SteveAvra ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα.
Αγόρασα ένα usb hub d-link με εξωτερική τροφοδοσία και έχω συνδέσει κάποιες συσκευές πάνω οι οποίες δεν σταματούν όταν μπαίνει σε αναμονή το laptop. Εάν τις συνδέσω απευθείας στις θύρες του laptop κλείνουν κανονικά. Επίσης κάποιες φορές ενώ είναι κλειστό το καπάκι και είναι σε αναμονή ανοίγει μόνο του χωρίς να έχω σηκώσει το καπάκι. Έχω windows 10, υπάρχει κάποια λύση;

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Στέφανε

Δοκίμασε να πας στις ρυθμίσεις ενέργειας του πίνακα ελέγχου -> Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου -> Ρυθμίσεις για προχωρημένους και να απενεργοποιήσεις την επιλογή που αφορά την αναστολή των θυρών USB.

Όσο αφορά το δεύτερο πρόβλημα, μήπως εκείνη την ώρα ολοκληρώνεται κάποιο update, κάποιο σκανάρινα από Antivirus ή άλλη εργασία;

SteveAvra απάντησε πριν 4 έτη

Το έκανα αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ίσως φταίει το ότι έχει εξωτερική τροφοδοσία και παίρνει συνεχώς ρεύμα. Όσο για το δεύτερο δεν ξέρω θα το ελέγξω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Επειδή ίσως κατάλαβα λάθος, θέλεις να μπαίνουν σε αναστολή οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Hub; Εγώ κατάλαβα το ανάποδο, δηλαδή να μη μπαίνει καμία USB συσκευή σε αναστολή.

Δυστυχώς, δεν είναι δυνατό να βάλεις σε αυτόματη αναστολή τις συσκευές του Hub, εκτός αν το ίδιο προσφέρει τέτοια επιλογή μέσω κάποιου λογισμικού.

SteveAvra απάντησε πριν 4 έτη

Ναι αυτό ήθελα. Γνωρίζεις αν υπάρχει στην αγορά τέτοιο usb hub;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δυστυχώς, δεν κατάφερα να βρω κάποιο μοντέλο με αυτή τη δυνατότητα. Μια λύση είναι να πάρεις ένα HUB που τροφοδοτείται από τον υπολογιστή. Αυτό λογικά θα μπαίνει σε αναμονή. 

SteveAvra απάντησε πριν 4 έτη

OK. Σ' ευχαριστώ για την βοήθεια.