Σταμάτης Κόκλας ρώτησε πριν 2 έτη

Καλημερα! λοιπον,το θεμα μου ειναι οτι η αποδοση του υπολογιστη μου ειναι μειωμενη κατα πολυ,και το ξερω γιατι το συγκρινω με υπολογιστες φιλων που εχουν ίση ή ακομα και μεγαλυτερη αποδοση! 
Χαρακτηριστικα υπολογιστη: 3070 gamingxtrio , ryzen 7 3700x, ram 16gb 3200hz, τροφοδοτικο 750αρι, m2 ssd 1tb, hdd 500gb, οθονη 144hz
με αυτα τα χαρακτηριστικα λοιπον θα επρεπε η αποδοση στο gaming να ειναι αριστη, ποσο μαλλον σε παιχνιδια που δεν χρειαζονται κατι ιδιαιτερο,πχ league of legends ,cs go. Στο league ας πουμε πιανω σε High fps 140fps max, στο cs go πιανω 200 max! Ναι,το ξερω, μια η αλλη μετα απο καποια fps δεν βλεπεις διαφορα στο gaming, αλλα αυτο δεν αναιρει οτι τα fps Μου θα επρεπε να ηταν 300++ ,και ας καταλαβαινα μονο τα 100, άλλο το ενα άλλο το άλλο,με καταλαβαινετε νομιζω! εχω δοκιμασει format ,εχω δοκιμασει παλαιοτερα drivers, εχω δοκιμασει οτιδηποτε εχει να κανει με απεγκατασταση και εγκατασταση σε versions-drivers Κλπ... μου φαινεται πως το θεμα ειναι σε ρυθμισεις κλπ,κατι δεν μου κολλαει.. μπορειτε λοιπον να με βοηθησετε? αναμενω απαντηση σας,ευχαριστω εκ των προτερων!

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Σταμάτη
Σε τι ανάλυση παίζεις τα παιχνίδια; 

Σταμάτης Κόκλας απάντησε πριν 2 έτη

  1. προφανως και τα παιζω σε full high ολα απο τη στιγμη που μπορει να τα υποστηριξει το setup μου,εκτος απο καποια πολυ βαριά οπως warzone κλπ που παιζω σε low-medium 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Ο driver της Nvidia προσφέρει επιλογή για FPS lock, όποτε ρίξε μια ματιά ότι δεν έχεις ενεργοποιήσει κάτι εκεί κατά λάθος.

Επίσης, βεβαιώσου πως δεν έχεις ενεργό το Gsync, αν και αν ήταν ενεργό, θα είχες γύρω στα 144 FPS και όχι 200.

Σταμάτης Κόκλας απάντησε πριν 2 έτη

ναι γενικα δεν εχω lockarei τα fps μου απο πουθενα, κανονικα ναι αν ειχα gsync θα ηταν Locked στα 144 της οθονης μου,αλλα ουτε τοσα δεν φτανει...για πες μου εχεις κατι αλλο στο μυαλο σου που μπορει να φταιει?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Αν έχεις χρόνο, δοκίμασε ένα διαφορετικό λειτουργικό (πχ Windows 10 η 11, ανάλογα τι έχεις) και δες αν εκεί γίνεται το ίδιο.

Σταμάτης Κόκλας απάντησε πριν 2 έτη

windows 10 εχω και τα windows 11 δεν τα υποστηριζει η μητρικη μου,αρα δεν παιζει κατι τετοιο δυστυχως! κατι σε ρυθμισεις πιο εξονυχιστικες δεν εχεις να προτεινεις κατι ε?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Με τις default ρυθμίσεις στα πάντα δεν έπρεπε να έχεις τέτοιο πρόβλημα.