Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με το Dlink dir 505
Παναγιώτης ρώτησε πριν 10 έτη

Προσπαθώ να επεκτείνω το ασύρματο δίκτυο μου με το dlink dir 505 αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ στο internet. Ακολουθώ τις οδηγίες ως εξής: Το βάζω στην πρίζα, βάζω τον διακόπτη στην θέση "Repeater", το λαμπάκι του γίνεται πράσινο, κρατάω πατημένο το κουμπί wps για 5 δευτερόλεπτα και μετά πατάω το κουμπί wps του router. Βρίσκω το ασύρματο δίκτυο dlink-96C1, βάζω τον κωδικό που περιέχεται στην συσκευασία, συνδέεται αλλά το εικονίδιο του ασύρματου δικτύου (με τις 2 οθόνες) στην μπάρα εργασιών δεν γίνεται μπλε ώστε να μπορώ να συνδεθώ στο internet. Αν προσπαθήσω να μπω στην σελίδα http://dlinkrouter96c1.local. με σύνδεση από το router μου, λέει ότι η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?

16 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Για δοκίμασε πρώτα το Dlink όχι σαν repeater αλλά σαν access point, συνδέοντάς το με καλώδιο με το router σου, για να βεβαιωθείς πως δεν έχει πρόβλημα η ασύρματη σύνδεση του Dlink με τον υπολογιστή σου.

Επίσης, εκτός από τον υπολογιστή, έχεις και κάποιο smartphone, για να δοκιμάσεις και έτσι το Wifi του Dlink?

Παναγιώτης απάντησε πριν 10 έτη

Smartphone και tablet δεν συνδέεται, όπως και με το laptop. Λέει ότι συνδέθηκε αλλά το εικονίδιο του ασύρματου δικτύου δεν γίνεται μπλε. Το συνδέω με καλώδιο στο router και βάζω το κουμπί στην λειτουργία access point αλλά δεν συνδέεται καθόλου έτσι και λέει unidentified network. Στην σελίδα http://192.168.1.1 δεν μπορώ να μπω για να δω αν θέλει κάποια ρύθμιση εκεί για την λειτουργία access point. Λέει μη διαθέσιμη σελίδα ενώ χτες δούλευε.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Αφού έχεις πρόβλημα και με το κινητό και το tablet, είναι προφανές πως δεν φταίει κάποια ρύθμιση στο laptop.

Έτσι κι αλλιώς, από τη στιγμή που το laptop παίρνει αυτόματα IP, έχει τις σωστές ρυθμίσεις.

Για να μην σου λειτουργούσε ούτε το άλλο repeater, μήπως το router σου δεν συνεργάζεται με αυτό? Μπορείς να δοκιμάσεις, από τις ρυθμίσεις του router, σε κάποιο τομέα security, να αλλάξεις την ασφάλεια του ασύρματου δικτύου, από WPA/PSK σε WEP ή το αντίστροφο, να δεις αν θα κάνει διαφορά με το dlink.

Όμως από τη στιγμή που συνδέεις το dlink με καλώδιο σαν Access Point και πάλι δεν συνδέεται, και αυτή η υπόθεση δεν φαίνεται ιδιαίτερα ισχυρή.

Παναγιώτης απάντησε πριν 10 έτη

Βρήκα αυτό ftp://dlink.com.sg/DIR-505/Setup%20Procedure/PDF/How%20To%20Configure%20Repeater%20Mode%20on%20DIR-505%20via%20Installation%20Wizard.pdf  σύνδεσα το dlink με καλώδιο, ακολούθησα τις οδηγίες αλλά μπορείς να μου πεις τι βάζω στο step 4? Το IP του router μου είναι 192.168.1.254  Εγώ στο internet protocol version 4 (TCP/IPv4) έβαλα IP: 192.168.0.2 subnet mask: 255.255.255.0 default gateway: 192.168.0.1 preferred DNS server: 192.168.0.1  μπήκα στο http://dlinkrouter96c1.local  πατάω χειροκίνητη ρύθμιση, ψάχνει να βρει ασύρματα δίκτυα αλλά δεν βρίσκει το δικό μου για να το επιλέξω και να συνεχίσω. Αν συνδεθώ στο δίκτυο του dlink συνδέεται και το εικονίδιο του ασύρματου δικτύου γίνεται μπλε αλλά δεν μπορώ να μπω στο internet, μετά γίνεται άσπρο και εξακριβώνει το δίκτυο, μετά πάλι μπλε και επαναλαμβάνεται το ίδιο πράγμα. Μήπως δεν έχω βάλει τα σωστά στοιχεία στο internet protocol version 4 (TCP/IPv4)?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Τα στοιχεία που έχεις βάλει το TCP/IPv4 είναι τα σωστά για να συνδεθείς στο Dlink και να κάνεις τις ρυθμίσεις, αλλά όχι για να συνδεθείς στο Internet.

Κάτσε, γιατί μου τα λες λίγο μπερδεμένα. Μου γράφεις το αρχείο που χρησιμοποιεί τον Setup Wizard, αλλά το βήμα 4 που με ρωτάς τι βάζεις είναι στον άλλο οδηγό για το manual configuration.

Πότε δεν σου δείχνει το ασύρματο δίκτυο του router σου? Όταν κάνεις το launch setup wizard ή όταν βάζεις χειροκίνητα το όνομα του δικτύου στο wireless setup και κάνεις site survey?

Μην ξεχάσεις, αφού κάνεις όλη τη διαδικασία, να βγάλεις τις ρυθμίσεις του TCP/IPv4 με το 192.168.0.1, όπως λέει στο τέλος και των δύο οδηγών. Πρέπει να τις γυρίσεις στο αυτόματο, για να πάρεις IP από τον DHCP του router σου και να μπορέσεις να συνδεθείς στο Internet.

Επίσης δεν καταλαβαίνω που προέκυψε το 192.168.1.254 για το Router. Με 192.168.1.1 δεν έμπαινες στο web interface του? Αυτή είναι τότε η IP του.

Παναγιώτης απάντησε πριν 10 έτη

Το IP του router μου που μπαίνω στη σελίδα του είναι 192.168.1.254  Δεν μου δείχνει το ασύρματο δίκτυο του router μου όταν κάνω το launch wireless setup wizard. Στο αυτόματο πρέπει να το γυρίσω στο τέλος αλλά δεν έχω φτάσει εκεί αφού δεν βρίσκει το router μου για να το επιλέξω και να συνεχίσω. Στο step 8 select wi-fi network δεν βρήσκει το router μου. Στο step 4 IP τι βάζω, το IP του router μου (192.168.1.254)? Γιατί το 192.168.02 που έχω βάλει δεν είναι του router μου. Νομίζω ότι εδώ είναι το κλειδί για την ρύθμιση.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Την IP του router σου δεν χρειάζεται να τη βάλεις πουθενά όσο ρυθμίζεις το Dlink, και δεν έχει καμία σχέση με το ότι δεν βλέπει το ασύρματο δίκτυό σου. To 192.168.0.2 είναι εντάξει, από τη στιγμή που σε βάζει στο http://dlinkrouter96c1.local

Για διευκρίνησέ μου, το Dlink βλέπει άλλα δίκτυα και δεν βλέπει το δικό σου, ή δεν βλέπει κανένα?

Υποψιάζομαι πως τελικά όλα τα προβλήματά σου προκύπτουν από κάποια ασυμβατότητα ανάμεσα στο ασύρματο του router σου και το ασύρματο του dlink.

Ίσως να συνέβαινε το ίδιο και με το προηγούμενο repeater που δεν σου λειτουργούσε, το πρόβλημα να ήταν τελικά το router εξ' αρχής.

Παναγιώτης απάντησε πριν 10 έτη

Βλέπει άλλα δίκτυα και δεν βλέπει το δικό μου.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Ε, αυτό είναι το πρόβλημά σου. Δεν χρειάζονται ρυθμίσεις στο Dlink. Πρέπει να δούμε μήπως κάποια από τις ρυθμίσεις του router μπορεί να το κάνει ορατό στο Dlink.

