Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠρόβλημα με Χώρο Διαμερίσματος Δίσκου (Partition)
GIANNIS TSOYMAS ρώτησε πριν 7 έτη

Προσπαθώ να δημιουργήσω ένα δεύτερο διαμέρισμα δίσκου σε laptop Dell με 1ΤΒ χωρητικότητα δίσκου και το σύστημα μου διαθέτει σαν Μέγεθος διαθέσιμου χώρου συρρίκνωσης 90153 ΜΒ δηλαδή 88 GB μόνο από τα 612 GB ελεύθερου χώρου που υπάρχουν στο δίσκο των 930 πραγματικών GB όπως φαίνεται και στο screenshot που σας στέλνω. Επίσης ένα βήμα πρίν την επιλογή της χωρητικότητας του νέου τόμου μου βγάζει ότι υπάρχουν και άλλοι τρείς χώροι μάλλον του συστήματος που ίσως να είναι αυτό το πρόβλημα για την παραπάνω χωρητικότητα του νέου τόμου αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω κάποια (συρίκνωση τόμων) ειδικά αν αφορά το σύστημα γιατί δεν αναφέρεται κάτι στον οδηγό video:

<<Πώς Χωρίζω το Σκληρό Δίσκο σε Διαμερίσματα Δίσκου (Partition) (+Video)>> και δεν ξέρω τη σωστή σειρά των επιλογών μου μη χάσω τα αρχεία μου με κάποια λάθος ενέργεια. Επιπλέον έχω κάνει ανασυγκρότηση δίσκου μήπως και γινόταν συνχώνευση, το σύστημα μου έβγαλε ότι είναι όλα ok και ξαναπροσπάθησα αλλά μου βγάζει ακριβώς τα ίδια όπως και στο screenshot που σας στέλνω. Άν επιχειρήσω να βάλω επιλέον χωρητικότητα στο νέο τόμο μου βγάζει μηδέν ένδειξη απο κάτω στο κουτάκι Συνολικό μέγεθος σε ΜΒ μετά τη συρρίκνωση. Μιλάμε πάντα για windows 10 HOME αναβαθμισμένα κανονικά στην τελευταία έκδοση 1607 με 8,00GB RAM, 1TB σκληρό και intel (R) Core i7 451OU επεξεργαστή στα 2,00GHz τεχνολογίας

Χ 64 bit, αν παίζουν αυτά κάποιο ρόλο. Άν υπάρχει λύση περιμένω απάντηση. Ευχαριστώ πολύ

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Γιάννη!!!

Πόσος είναι ο κενός χώρος στον δίσκο σου; Μήπως είναι γεμάτος και γι αυτό δεν σε αφήνει να προσθέσεις παραπάνω χώρο στο partition;

GIANNIS TSOYMAS απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα Γιώργο.

Ο κενός χώρος στο δίσκο μου όπως αναφέρω και στην περιγραφή μου στην αρχή (τρίτη σειρά) είναι 612 GB, όπως φαίνεται και στο screenshot που έχω στείλει, έχω κάνει καθαρισμό, ανάλυση και ανασυγκρότηση δίσκου (τυπικά όχι ότι είχα κάποιο πρόβλημα) και το σύστημα τα βρίσκει όλα ok όπως και είναι άλλωστε. Κάπου αλλού είναι το θέμα.. Κοίταξε καλά το screenshot στις αναλύσεις και θα διαπιστώσεις αυτά που γράφω. Ευχαριστώ και πάλι, καλημέρα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Συγνώμη για την παράλειψη παραπάνω. Αντιμετώπισα κι εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα σήμερα και το έλυσα χρησιμοποιώντας απλά κάποιον τρίτο διαχειριστή δίσκων.

Δύο πολύ καλοί είναι αυτοί:

http://download.cnet.com/AOMEI-Partition-Assistant-Standard-Edition/3000-2248_4-75118871.html

https://www.partitionwizard.com/

GIANNIS TSOYMAS απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Γιώργο.

Επειδή δεν υπάρχει κάποιος οδηγός σχετικά με τις εφαρμογές που μου προτείνεις και αν κολήσω κάπου θα πρέπει να κλικάρω σχετικά στην τύχη.. (έχω χάσει αρχεία με αυτό τον τρόπο άνω των 500 GB και πίστεψέ με έριξα πολύ κλάμα..) θα ήθελα να μου πείς Γιώργο αν μπορώ να δοκιμάσω το EaseUS Partition Master Free, που προτείνετε και στη σχετική δημοσίευση: Πώς Χωρίζω το Σκληρό Δίσκο σε Διαμερίσματα Δίσκου (Partition) (+Video), που θα έχω και κάποια βοήθεια, (άν χρειαστεί). Και φυσικά ψάχνομαι λίγο παραπάνω λόγω του ότι είχα το συγκεκριμένο θέμα με τα windows, μην πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι που λέει και η πολύ σοφή παροιμία.. Ευχαριστώ και πάλι Γιώργο.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Μπορείς να επιλέξεις όποιο πρόγραμμα του είδους σε βολεύει. Εγώ σου ανάφερα με ποια προγράμματα είδα αποτέλεσμα στην δικιά μου περίπτωση.

Πάνω κάτω ο τρόπος λειτουργίας όλων των εφαμρογών διαχείρισης δίσκων είναι ο ίδιος, οπότε δεν παίζει σημαντικό ρόλο.

GIANNIS TSOYMAS απάντησε πριν 7 έτη

Εντάξει Γιώργο. Σ΄ευχαριστώ για το χρόνο σου. Καλό βράδυ.