nabaxo ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα το dvd recorder στο laptop το έχω περίπου δυο χρονιά,ζήτημα είναι αν έχω γράψει καμιά 10αρια dvd και γενικά δεν το χρησιμοποιώ να βλέπω dvd-cd, ώσπου σήμερα πού το χρειάστηκα να γράψω ένα dvd δεν το γράφει αν και διαβάζει κανονικά dvd-cd έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει?

11 Απαντήσεις

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα. Όταν λες δεν το γράφει τι ακριβώς εννοείς? Με το nero γράφεις? Σου έβγαλε κάποιο μήνυμα σφάλματος κατά την εγγραφή? Το πρόγραμμα αναγνωρίζει κανονικά το dvd με το όνομά του? 

nabaxo απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα. Γράφω dvd με το infrarecorder portable.Το πρόγραμμα αναγνωρίζει κανονικά το dvd με το όνομά του  και μου βγάζει το εξής σφάλμα κατά την εγγραφή :Input/output error.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα,
Αρχικά δοκίμασε να περάσεις από την αρχή τους drivers του DVD recorder, καθώς και να δοκιμάσεις κάποιο άλλο πρόγραμμα εγγραφής.

nabaxo απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα έβαλα πάλι τους drivers του dvd recorder δοκίμασα και άλλο πρόγραμμα το nero αλλά και πάλι τίποτα  :(

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Μήπως πάει κάτι λάθος με το αρχείο που θέλεις να γράψεις; Δοκίμασε κάποιο άλλο αρχείο; 

nabaxo απάντησε πριν 7 έτη

Έχω δοκιμάσει δυο αρχεία ένα απλά έγγραφα τα οποία έβγαζε το error input/output και ένα iso win7 το οποίο ενώ έδειχνε ότι το έγραψε κανονικά όταν βάζω το dvd  το βλέπει άδειο.

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα ,μήπως ο φακός έπιασε σκόνη ? Αν νομίζεις πως ναι ,καθάρισέ τον με μπατονέτα με καθαρό οινόπνευμα να μη στάζει.
https://www.pcsteps.gr/31783-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-dvd-drive-floppy/

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα. Το οινόπνευμα ακόμα και το καθαρό κάνει ζημιά στης κεφάλες (laser κ.τ.λ.π) Χρειάζεται ισοπροπυλική αλκοόλη, έχουν στα φαρμακεία. Αν ειναι δύσκολο να βρεθεί, το καθάρισμα μπορεί να γινει απλά με στεγνή μπατονέτα απαλά πάνω στο laser. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ρίξε μια ματιά στο συγκεκριμένο forum μήπως σε βοηθήσουν οι οδηγίες τους:
https://www.techspot.com/community/topics/input-output-error-when-burning-dvds.177467/

nabaxo απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα ,σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Τα δοκίμασα όλα άλλη μάρκα dvd ,ισοπροπυλική αλκοόλη ,να ξανά περάσω τους drives, άλλα προγράμματα για εγγραφή dvd και να γράψω στην χαμηλότερη ταχύτητα εγγραφής αλλά τίποτα .οπότε λέω να προβώ σε αγορά ενός εξωτερικού dvd-recorder(μπας και ¨κρατήσει΄' περισσότερο) έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό και οικονομικό?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Η αλήθεια είναι πως τα DVD-RW των laptop είναι γενικά τραγικά, αρκεί να τα κοιτάξεις στραβά για να βγάλουν πρόβλημα.
H LG έχει πολύ καλή φήμη στα DVD-RW και σε αρκετά χαμηλό κόστος.