Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Διάφοραπρόβλημα με το bluetooth του υπολογιστή
Eva Trombetta ρώτησε πριν 7 έτη

Πριν μερικούς μήνες αγόρασα ένα laptop Lenovo 100-15IMDB (80QQ), free DOS. Του περάσαμε με ένα φίλο τα windows 7 ultimate. Προσπάθησα να στείλω με bluetooth κάποια αρχεία απ\'το κινητό και απ\'τον υπολογιστή, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν υπάρχει ούτε στα προγράμματα, ούτε στους προσαρμογείς δικτύου. Το μόνο που επιτρέπεται είναι το να το βάλω ON απ\'το F7. Κατέβασα drivers αλλά δεν υπάρχει καμια αλλαγή. Tι συμβαίνει??

14 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα.
Συνδέονται οι συσκευές μεταξύ του; Λειτουργεί το bluetooth του laptop;

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα. Το ποιο πιθανών ειναι να μην έχετε περάσει τους drivers του bt. Μπες στην διαχείριση συσκευών και δες αν υπαρχει κάπου κίτρινο ερωτηματικό. Αν υπαρχει δοκίμασε με δεξί κλικ πάνω του (ενημέρωση προγράμματος) μέσω internet. 

Eva Trombetta απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα. Στη διαχείριση συσκευών δεν υπαρχει κάτι σχετικό με bt..Κίτρινο ερωτηματικό δεν βρηκα καπου. Δοκιμασα να κατεβασω το realtek bt αλλα στο τελος της εγκαταστασης μου εβγαλε ειδοποιηση οτι δεν ειναι εγκατεστημενο το realtek bt. Δοκιμασα και το intel bt , και αν και ολοκληρωθηκε η εγκατασταση, δεν λειτουργησε το bt και ουτε μου το εμφανισε στη διαχειριση συσκευων.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Εύα.
Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις τη συσκευή bluetooth από τη διαχείριση συσκευών και πέρασε ξανά τον driver. Σιγουρέψου ότι είναι ο σωστός driver και δες αν η Lenovo παρέχει και κάποιο πρόγραμμα σχετικό με bluetooth. Επίσης δες αν υπάρχει στο λάπτοπ κάποιος συνδυασμός πλήκτρων που το ενεργοποιεί (συνήθως με το κουμπί Fn), ή εναλλακτικά κάποιος διακόπτης.

Patrick Matvei απάντησε πριν 7 έτη

Η λυση βρισκεται στην εγκατασταση του =Power management=  νοουμενου εχεις περασμενους τους bluetooth drivers.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Σε πολλά laptop για να δουλέψει wifi - bluetooth εκτός τους drivers της συσκευής, πρέπει να εγκαταστήσεις και ένα πρόγραμμα που αναλαμβάνει την επικοινωνία με τα κουμπιά ενεργοποίησης του wifi και bluetooth, διαφορετικά δεν μπορούν να δουλέψουν. Τώρα ευ όσων το αγόρασες χωρείς λειτουργικό ίσως πρέπει να κοιτάξεις στο site της εταιρίας αν εχει κάτι γι αυτόν τον σκοπό. 

Eva Trombetta απάντησε πριν 7 έτη

Δεν υπαρχει καποια ενδειξη για συσκευή bluetooth στη διαχείριση συσκευών,οποτε δεν εχω να απεγκαταστησω κατι.. τον driver δοκιμασα να τον ξαναπερασω αλλα δε γινεται. Της Lenovo ειναι ο Driver, και κατεβασα κ οποιο αλλο προγραμμα λεγοταν οτι χρειαζεται. Ο συνδυασμός πλήκτρων απλα το ενεργοποιεί χωρις ομως να το θετει πραγματικα σε λειτουργια. Περασα κ το Power management αλλα δεν ειχε κανενα αποτελεσμα.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ο driver είναι για το σωστό λειτουργικό;
Ενδέχεται το λάπτοπ σου να μην υποστηρίζει bluetooth. Μπορείς να μου γράψεις ξανά το μοντέλο του, γιατί στην αρχική ερώτηση πρέπει να υπάρχει κάποιο τυπογραφικό λάθος.

Eva Trombetta απάντησε πριν 7 έτη

ναι ειναι για το σωστό λειτουργικό..
To λάπτοπ υποστηρίζει bluetooth, το λεει κ στην περιγραφη του ως προιον, αλλα κ οταν παταω το f7 μου βγαζει εικονιδιο για να το ενεργοποιησω/απενεργοποιησω.  Ναι τωρα το ειδα, εχω κανει λαθος οταν εγραφα το μοντελο, ειναι ideapad lenovo 100-15IBD, model name: 80QQ

Patrick Matvei απάντησε πριν 7 έτη

 Oπως ειπα μετα την εγκατασταση του Power management (λογικα ειναι η εκδοση 7) και εφοσων εχεις εγκατεστημενους τους σωστους bluetooth drivers πατας στο αεροπλανακι (airplane mode) και εμφανιζεται η φωτο που βαζω...επιλεγεις το ΟΝ

Patrick Matvei απάντησε πριν 7 έτη

το imgur upload image φαινεται να μην λειτουργει!!
Φωτο  εδω http://imgur.com/a/2l44F

Eva Trombetta απάντησε πριν 7 έτη

οταν εγκατεστησα το 

Eva Trombetta απάντησε πριν 7 έτη

οταν εγκατεστησα το power manag. μου το βγαλε αυτο το εικονιδιο, την επομενη φορα ομως που ανοιξα το λαπτοπ δεν το ξαναβγαλε.. εχω προσπαθησει να εγκαταστησω τα drivers αλλα δεν ολοκληρωνουν ποτε την εγκατασταση τους..βγαινει παραθυρακι που το λεει αυτο..επισης φαινεται οτι δεν εγκατασταθηκαν κ απ τη λιστα προγραμματων κ απ τη διαχειριση συσκευων οπου δεν υπαρχουν...οποτε κ που παταω το ΟΝ δεν λειτουργει το bt

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Εύα,μάλλον το καλύτερο είναι να αγοράσεις κάποιον bluetooth adapter.Εγώ όμως απαγορεύεται να προτείνω κάτι.Είναι όπως ένα στικάκι.Βεβαίως προέχει η γνώμη των συνεργατών του PCsteps.
Χρειάζεσαι πραγματικά το bluetooth ? Αν το κινητό είναι smartphone, το καλώδιο του φορτιστή είναι ταυτόχρονα και καλώδιο usb.Συνδέεις το τηλέφωνο με το λάπτοπ και κάνεις τη μεταφορά των αρχείων που θες.