Demi Skotinis ρώτησε πριν 1 μήνα

Καλησπέρα σας.
Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα:
Σε triple-boot σύστημα, παρατηρησα ότι (μετά από καιρό ορθής λειτουργίας) επέμενε να μου κάνει boot από m.2 (ενώ το είχα ρυθμισμένο στο bios να κάνει από SSD για καιρό). Ακόμα κι αν έμπαινα bios, άλλαζα το order, μετά από ένα restart... Ξαναεβαζε το m.2 πρώτο στο boot order. Σκέφτηκα πως θα ήταν θέμα CMOS battery, και την άλλαξα. Τα ίδια. Άλλαξα καλώδια sata. Τα ίδια. Και τώρα αρχίζει το \"καλό\".. 
Σβήνω psu. Και πάω να αφαιρέσω την CMOS battery, με σκοπό τα το αφήσω \"εκτός\" για κάνα 5λεπτο. Με το που την αγγίζω... (Psu σβηστό επαναλαμβάνω) Σπίθα/ήχος και με τίναξε ελαφρά. Θα ακουστεί γελοίο.. αλλά \"φοβάμαι\" να τον ανάψω μετά από αυτό. Για πείτε...;
(Asus Ζ170-P πενταετίας, η λεγάμενη)

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 μήνα

Καλησπέρα, γενικά καλό είναι να αποφορτίζουμε τη μητρική πριν την ακουμπήσουμε καθώς το ρεύμα παραμένει στα διάφορα κυκλώματα. Για να το κάνεις αυτό πατάς παρατεταμένα το power για μερικά δευτερόλεπτα..πιθανόν για αυτό το λόγο έγινε αυτό που αναφέρεις. Πιστεύω πάντως ότι δεν έγινε κάτι..Επίσης, το bios της μητρική είναι ενημερωμένο? Ποιο τροφοδοτικό διαθέτεις?

Demi Skotinis απάντησε πριν 1 μήνα

Το bios ενημερωμένο από όταν πρωτοβγηκε το τελευταίο update. Τροφοδοτικό καινούριο be quiet 500αρι (αποκλείω να προέρχεται πρόβλημα από αυτά)
Το περίεργο είναι ότι τις τελευταίες μέρες όταν έμπαινα bios για ρυθμίσεις, το ποντίκι συμπεριφερόταν (μόνο στο περιβάλλον bios, όχι όμως μετέπειτα στα λειτουργικά) με πολύ flickering ("πηδούσε", δεν μετακινούνταν ομαλά). Αυτό, σε συνδυασμό με το να μην κάνει save (όπως πάντα κανω) την αλλαγή στο boot order. Σα να "πεθαίνει" η μητρική μήπως; (Και με καινούργια CMOS battery)

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 μήνα

Πολύ περίεργο είναι η αλήθεια, δοκίμασε πάντως και αυτά που αναφέρουν εδώ και εδώ.