Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με υπολογιστή
Mixalis Louradakis ρώτησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Άγγελε,
Έχω ένα πρόβλημα το οποίο έχω ρωτήσω αρκετούς αλλά και πάλι εξακολουθεί να είναι μυστήριο.Λοιπόν, καθώς ήμουν στον υπολογιστή μου σήμερα είδα ένα βίντεο το οποίο έλεγε πως να κάνω το pc μου πιο γρήγορο. Καθώς ακολουθούσα τα βήματα που έλεγε αυτός που είχε το κανάλι, είπε να κάνω Scan για viruses με δύο προγράμματα. Το CCLeaner και το Spybot. Πιστεύω πως το Spybot μου προκάλεσε την ζημιά. Τέλος πάντων, όταν τελείωσε το scan έκανα reboot. Μόλις ξαναμπήκα στον User μου μετά την επανεκκίνηση παρατήρησα ότι δεν έχω internet και ήχο. Ο ήχος έχει ένα δηλαδή ότι δεν έχουν εγκατασταθεί οι συσκευές ήχου. Μου φάνηκε περίεργο διότι το USB Headset το οποίο χρησιμοποιώ ήταν στην θύρα του USB οπότε δεν υπήρχε λόγος να μην δουλεύει. Κάποιοι είπαν ότι είχαν διαγραφεί οι Drivers. Το άλλο πρόβλημα τώρα είναι ότι κάτω δεξιά δεν υπήρχαν ούτε οι μπάρες για το internet. Αυτό σημαίνει ότι το δίκτυο κάπως αποσυνδέθηκε. Για το wireless χρησιμοποιώ την συσκευή TP-LINK και το μοντέλο TL-WN722N. Παρόλα αυτά προσπάθησα να εγκαταστήσω τους Drivers της συγκεκριμένης συσκευής αλλά μου έβγαλε το εξής μήνυμα. "An error (-5006 : 0x80070002) has occured while running the setup. Please make sure you have finished any previous setup and closed other applications. If the error still occurs, please contact your vendor: TP-LINK (http://www.TP-LINK.com). "

Specs του υπολογιστή μου:

CPU: Intel Pentium E2200
Mainboard: G31T-M7
Memory:
1)Type: DDR2
2)Size: 3 GBytes
3)Channel: Dual
4)DC Mode: Symmetric
Graphics Card: NVIDIA GeForce 7300 GT

Ο Υπολογιστής είναι αρκετά παλιός (νομίζω 2005-2006) αλλά του είχα κάνει κάποιες αναβαθμίσεις!

4 Απαντήσεις

giannis koulis απάντησε πριν 10 έτη

Γεια σας πολλοι πηθανων χωρις να σας ανανησηχω μπορει να μπηκε ιος απο το προγραμμα αυτο μπορειται να μπητε ειτε εδω που λεει πως μπορειται βγαλεται ιους ειται να μπητε στην σελιδα της microsoft και να μηλησεται με εναν εκπροσωπο με συνομιλια.Εαν θελεται μπητε στους παρακατω συνδεσμους.

https://www.pcsteps.gr/1329-ti-na-kanete-an-o-ypologistis-sas-molynthei-apo-io-5-periptoseis/ (για να βγαλετε εναν ιο)

http://support.microsoft.com/contactus/?ln=el-gr (για να εποικηνωνησεται με την microsoft και να καθοδηγησουν απο εκει.

Επισης μπορειται να εποικηνωνησεται και με τον κατασκευαστη του υπολογιστη σας.

Mixalis Louradakis απάντησε πριν 10 έτη

Ξέρω ότι ο υπολογιστής μου έχει μολυνθεί από ιό ο οποίος ιός διέγραψε όλους τους Drivers. Στον υπολογιστή μου αυτήν την στιγμή δεν έχω ούτε internet ούτε ήχο. Κάνεις δεν μπόρεσε να με βοηθήσει έως τώρα και περιμένω τον Κ.Άγγελο να δώσει την απάντηση.

nk2990 απάντησε πριν 10 έτη

Μια λυση ειναι να βγαλεις το σκληρο , να τον πας σε ενα αλλο pc που εχει antivirus & antimalware να καθαριση απο τους,τον ιο.
Επισης αν εχεις επαναφορα συστηματος γυρνα μια δυο μερες πισω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Μιχάλη. Η αλήθεια είναι πως το CCleaner δεν ψάχνει καθόλου για ιούς, δεν γνωρίζω τι ακριβώς έλεγε το βίντεο που είδες, ή πόσο σχετικός ήταν αυτός που το έκανε.

Και το CCleaner και το Spybot είναι αξιόπιστα προγράμματα, αρκεί να τα κατέβασες από τα μητρικά τους site, και όχι από κάποια δήθεν link που είχε μαζί με το βίντεο.

Η πιο εύκολη λύση είναι να κάνεις επαναφορά συστήματος, όπως πρότεινε και ο nk2990, δες αυτόν τον οδηγό σχετικά.

Για να ελέγξεις για ιούς, δες το Hitman Pro.

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, δες τον οδηγό για επιδιόρθωση των Windows χωρίς format.