Kostas Metaxakis ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας. 
Μου έδωσαν ένα LENOVO G500 στο οποίο ήθελα να κάνω format με USB, όμως αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. 
Όταν "φορτώνει" ο υπολογιστής και εμφανίζει το λογότυπο "LENOVO" πατάω το κουμπί για να "μπει" στα BIOS προκειμένου να αλλάξω τις ρυθμίσεις-boot αλλά δυστυχώς "κολλάει" στο σημείο αυτό. 
Παρά τις όποιες προσπάθειες μου δεν έχω καταφέρει να μπω στα BIOS, είτε έχοντας το USB stick πάνω στον υπολογιστή, είτε όχι. Το ίδιο ισχύει και για το DVD. \
Παράλληλα (παρ'ότι δεν το ήθελα) δοκίμασα να κάνω εγκατάσταση και μέσα από τα windows όμως μου βγάζει σφάλμα πως δεν μπορεί να εκτελεστεί αυτή η ενέργεια, βέβαια να ξεκαθαρίσω πως επιθυμώ να κάνω από τα bios για να αλλάξω και τις διαμορφώσεις του σκληρού δίσκου που μέχρι σήμερα ήταν χωρισμένος σε δύο κομμάτια και εγώ θέλω να το ενώσω. 
Είναι LENOVO G500 20236 με windows 7 και έχω κάνει όλα τα updates. 
Σας ευχαριστώ, 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Κώστα,
Μερικοί υπολογιστές κάνουν αυτόματα boot από DVD, αν είναι αυτό διαθέσιμο.
Οπότε βάλε το DVD και δες αν θα γίνει αυτόματα boot χωρίς να χρειαστεί να πειράξεις το BIOS.
Όσο αφορά το κόλλημα του BIOS, αυτό γίνεται και αν δεν έχεις κάποια συσκευή για boot συνδεδεμένη (στικάκι ή DVD); 

Κώστας Κατσάνος απάντησε πριν 7 έτη

Κώστα, διάβασα εκεί που λες ότι αφού μπουτάρεις το λάπτοπ , πατάς το κουμπί για να μπεις στο Bios. Αν δεν κάνω λάθος, δίπλα από το power button στο λάπτοπ σου, υπάρχει ένα μικρό κουμπάκι, το OneKey κάπως έτσι λέγεται. 
Για να μπεις στο Bios, κλείσε τον υπολογιστή, και πάτα αυτό το κουμπάκι. Θα σου βγάλει ένα μενού, μια από τις επιλογές του οποίου είναι και το να μπεις στο Bios.

Kostas Metaxakis απάντησε πριν 7 έτη

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 
Κανένας από τους δύο τρόπους δεν λειτούργησε, κατέβασα τα Windows 10 από την επίσημη σελίδα και έκανα κανονικά εγκατάσταση, αλλά ακόμα και τώρα δεν με αφήνει να μπω στα Bios με κανέναν τρόπο. 
Έχω έναν σκληρό δύσκολο που είναι διαμοιρασμένος σε 200 gb και σε 731 GB, αυτό που ήθελα να κάνω ουσιαστικά ήταν να κάνω φορμάτ μέσω BIOS για να τους "ενώσω" όμως δεν τα έχω καταφέρει ακόμα, παρά το γεγονός πως έκανα κανονικά εγκατάσταση τα windows 10 και λειτουργούν ρολόι. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Μην κάνεις εσύ κάτι λάθος και δεν μπορείς να μπεις; Μου φαίνεται απίθανο να πάντα να λειτουργούν σωστά, και να μην μπορείς να μπεις στο Bios.
Πως προσπαθείς να μπεις; Τι πατάς; Ρωτάω μήπως κάνεις κάποιο λάθος εκεί. Υπάρχει η δυνατότητα να βγάλεις μια φωτογραφία που να φαίνεται το πρόβλημα;