Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΠρόβλημα με την εγκατάσταση Ubuntu
Leuteris Kozanidis ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα
Όσες φορές και εάν έχω προσπαθήσει να εγκαταστήσω τα Ubuntu ή κάποια άλλη διανομή Linux στον υπολογιστή μου πάντα εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα. Εχω προσπαθήσει με δυο τρόπους με usb stick και με εγκατάσταση μέσω dvd. Πάντα ο υπολογιστής "τα βλέπει" παρ' όλα αυτά όταν πάει να ξεκινήσει  να κάνει εγκατάσταση  μου λέει error και εμφανίζει  ότι κάποιο αρχείο λείπει. Μια γνωμη που πήρα είναι ότι φταίει η μητρική πλακέτα. Μπορει να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Μου πρότειναν να να αναβαθμίσω το BIOS αλλά έχω διαβάσει οτι ειναι επικίνδυνη διαδικασία και φοβάμαι να το δοκιμάσω.
Ο υπολογιστής μου αποτελείται από:

  1. Μητρική Gigabyte GA-970A-UD3 RETAIL
  2. Επεξεργαστής AMD FX-8320
  3. Κάρτα γραφικών ASUS GTX650 2GB DDR5
  4. Ram 8GB 1600 GHz

Κάθε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη καθώς πραγματικά έχω χαθεί!!!!

10 Απαντήσεις

Leuteris Kozanidis απάντησε πριν 9 έτη

Τελικά βρήκα την λύση σε ένα ξενό site το πρόβλημα ουσιαστικά ήταν μια επιλογή η οποία ειναι απενοργοποιημένη στο BIOS
Λύση προβλήματος
" The problem is that this specific motherboard haw IOMMU support disabled by default. To solve this , go into the bios settings and turn it on. "
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ πάντος για την βοήθεια σας και τον χρόνο σας!!!!!!

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Μπορείς να μας πεις ακριβώς ποιο error σου βγάζει;

Leuteris Kozanidis απάντησε πριν 9 έτη

Επειδή δεν ήξερα πως να στο περιγράψω εκανα την διαδικασια απο την αρχή  με usb stick και εβγαλα φωτογραφία την οθόνη του υπολογιστή μου. Εγραψα στο usb τα Ubuntu 14.04.2 LTS και προσπάθησα να τα εγκαταστήσω. Στην αρχή διαβάζει το usb και μετά μου εμφανίζει μια μαύρη οθόνη που γράφει error.
Η πρώτη φωτο που διαβάζει κανονικά τα Ubuntu
H μαύρη οθόνη που εμαφανίζεται μετα

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Λευτέρη, για δοκίμασε να βάλεις το Linux Mint, για να δούμε αν το πρόβλημα είναι συγκεκριμένα στο ubuntu ή γενικά με το σύστημα

Leuteris Kozanidis απάντησε πριν 9 έτη

Γεια σου Άγγελε. Υπάρχει το ιδιο πρόβλημα  διαβάζει κανονικά ο υπολογιστής το usb ξεκινάει την διαδικασία εγκατάστασης αλλα μετά απο λίγο μου βγάζει μαύρη οθόνη και πάνω αριστέρα γράφει error. Ειχα δοκιμάσει και παλιότερα να εγκαταστήσω Fedora αλλα και πάλι τα ιδια.
Μαύρη οθόνη κατα την εγκατάσταση

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δοκίμασε να αλλάξεις από το BIOS το DVD από SATA σε IDE. Αυτός που είχε το ίδιο πρόβλημα έτσι κατάφερε να κάνει εγκατάσταση.

Leuteris Kozanidis απάντησε πριν 9 έτη

Δυστυχώς προσπάπησα αλλα δεν μπόρεσα να βρώ πώς μπορώ να κάνω αυτήν την αλλαγή. Αλλα αφού εγω κάνω εγκατάσταση του Ubuntu με usb θα βοηθουσε να άλλαζα ρυθμισεις του DVD ; Ευχαριστώ παρα πολύ για την βοήθεια!!!

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Αναφέρεις στην ερώτηση, ότι είχες προσπαθήσει και με dvd. Μπορείς να ξαναβάλεις το DVD με την συγκεκριμένη ρύθμιση και να κάνεις άλλη μια προσπάθεια;

Leuteris Kozanidis απάντησε πριν 9 έτη

Ναι φυσικά θα ξαναπροσπαθήσω! Μηπως μπορείς να με βοηθήσεις σχετικα τις οδηγίες που μου εδωσε ο  Άγγελος γιατι προσπάθησα να βρω στο BIOS το DVD αλλα δεν μπορεσα ! Μήπως εχει καποια σχέση οτι το DVD ειναι εξωτερίκο και συνδεέται μέσο usb με τον υπολογιστή;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ε, εφόσον συνδέεται εξωτερικά δεν αναγνωρίζεται σαν DVD αλλά σαν USB συσκευή. Προφανώς είναι κάποια παραξενιά της μητρικής. Το BIOS έχει καμία ρύθμιση για το USB?