Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με τους οδηγούς μετά απο αναβάθμιση σε windows 8.1
Ιορδάνης Αδ ρώτησε πριν 9 έτη

Γεια σας παιδιά μετά απο την αναβάθμιση σε windows 8.1 του λάπτοπ μου (την οποία απέφευγα καιρό) έχω σοβαρό θέμα με μια θύρα usb η οποία με την αλλαγή γίνεται usb 3 και με την κάρτα ήχου που ότι και να δοκιμάσω θα παίζουν πάντα τα ηχεία και δεν διαβάζει τα ακουστικά.Έχω δοκιμάσει ένα σωρό πράγματα την τελευταία βδομάδα,έχω σιγουρα τα τελευταία drivers και είναι κατεβασμένα απο την hp.Το λάπτοπ μου ειναι HP Pavilion 15-b151sv.Αν θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει θα του είμαι ευγνώμων!ευχαριστώ.

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Ιορδάνη,

Τι εννοείς όταν λες πως "μια θύρα USB με την αλλαγή γίνεται usb 3"?

Πριν βάλεις τα Windows 8.1 είχες Windows 7 ή Windows 8?

Τα ακουστικά σου είναι USB ή με καρφί?

Ιορδάνης Αδ απάντησε πριν 9 έτη

Γειά σου Άγγελε,
Windows 8 είχα αλλά δεν λειτουργούσε σαν usb 3.0,απ'οσο είδα στην hp γίνεται η αναβάθμιση της θύρας με driver στα windows 8.1
Γενικά πέρασα όλους τους οδηγούς που είχε η εταιρεία για το μοντέλο μου και την έκδοση λογισμικού που έχω αλλά εξακολουθεί να μην λειτουργεί η συγκεκριμένη θύρα και να μην αναγνωρίζει το λάπτοπ τα ακουστικά.(με καρφί είναι).

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ιορδάνη, μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο μια θύρα USB 2.0 να μετατραπεί σε USB 3.0 μόνο με την αλλαγή driver. Είναι ένα χαρακτηριστικό του hardware, όχι του software.

Εγώ θα σου έλεγα να απεγκαταστήσεις εντελώς τους USB drivers και να αφήσεις τα Windows να επιλέξουν αυτόματα του πιο συμβατούς.

Δοκίμασε επίσης να απεγκαταστήσεις τους drivers της κάρτας ήχου και να αφήσεις και εκεί να εγκατασταθούν αυτόματα. Ένας άλλος αναγνώστης εδώ στις ερωτήσεις με αυτόν τον τρόπο διόρθωσε ένα πρόβλημα με το μικρόφωνο που είχε το Laptop του.

Γενικά, εκτός από την κάρτα γραφικών σε gaming συστήματα, αν αναγνωρίζεται μια συσκευή από μόνη της από τα Windows, δεν χρειάζεται να περάσεις τελευταίους drivers.

Ιορδάνης Αδ απάντησε πριν 9 έτη

Αγγελε θα το δοκιμασω αυτό που μου λες και θα σε ενημερωσω, θα ηθελα την αποψη σου για το αν υπάρχει πιθανότητα να θέλει update το bios.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δεν πιστεύω. Συνήθως το BIOS θέλει Update για να υποστηρίζει νέους επεξεργαστές ή νέα μεγέθη σκληρών δίσκων. Δεν πιστεύω πως ένα παλιό BIOS θα σου δημιουργούσε τέτοια προβλήματα.