Giota Karsanidou ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας, εχω ενα προβλημα, πριν κατι μηνες μου καηκε η motherboard και πηγα το pc για φτιαξιμο, αλλαξαμε μονο τη motherboard και το τροφοδοτικο, τα υπολλοιπα ειναι αυτα που ειχα στο πισι μου. Το προβλημα ειναι πως ενω δεν αλλαξαμε επεξεργαστη, εμεινε, και αυτος, ιδιος, απο τοτε που αλλαξαμε motherboard και τροφοδοτικο ο υπολογιστης ζεσταινεται παρα πολυ και το cpu του ανεβαινει στο 100%. 
Υπαρχει κατι που μπορω να κανω; Εγω σκεφτομαι μηπως η αλλαγη τροφοδοτικου κανει κατι, γιατι κι αυτο ζεσταινεται, και εχω ενα τροφοδοτικο στην ακρη αλλα δεν ξερω τι χρειαζεται να γνωριζω πριν το αλλαξω, πχ watt κλπ. 

7 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Γεια σου, Γιώτα.
Το να ανεβάζει θερμοκρασία ο επεξεργαστής δεν εξαρτάται από το τροφοδοτικό. Όταν αλλάξατε μητρική, αλλάξατε και τη θερμική πάστα στην ψύκτρα του επεξεργαστή?
Για το τροφοδοτικό, μπορείς να δεις στον παρακάτω οδηγό πόσα watt χρειάζεται το σύστημά σου, για να δεις αν το άλλο τροφοδοτικό που έχεις θα σε καλύψει:
https://www.pcsteps.gr/1465-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-psu-calculator/

Giota Karsanidou απάντησε πριν 7 έτη

Ναι, την αλλαξαμε, και την αλλαξα παλι, προσφατα, μονη (εχω τελειωσει ηλεκτρονικος) αλλα παλι τα ιδια κανει. Για το τροφοδοτικο το σκεφτηκα ετσι γιατι ειχα πολυ καλο στο πισι και αυτο που μου εβαλε ειναι μεταχειρισμενο και παλιο. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ένα κακής ποιότητας τροφοδοτικό μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, όμως η υπερθέρμανση δεν ανήκει σε αυτά. Υποψιάζεσαι δηλαδή πως δίνει υψηλότερη τάση στον επεξεργαστή? Δεν έχει λόγο να δώσει υψηλότερη τάση από αυτή που είναι ρυθμισμένη στη μητρική.
Κάνε μια δοκιμή με το δεύτερο τροφοδοτικό που έχεις, για παν ενδεχόμενο. Αλλά το να ανεβαίνει ο επεξεργαστή στο 100% πιο συχνά είναι πρόβλημα με το software παρά με το hardware.
Τέλος, υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να έχει πρόβλημα ο αισθητήρας της μητρικής, αλλά είναι αρκετά χαμηλή.

Giota Karsanidou απάντησε πριν 7 έτη

To 2o τροφοδοτικο εχει λιγοτερα watt, 350, ενω αυτο που εχει ο υπολογιστης ειναι 420, να το δοκιμασω κι ας ειναι λιγοτερο;; Υπαρχει περιπτωση να μου κανει ζημια; Για software το εχω ψαξει και δεν εχω βρει καποιο προβλημα. 
Για τον αισθητηρα, υπαρχει τροπος να καταλαβω αν φταιει αυτος; 

Giota Karsanidou απάντησε πριν 7 έτη

Μιας και ξεκινησα με ερωτησεις, εχω και μια, ακυρη, απορια. 
Καθε φορα που ανοιγω τον υπολογιστη ξεκιναει για λιγα δευτερολεπτα, μετα κλεινει και ξανα ανοιγει, κανονικα αυτη τη φορα. Υπαρχει καποιος λογος γι αυτο; Μηπως εκανε καποιο λαθος ο τεχνικος;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αυτό που κλείνει και ξαναξεκινάει δεν αποκλείεται να είναι αδυναμία του τροφοδοτικού. Μπορεί όμως να είναι και χαρακτηριστικό της νέας μητρικής, αν ήταν διαφορετικό μοντέλο από την παλιά.
Αν δεν έχεις gaming κάρτα γραφικών και δεν παίζεις παιχνίδια, για απλή χρήση το πιθανότερο είναι πως τα 350w είναι παραπάνω από αρκετά, και σίγουρα για να κάνεις μια δοκιμή για να δεις αν έχεις το ίδιο θέμα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος να δεις αν έχει θέμα ο αισθητήρας, μόνο δοκιμάζοντας άλλη μητρική.

Giota Karsanidou απάντησε πριν 7 έτη

Ωραια, ευχαριστω πολυ, θα δοκιμασω το 2ο τροφοδοτικο αν ειναι, και θα δω τι θα γινει. 
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.