Arsenis Gk ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα. Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την υπέροχη δουλειά σας. Στο θέμα μας. Έχω ένα λάπτοπ hp χωρίς να γνωρίζω το μοντέλο του(2013-2015). Χάλασε ο σκληρός δίσκος και τον αντικατέστησα με έναν νέο τύπου ssd. Αφού τον τοποθέτησα έφτασε η στιγμή να εγκαταστήσω τα windows. Πάτησα το κουμπί λειτουργίας και δεν εμφανίστηκε καθόλου η επιλογή για τα bios. Δείχνει μια μαύρη οθόνη. Από το συνδυασμό των φωτεινών ενδείξεων διαπίστωσα ότι πρόκειται για τα bios. Οι λυχνίες LED αναβοσβήνουν 2 φορές-Αποτυχία λόγω σφάλματος του BIOS .Προσπάθησα να πραγματοποιήσω αποκατάσταση με μη αυτόματη διαδικασία (με συνδυασμό των κουμπιών windows+B) αλλά μάταια. Πλέον δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Θα ήθελα την συμβουλή σας. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, είσαι σίγουρος ότι ήταν μόνο ο δίσκος και δεν χάλασε κάτι άλλο ? 

Arsenis Gk απάντησε πριν 7 έτη

Ναι είμαι σίγουρος διότι μου εμφανίστηκε το ανάλογο μήνυμα σχετικά με τον κατεστραμμένο σκληρό δίσκο. Κοιτάζοντας διάφορα βιντεo στο youtube( https://www.youtube.com/watch?v=pw-HLxVpph8 ) διαπίστωσα ότι για κάποιο περίεργο λόγο που δεν έχω καταλάβει κάποια μοντέλα της hp χρειάζονται περίπου μια ώρα σε κατάσταση αναμονής με το τροφοδοτικό συνδεδεμένο και την μπαταριά εκτός προκείμενου να φορτίσουν τα bios. Ελπίζω να λειτουργήσει.

Arsenis Gk απάντησε πριν 7 έτη

HP PAVILION 15.6" CORE I3 6TH GENERATION DOS LAPTOP .ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να προσθέσεις τους Sata drivers του δίσκου για να τον αναγνωρίσει κατά την νέα εγκατάσταση. Ψάξε στο siteτου κατασκευαστή για sata drivers και ενσωμάτωσε τους σύμφωνα με το άρθρο μας https://www.pcsteps.gr/2343... Εάν υπάρχει διαθέσιμο κάποιο recovery από τον κατασκευαστή, τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα.