Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΠρόβλημα με τον ήχο στα COD MWF και BOCW
Giannis Kalliakmanis ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά. Θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτικός στην περιγραφή αν και το πρόβλημα το έχω για μήνες και έχω δοκιμάσει πολλές διαφορετικές λύσεις κατά τη διάρκεια αυτών. Πρόκειται για το μπάσο ήχο στα παιχνίδια του τίτλου και μόνο εκεί, πουθενά αλλού στα windows, άλλα προγράμματα ή παιχνίδια. Συγκεκριμένα κάνει "σπασίματα" και μάλιστα όσο πιο μπάσος (φορτηγά και αεροπλάνο) ο ήχος, τόσο και πιο πολλά και έντονα τα "σπασίματα". Πριν παραθέσω τι έχω δοκιμάσει για να το λύσω πρέπει να διευκρινίσω ότι το πρόβλημα ξεκίνησε μήνες μετά την κυκλοφορία των MWF και Warzone και μήνες μετά την πρώτη εγκατάσταση στον υπολογιστή μου όπου λειτουργούσαν αρχικά άψογα. Το σύστημα μου είναι: 6700k, asus z170a, ripjaws 3200 32 GB, gigabyte 1660 super. Έχω κάνει format κατεβάζοντας τους drivers από την asus και την invidia. Έχω κάνει format αφήνοντας τα windows να κατεβάσουν drivers για όλα τα υποσυστήματα. Έχω δοκιμάσει σε 2 διαφορετικά ζευγάρια ακουστικών με usb της logitech καθώς και στα ηχεία (edifier). Δοκίμασα αλλαγή τροφοδοτικού (δανεικό) αλλά και αναβάθμιση της κάρτας γραφικών (αφού αρχικά είχα μια asus rx460 2 GB και είχα σκοπό να αναβαθμίσω έτσι και αλλιώς και τα προβλήματα ξεκίνησαν με την παλιά κάρτα). Δοκίμασα να κατεβάσω την ποιότητα του ήχου από τις ρυθμίσεις του sound panel σε όλες τις προαναφερθείσες συσκευές από 24bit 48000Hz που ήταν προεπιλογή σε χαμηλότερη αλλά και υψηλότερη. Ο μόνος τρόπος που κατάφερα να μην συμβαίνει είναι σε "clean boot" η όπως λέγεται η λειτουργία των windows που ανοίγουν με τους απολύτως αναγκαίους και βασικούς drivers. Μόνο τότε το παιχνίδι δεν έκανε το παραμικρό "σπάσιμο" στον ήχο. Ευχαριστώ για την προσοχή.

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Γιάννη

Παρατήρησες αν το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά από κάποιο update του παιχνιδιού ή των driver;

Όπως περιγράφεις το πρόβλημα και τις δοκιμές που έκανες, είναι αρκετά πιθανό να πρόκειται για bug του παιχνιδιού. Καλό είναι να γράψεις στο forum του παιχνιδιού για να δεις αν άλλοι χρήστες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Giannis Kalliakmanis απάντησε πριν 3 έτη

Δεν ειμαι σε θέση να συσχετίσω το πρόβλημα με κάποιο update επειδή έχει περάσει καιρός, είναι πολύ πιθανό όμως. Στο φόρουμ του παιχνιδιού πρότειναν τη λύση με την αλλαγή της ποιότητας του ήχου στα windows όπου πολλοί χρήστες δήλωσαν ότι το σχετικό πρόβλημα λύθηκε. Σε εμένα όμως όχι. Όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ, μετά απο καιρό και εγώ εκεί είχα καταλήξει. Μιλάμε για ατυχία. Καλή συνέχεια.