Ξέχνα για λίγο το Dlink, πες στο web interface του router στη διεύθυνση 192.168.1.254, ψάξε να βρεις τις ρυθμίσεις για το Wireless και το Wireless Security και δοκίμασε ένα-ένα τα εξής, για να δεις αν το Dlink θα δει το δίκτυο:

  • Δοκίμασε να αλλάξεις το όνομα του ασύρματου δικτύου σου, ώστε να μοιάζει με κάποιο από τα ονόματα που είναι ήδη ορατά στο Dlink.
  • Δοκίμασε τα διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας (WEP, WPA/PSK, WPA2/PSK κλπ) ή και να το αφήσεις ξεκλείδωτο.
  • Δες αν έχει ρυθμισμένο κάποιο MAC Filtering
  • Δες μήπως το δίκτυο είναι ρυθμισμένο να έχει Hidden SSID (που δεν νομίζω, αλλά τσέκαρέ το)

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σου κάνει διαφορά, δοκίμασε να κάνεις reset στις εργοστασιακές ρυθμίσεις το router σου (συνήθως πατώντας το reset για περισσότερα από 5 δευτερόλεπτα), αρκεί να γνωρίζεις τον τρόπο για να ξαναστήσεις τη σύνδεσή σου μετά.

Δες επίσης μήπως υπάρχει και κάποιο νέο firmware για το router σου. Αν είναι router που σου έδωσε ο πάροχος Internet, συχνά στη σελίδα της υποστήριξης ενημερώνουν για νέα firmware.

Αν ούτε κι αυτό λειτουργήσει, τότε απλά έπεσες σε μια σπάνια hardware ασυμβατότητα ανάμεσα στο router και το Dlink, και θα πρέπει να αλλάξεις router για να λειτουργήσει.

Παναγιώτης απάντησε πριν 10 έτη

Οκ θα τα δω και θα σου πω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σου.

Παναγιώτης απάντησε πριν 10 έτη

Οι wireless ρυθμίσεις του router μου είναι αυτές που σου στέλνω. Το wireless MAC address filter είναι deactivated όπως βλέπεις. Πρέπει να το βάλω στο activated? UntitledUntitled1

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Όχι, μην ενεργοποιήσεις το MAC address filter, πρέπει να είναι απενεργοποιημένο.

Πρώτα δοκίμασε διαφορετικά κανάλια από το 10 που είναι τώρα. Ξεκίνα πρώτα με τα μικρά, και ανέβαζε σιγά σιγά.

Αν δεν βρεις κάποιο κανάλι που να το βλέπει το dlink, βάλε ένα μικρότερο SSID από το crablegwifi (βάλε πχ ένα με 4 γράμματα)

Αν αυτό δεν λειτουργήσει, πειραματίσου με τα authentication type, και ύστερα με τα encryption type

Αν όλα αποτύχουν, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το WPS από το router, να δεις αν το βλέπει τότε.

Αν και αυτό αποτύχει, δοκίμασε να αλλάξεις το wireless mode από 802.11b+g+n που είναι τώρα.

Παναγιώτης απάντησε πριν 10 έτη

Τις ρυθμίσεις αυτές θα τις κάνω με καλώδιο συνδεμένο από το router στο laptop?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Ναι, γιατί αν είσαι συνδεδεμένος με το ασύρματο, θα αποσυνδεθείς και θα πρέπει να ξανασυνδεθείς

Παναγιώτης απάντησε πριν 10 έτη

Ok.

Παναγιώτης απάντησε πριν 10 έτη

Λοιπόν, το πρόβλημα που δεν έβλεπα το δίκτυο μου ήταν το κανάλι. Μπήκα στην σελίδα του router, έβαλα το κανάλι στο auto και προχώρησα την ρύθμιση. Στο τέλος έβγαλα το IP όπως λέει και το έβαλα πάλι στο auto αλλά παραμένει το ίδιο πρόβλημα. Συνδέομαι στο dlink αλλά όχι στο internet. Δηλαδή το εικονίδιο του ασύρματου δικτύου δεν γίνεται μπλε. Έγινε στην αρχή, για μερικά δευτερόλεπτα και μετά έγινε πάλι άσπρο. Μήπως δεν έπρεπε να βάλω το IP στο auto, αλλά να αφαιρέσω μόνο το IP address και τα υπόλοιπα (subnet mask, default gateway, preferred DNS server) να τα αφήσω όπως ήταν? Επίσης, το κανάλι ήταν το πρόβλημα που είχα πολύ χαμηλό σήμα. Είχα μια με δυο γραμμές και τώρα έχω άλλες δυο. Είναι μια γραμμή πριν το full.                                                                           Πάλι μειώθηκε το σήμα μου στη μια με δυο γραμμές. Άγνωστο γιατί.