Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με boot από σκληρό δίσκο σε pc με Windows και Ubuntu.
Lydia Leventi ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα! Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα με το tower pc μου.Είχα προεγκατεστημένα Windows 7 και στη συνέχεια έβαλα Ubuntu 14.04. Κι ενώ το grub δουλευε μια χαρα κι είχα προσβαση και στα 2 OS κάποια στιγμή επέλεξα στο grub να μπω στα windows και αντ'αυτού έκανε αυτόματα επανεκκίνηση για να επιλέξω πάλι απ το grub. Έτσι σταμάτησα να έχω πρόσβαση στα Windows. Εκτός απ αυτό, όταν μπήκα απο Ubuntu και προσπάθησα να ανοίξω το σκληρό μου δίσκο ( 1 T) δεν μπορούσε να τον ανοίξει. Έβγαλα τον σκληρό μου και τον συνέδεσα ως εξωτερικό δίσκο στο laptop μου. Ελέγχοντάς το με πρόγραμμα έδειξε πως είναι σε άριστη κατάσταση και με άλλο πρόγραμμα κατάφερα να ανακτήσω τ αρχεία μου γιατί ούτε στο laptop μπορούσα να τον ανοίξω κανονικά. Και στο boot του tower αν βάλω σε προτεραιοτητα αυτόν τον δίσκο μου εμφανίζει το μήνυμα "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key".Σημειώστε οτι από Ubuntu εξακολουθώ και μπαίνω κανονικά! Δεν μπορώ να εξηγήσω τι συμβαίνει. Η βοήθειά σας θα ήταν πολύτιμη! Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Λυδία.

Για δοκίμασε να τρέξεις την επιδιόρθωση boot, εκτός από τις περιπτώσεις που έχει χαλάσει το Grub, μπορεί να διορθώσει και προβλήματα με την εκκίνηση των Windows.

Lydia Leventi απάντησε πριν 9 έτη

Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Τώρα ξεκίνησα να κάνω τα βήματα από τον οδηγό που μου στείλατε. Εγκατέστησα το πρόγραμμα, το έτρεξα κι αφού ακολούθησα τις οδηγίες σας και έκανα επανεκκίνηση μου εμφανίστηκαν στο grub αυτές οι επιλογές :

Ubuntu
*Advanced options for Ubuntu
EFI/ubuntu/MokManager.efi
System setup

Όπως καταλαβαίνετε είναι διαφορετικό από αυτό που θα έπρεπε να δείχνεοι σύμφωνα με τισ οδηγίες σας. Έχετε καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να προχωρήσω? Σας ευχαριστώ!

Lydia Leventi απάντησε πριν 9 έτη

Δεδομένου οτι έχω σώσει τα αρχεία μου έχω δυνατότητα να κάνω γενικό format στον δίσκο μου ώστε να γίνει στην κατάσταση όπως πριν που τον αγόρασα, ώστε να ξεκινήσω την διαδικασία απ την αρχή; (Εγκατάσταση των Windows και ύστερα εγκατάσταση Ubuntu).
Αν ναι πώς γίνεται;
(διαθέτω εξωτερική θήκη και laptop με Windows 7).
Σας ευχαριστώ!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ναι, φυσικά μπορείς να κάνεις format και εγκατάσταση των Windows.

Μπορείς να περάσεις τα Windows σε USB και ύστερα κατά την εγκατάσταση, κάνε διαγραφή σε όλα τα partitions.

Lydia Leventi απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ!