Χαρούλα Σύρος ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπερα σας αντιμετωπιζω εδω και αρκετο καιρο θα ελεγα μεγαλο θεμα με τις ram....
Ειχα φτιαξει ενα built που προτεινατε περσι εσεις με τον intel i5 9400 με ενσωματωμενη καρτα γραφικων , μητρικη gigabyte B365M DS3H και 2 x4gb ram στα 2600mhz... και ssd120gb.
Οταν ανοιγω το pc παταω task manager και ενω η cpu ειναι σε πολυ χαμηλα επιπεδα συνηθως 3-7% οι ram ενω ακομη δεν εχω ανοιξει κανενα προγραμμα δειχνουν 35 με 45% usage...
Ειδικα οταν ανοιξω καποιον browser με 6 tabs τοτε ερχεται το αποκορυφωμα... οι ram φτανουν στο 80% και καποιες φορες υπαρχει και περιπτωση αν και οχι τακτικα να μου κρασαρει το μηχανημα με αποτελεσμα να σβηνει. Να προσθεσω οτι στο built που προτεινατε εσεις αν και εβαλα κατα γραμμα οτι γραφατε με την μονη διαφορα οτι εβαλα 8gb συνολο ram αντι για 16gb που προτεινατε εσεις και επισης δεν εβαλα καρτα γραφικων λογω χρηματων... Θα ηθελα λοιπον να σας ρωτησω θα πρεπει να προσθεσω οπωσδηποτε καρτα γραφικων και να βαλω 16gb ram οπως προτεινατε εσεις? μπορειτε να μου πειτε τι φταιει και ανεβαζει τοσο πολυ ram σε σημειο να κρασαρει ενω εχει εναν τοσο δυνατο επεξεργαστη???? Ευχαριστω! 

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Χαρούλα

Διαθέτεις κάποια γραφικών ή χρησιμοποιείς τα ενσωματωμένα γραφικά; Αν ισχύει το δεύτερο, τα γραφικά του επεξεργαστή δεσμεύουν ως και 2GB RAM.

Στη διαχείριση εργασιών φαίνεται ποια διεργασία καταναλώνει πολύ μνήμη;

Χαρούλα Σύρος απάντησε πριν 3 έτη

Οχι δεν εχω καρτα γραφικων περα απο αυτην την ενσωματωμενη της cpu δειτε παρακατω το στιγμιοτυπο για να καταλαβετε τι γινεται με 8 tabs αυτην την στιγμη...
https://prntscr.com/w45bhj

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Με 8 GB RAM  κι εγώ τέτοια ποσοστά έχω, με τη διαφορά ότι ο επεξεργαστής μου έχει ενσωματωμένα γραφικά και δυσμεύσει μνήμη. Ο δικός σου σίγουρα δεν έχει;

Το πρόβλημα υπήρχε από την αρχή που αγόρασες τον υπολογιστή; Αν όχι, ίσως πρόκειται για κάποιο bug των Windows και καλό είναι να δοκιμάσεις ένα format ή επαναφορά.

Χαρούλα Σύρος απάντησε πριν 3 έτη

Οπως σου εξηγησα εχω τον επεξεργαστη i5 9400 με ενσωτωμενα γραφικα πανω στην cpu, δηλαδη οταν εχεις επεξεργαστη με ενσωματωμενα γραφικα δεσμευει χωρο στην ram??? Τι μπορω να κανω για αυτο? να βαλω μεγαλυτερες ram ή να αγορασω μια καρτα γραφικων? Τι μου προτεινεις αν μπορεις δωσε μου λυση τι καρτα γραφικων να επιλεξω? χρησιμοποιω photoshop και obs επισης...

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Διάβασα λάθος την απάντηση σου, συγνώμη. Ναι τα ενσωματωμένα γραφικά δεν έχουν δική τους VRAM, οπότε δεσμεύουν RAM.

Συνήθως δεσμέυουν μέχρι 2GB και μπορείς να το ρυθμίσεις από το BIOS. Ανάλογα τη χρήση γραφικών που κάνεις, ίσως μπορείς να το μειώσεις λίγο, αλλά μην το παρακάνεις.

Δεν αξίζει να πάρεις κάρτα γραφικών, αφού δεν τη χρειάζεσαι. Για αρχή, κάνε ένα format μήπως τα Windows έχουν κολλήσει και χρησιμοποιούν παραπάνω μνήνη απ' ότι πρέπει.

Αν το πρόβλημα συνεχιστεί, καλύτερο είναι να προσθέσεις άλλα 8GB RAM παρά να πας σε κάρτα γραφικών.