Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠρόβλημα με την εκκίνηση του laptop
Anastasia Gialitaki ρώτησε πριν 7 έτη

Καλημέρα!

Έχω ένα Dell Inspiron 1564 7 ετών. Σαν υπολογιστής λειτουργεί καλά για τα χρόνια του, αν και μια δυο φορές χρειάστηκε ένα φορμάτ "να στρώσει", γιατί έκανε κάποια κολλήματα και ζεσταινόταν πολύ γρήγορα Είχε Windows 7 Home Premium από τη "μάνα του", αλλά στο τελευταίο φορμάτ ο τεχνικός έβαλε Windows 7 Professional για καλύτερη ταχύτητα και όντως έχω δει διαφορά. Όλα καλά μέχρι πριν 3-4 μήνες, γιατί πλέον όταν πάω να το ανοίξω και πατάω τον κουμπί της εκκίνησης δεν ανταποκρίνεται αμέσως και χρειάζεται να πατήσω 3-4 φορές το κουμπί για να ξεκινήσει. Λέγοντας ότι δεν ανταποκρίνεται, εννοώ ότι δεν ανάβουν ούτε λαμπάκια, ούτε οθόνη. Σαν να είναι κλειστό. Το περίεργο είναι ότι δεν το κάνει πάντα. Δηλαδή, μπορεί να περάσουν 5 μέρες και να ανοίγει κατευθείαν, μπορεί πάλι όμως μετά τις 5 μέρες αυτές να ξανακάνει το πρόβλημα. Γενικά δεν είναι σταθερό πάντοτε. Μια φορά θα ανοίξει αμέσως, μια άλλη όχι. Σκέφτομαι μήπως φταίνε τα Windows 7 Professional. Τι φταίει;

6 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Αναστασία.

Σε διαβεβαιώνω ότι ανάμεσα στα Windows 7 Home Premium και Professional δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά στην ταχύτητα του υπολογιστή. Η διαφορά που πιθανώς είδες οφείλεται στην καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού και στο ότι δεν έχεις τις εφαρμογές που εγκαθιστά ο κατασκευαστής να εκκινούν κατά την έναρξη.

Επιπλέον, εφόσον ο υπολογιστής σου είχε Home, το αυθεντικό κλειδί που έχεις είναι αποκλειστικά για τα Home.

Αυτό σημαίνει εν ολίγοις ότι ο τεχνικός σου πέρασε σπασμένα τα Professional.

Τώρα για το πρόβλημα που περιγράφεις, δεν φταίνε τα Windows σε καμία περίπτωση. Έτσι όπως το περιγράφεις, μάλλον δεν κάνει καλή επαφή το κουμπί On/Off. Όταν δεν ανοίγει, δεν κάνει κανέναν απολύτως θόρυβο; Ακούς κάποιον ανεμιστήρα ή τίποτα;

Anastasia Gialitaki απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση με τα Windows. Σχετικα με το προβλημα, όχι δεν ακούω κανέναν ήχο. Ειναι οπως όταν έχει κλείσει ο υπολογιστής. Αν εχει προβλημα η επαφη του On/Off αξίζει να το φτιάξω; Φτιάχνεται βασικά (ποσο κοστολογείται; )

Anastasia Gialitaki απάντησε πριν 7 έτη

Επίσης έτυχε μια δυο φορές να αναβοσβήσει η οθόνη μου για δευτερολεπτα, όταν ήταν σε λειτουργια το λαπτοπ.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δεν έχει μεγάλο κόστος αν φταίει αυτό, εξαρτάται απ' το τι εργατικά θα σου ζητήσει ο εκάστοτε τεχνικός.

Μαζί με το format που έκανες πρόσφατα, σου έκαναν και καθαρισμό στον υπολογιστή; Δηλαδή άνοιγμα και αφαίρεση σκόνης; Αν ναι, είναι πολύ πιθανό κατά την αποσυναρμολόγηση-συναρμολόγηση να προέκυψε το πρόβλημα.

Δεν είναι δηλαδή θέμα software, άρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Θα πρέπει να το πας σε κάποιον για να διαπιστώσει από κοντά τι φταίει.

Για το θέμα με την οθόνη υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Είτε είναι κι αυτό θέμα καλής/κακής επαφής, είτε έχει πρόβλημα η οθόνη/κάρτα γραφικών. Στη δεύτερη περίπτωση δεν αξίζει να το φτιάξεις.

Anastasia Gialitaki απάντησε πριν 7 έτη

Δεν το άνοιξε νομίζω στο τελευταίο format. Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση και τη βοήθεια! Ήταν χρήσιμα αυτά που μου είπες. Καλό απόγευμα!

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αφού δεν το άνοιξε, μπορεί το πρόβλημα να προκλήθηκε από κάποιο χτύπημα ή κούνημα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να το δει κάποιος από κοντά για να γίνει σωστή "διάγνωση". Καλή συνέχεια και σε σένα. :)