Constantinos Pisimisis ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα σας, 
Αγορασα έναν υπολογιστή κομμάτι κομμάτι και ακολούθησα όλους τους οδηγούς σχετικά με αυτό το θέμα αλλά δεν ακούγεται ο ηχος από τον υπολογιστή. Έχω ήδη κάνει επανεγκατασταση τον Audio driver αλλα δεν είδα διαφορά. Μόνο όταν χρησιμοποίησα ηχεία άκουσα ήχο. Φταίει που η οθόνη συνδέεται με καλώδιο VGA? Τι να κάνω?

6 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, μέσω vga δεν μεταφέρεται ήχος, συνεπώς εάν η οθόνη σου διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία τότε θα πρέπει να τη συνδέσεις με άλλο τρόπο, για παράδειγμα κάποιο hdmi καλώδιο..

 

Constantinos Pisimisis απάντησε πριν 3 έτη

Όχι η οθόνη δεν έχει ηχεία. Aπλα με τον προηγούμενο υπολογιστή δεν ειχα τέτοιο θέμα και ο ήχος ακουγόταν μια χαρά. Η οθόνη δεν υποστηρίζει hdmi και υποθέτω ένας μετατροπέας VGA σε hdmi δεν θα λύσει το πρόβλημα έτσι? 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Με έχεις μπερδέψει, λες ότι μόνο όταν βάζει ηχεία έχεις ήχο..μήπως θα πρέπει να τα έχεις όλη την ώρα συνδεδεμένα?

Constantinos Pisimisis απάντησε πριν 3 έτη

Με τον καινούριο υπολογιστή μόνο όταν βάζω ηχεία μπορώ να ακούσω ήχο και για αυτό θα πάρω ηχεία να τα έχω πάντα συνδεδεμένα για να ακούω. Χωρίς ηχεία δεν ακούγεται κάτι, ακόμα και αν η ένταση ειναι στο μέγιστο (δεν θα έπρεπε να ακούω από την κάρτα ήχου?) Απλά αμα κατάλαβα καλά επειδή η σύνδεση είναι VGA έχω αυτό το θέμα. Αντιθετα αμα είχα Hdmi δεν θα είχα τέτοιο θέμα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 3 έτη

Κωνσταντίνε, κάπου πρέπει να υπάρχουν ηχεία για να ακούσεις ήχο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ήχος χωρίς ηχεία.

Αν στον παλιό υπολογιστή δεν είχες εξωτερικά ηχεία, τότε η ΜΟΝΗ λύση ήταν πως είχε ενσωματωμένα ηχεία η οθόνη σου, και ο ήχος περνούσε μέσω του HDMI.

Tο VGA ΔΕΝ μεταφέρει ήχο, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να έχεις ήχο με σκέτη σύνδεση VGA.

Οπότε βάλε εξωτερικά ηχεία στον υπολογιστή σου, και τελειώνει η ιστορία. Ή πάρε μια οθόνη της προκοπής με HDMI και ενσωματωμένα ηχεία.

Προσοχή, όμως, δεν έχουν όλες οι οθόνες HDMI ενσωματωμένα ηχεία.

Constantinos Pisimisis απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια