχή της συνομιλίας, παρακαλώ ξαναρίξτε μια ματιά στις λεπτομέρειες που παραθέτω από την αρχή.
Ευχαριστώ και πάλι. Καλή συνέχεια και ελπίζω σε πιθανή λύση.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 μήνα

Ποιο είναι ακριβώς το μοντέλο του laptop που διαθέτεις?

Konstantinos Politis απάντησε πριν 1 μήνα

Καλημέρα αγαπητέ φίλε Γιώργο.
Δεν είναι Laptop, είναι PC desktop, με τα παρακάτω στοιχεία που τα έχω στείλει αναλυτικά στην αρχή του θέματος που ανάρτησα.
Fujitsu Siemens Computers BIOS Release: Version 6.00 R1.12.2581.A1 BIOS Date: 06/05/08 08:10:44 System ROM: E4A9 - FFFFCPU Type: Intel(R) Core(IM)2 Duo CPU E8300 CPU/FSB Speed : 2.83 GHz / 1333 MHz Cache L1/L2/L3 : 64KB x2 / 6144KB x1 / - CPU Technology : 2 x EM64T  Technology GmbH, D-41466 Neuss. ACIntel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8300 2.83 GHz1 Processors Detected, Cores per Processor = 2TPM (Security Chip) enabled 0182M System RAM Passed 6144 KB LZ Cache. Παραθέτω και μια εικόνα ξανά.
Ευχαριστώ για το συνεχόμενο ενδιαφέρον σας!!!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Καλησπέρα, είχες κάποια εξέλιξη αυτό το διάστημα? Δεν μπορώ να καταλάβω και εγώ τι φταίει...μήπως είναι θέμα ελαττωματικού hardware το οποίο εμποδίζει τη σωστή εγκατάσταση του λειτουργικού? Μπορείς να δοκιμάσεις την εγκατάσταση σε κάποιον άλλο δίσκο?

 

Konstantinos Politis απάντησε πριν 6 ημέρες

Καλημέρα Γιώργο και καλή χρονιά.
Το Σάββατο είδα το μήνυμα σου και σ' ευχαριστώ που και πάλι μου απάντησες. Δεν έχω κάποια εξέλιξη, έχω δοκιμάσει και σε άλλο καινούργιο δίσκο να κάνω εγκατάσταση και δεν γίνεται τίποτα. Έχω όμως δοκιμάσει επίσης, να κάνω εγκατάσταση των Windows 11 και σε ένα άλλο, ίδιο PC, με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και παρουσιάζει και αυτό το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Ενώ κάνω την εγκατάσταση των Windows 11, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το PC κάνει αλλεπάλληλες επανεκκινήσεις και δεν ξεκινά με τίποτα τα Windows 11, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των ρυθμίσεων και να εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει και πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, δεν με πείθει ότι μπορεί να είναι πρόβλημα Hardware, αφού δέχεται ακόμα και την καθαρή εγκατάσταση όπως προείπα και μετά στην επανεκκίνηση δεν ολοκληρώνει τη διαδικασία με τίποτα και έχω πεισμώσει να βρω τι φταίει, από τη στιγμή που όλοι λένε, ότι με κάποιον από όλους τους τρόπους που μας έχετε παρουσιάσει, έχουν καταφέρει να εγκαταστήσουν τα Windows 11, σε πολύ παλαιότερα PC και γενικά, σε οποιοδήποτε PC. Αν μπορείς στείλε μου σε παρακαλώ και ένα e-mail, να σου στείλω προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ Καλή συνέχεια!