Storm Badata ρώτησε πριν 1 έτος

Καλημέρα στην παρέα του PCsteps! Έχω έναν υπολογιστή 10ετίας+. Τον τελευταίο καιρό όταν τον ανοίγω ξεκινάει να δουλεύει (ακούγονται τα ανεμιστηράκια, σκληρός δίσκος κλπ) και είτε προλαβαίνω να συνδεθώ στα windows και σβήνει και ξεκινάει ξανά , είτε πιο νωρίς, πριν συνδεθώ στα windows σβήνει και ξανά ξεκινά. Έχω windows 10. Στις τελευταίες προσπάθειες ξεκινάει και πριν καν φτάσει στα windows σβήνει και ξανά ξεκινάει. Έχω διπλό λειτουργικό με ubuntu. Πήγα στο bios έκανα reset. Τίποτα. Άνοιξα το κουτί και πίεσα τις κάρτες μνήμης/γραφικών σε περίπτωση που κάποιες από αυτές δεν ήταν κουμπωμένες καλα, αποσύνδεσα τον δεύτερο σκληρόδίσκο στον οποίο έχω μόνο δεδομένα backup κλπ. Τίποτα πάλι. Τι να κάνω; Είπα ας κάνω μία ερώτηση στο PCsteps πριν το παω σε τεχνικό.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα φίλε μου! Ο υπολογιστής σβήνει αν μείνεις στο BIOS και δεν προχωρήσει σε boot; 

Storm Badata απάντησε πριν 1 έτος

Λίγες μέρες πριν έμπαινα στο BIOS. Όταν έβγαινα άλλες φορές προχωρούσε στην επιλογή linux ή windows αλλά τώρα τελευταία δεν προλάβαινε να πάει σε αυτό το μενού και έσβηνε. ΑΛΛΑ μόλις έστειλα το προηγούμενο μήνυμα με το πρόβλημα.....μέσα σε λίγες ώρες... Ο υπολογιστής έστρωσε!!!! Τώρα όσο προλαβαίνω θα μεταφέρω στον άλλο δίσκο τα αρχεία μου και θα επιχειρήσω να ξανά εγκαταστήσω τα windows και τα linux. Αν ξανακάνει αυτό το πρόβλημα δεν ξέρω τι θα κάνω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Αν έσβηνε και στο BIOS, είναι σίγουρα θέμα υλικού. Αν δεν έχεις δεύτερα εξαρτήματα είναι δύσκολο να προσδιορίσεις το πρόβλημα, καθώς πολλά εξαρτήματα είναι ικανά να το προκαλούν.