theomak ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Άγγελε.

Έκανα εγκατάσταση το Unetbootin σε Mint Debian Edition, ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνεις σε αυτόν τον οδηγό https://www.pcsteps.gr/57050-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-usb-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-linux-mint-ubuntu/, αλλά το πρόγραμμα δεν ανοίγει. Ήθελα να εγκαταστήσω σε άλλο partition την διανομή backbox linux αλλά δεν τα κατάφερα ούτε με το προ-εγκατεστημένο πρόγραμμα του Mint, το usb δεν φαίνεται στις επιλογές του boot. Το δοκίμασα με άλλες διανομές και δεν είχα κανένα πρόβλημα, εκτός από το backbox και το makululinux. Με οποιοδήποτε usb stick και να δοκίμασα, δεν τα κατάφερα.
Έχεις να μου προτείνεις κάποια λύση;

3 Απαντήσεις

Costas Avgustidis απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα σου προσωπικά χρησιμοποιώ το rufus που έχει πει ο Άγγελος και είμαι ευχαριστημένος πάτα εδώ για να διαβάσεις το σχετικό άρθρο και να κατεβάσεις το rufus.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

@theomak Το Unetbootin που δεν ανοίγει βγάζει κάποιο μήνυμα σφάλματος, ή απλά δεν ανοίγει? Αν δοκιμάσεις να το τρέξεις από το τερματικό?

Για να σου λειτουργεί καλά με άλλες διανομές, αλλά όχι με τις συγκεκριμένες δύο, το πιθανότερο είναι πως οι διανομές έχουν το πρόβλημα, και όχι η μέθοδος που φτιάχνεις το USB.

theomak απάντησε πριν 9 έτη

@Costas Avgustidis: Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου, θα το δοκιμάσω.
@Άγγελος Κυρίτσης: Άγγελε, δεν μου βγάζει κανένα μήνυμα σφάλματος, ούτε και με το τερματικό ανοίγει.
Έκανα την εξής αλχημεία: Είχα ένα usb stick, στο οποίο είχα το kali linux. Το έτρεξα σε live περιβάλλον και μέσω του unetbootin που είναι προ-εγκατεστημένο στο kali, κατάφερα να γράψω σε ένα άλλο usb stick το backbox linux. Μάλλον το unetbootin έχει κάποια ασυμβατότητα με το Mint Debian Edition.
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας.