Giorgos Antonakakis ρώτησε πριν 3 μήνες

Καλησπέρα παιδιά!
Χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο powerline δώ και καιρό χωρίς προβλήματα σε σύνδεση vdsl των 100mbps! Πρόσφατα, αναβάθμισα τη γραμμή μου σε fiber 500 mbps και οι μετρήσεις της ταχύτητας είναι αποκαρδιωτικές (πάντα μέσω του powerline, από το ρούτερ όλα καλά). Πιάνω μαξ 130 mbps είτε μέσω του wifi, είτε αν οι συσκευές είναι απευθείας συνδεδεμένες με ethernet πάνω στο powerline. Εδώ να σημειώσω ότι το σπίτι έχει τριφασικό ρεύμα (γι' αυτό επέλεξα και τα devolo) και ότι μέσω της εφαρογής devolo cockpit βλέπω ότι έχω χαμηλό throughput μεταξύ των powerlines (συγκεκριμένα 500 mbps).
Υπάρχει κάποια ρύθμιση στο ρούτερ ή στο powerline που να βελτιώνει κάπως την κατάσταση;
Αν δεν υπάρχει κάποια λύση, ένα mesh σύστημα όπως τα tplink deco50 3000ax είναι καλή εναλλακτική, ή θα έχω τα ίδια αποτελέσματα;

ΥΓ Μένω σε ένα τυπικό διαμέρισμα και το ρούτερ είναι στα 10μ από το δωμάτιο! Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω 10 μέτρα ethernet που να περνάει μέσα απ'όλο το σπίτι :P
ΥΓ2 Ναι το έχω δοκιμάσει και σε διαφορετικές πρίζες!

2 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 μήνες

Καλησπέρα, ίσως σε πρώτη φάση να δεις εάν έχεις εγκατεστημένο το τελευταίο firmware της συσκευής. Επειδή η περίπτωση σου είναι κάπως ιδιαίτερη μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους και να τους ρωτήσεις εάν έχουν να σου προτείνουν κάτι. Η άλλη περίπτωση που αναφέρεις λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο, οπότε πολύ πιθανό να έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Giorgos Antonakakis απάντησε πριν 3 μήνες

Καλησπέρα Γιώργο και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Έχω ήδη εγκαταστήσει το τελευταίο firmware. Δυστυχώς η devolo δεν έχει πια υποστήριξη στην Ελλάδα και πρέπει να απευθυνθώ στο support της Γερμανίας. Επειδή δε γνωρίζω πως είναι οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις εκεί και δεν ξέρω αν θα βρω άκρη, είπα να δοκιμάσω εδώ πρώτα, μήπως και είχε κάποιος ανάλογη εμπειρία.
Ως μελλοντικό reference και για να βγει κάτι θετικό από το λάθος μου, να πω ότι αφού το έψαξα λίγο, ίσως η κατάσταση να σώζεται κάπως αν κάποιος απευθυνθεί σε ηλεκτρολόγο και εγκαταστήσει στον πίνακα ένα powerline bridge της devolo το οποίο "ενοποιεί" τις διαφορετικές φάσεις.
Anyway, δεν αξίζει τα χρήματα όλο αυτό και καλύτερα κάποιος να επενδύσει  σε καλό mesh με wifi 6 ή και 6e αν έχει τριφασικό με οπτική και gigabit σύνδεση.  
Ευχαριστώ και πάλι, 
Καλή συνέχεια