Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΠρόβλημα με malware που εμφανίζεται ξανά και ξανά…
John Malvo ρώτησε πριν 8 έτη

Εδώ και λίγες ημέρες, το malwarebytes μου βρίσκει ένα PUP.Optional.ConduitTB.Gen που το χαρακτηρίζει ως "πιθανώς ανεπιθύμητο πρόγραμμα". Δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιβλαβές για την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή, αλλά κάθε φορά το σβήνω και την επόμενη μέρα επανέρχεται πάλι...!!! Χρησιμοποίησα και το adwcleaner, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα είχε... Δοκίμασα να το αφήσω απλά στην καραντίνα (εκεί το αναφέρει ως κλειδί μητρώου), την επόμενη μέρα που έκανα νέο έλεγχο, προστέθηκε και 2η φορά... Σε ένα ξένο forum, κάποιος πρότεινε το πρόγραμμα ZOEK κι έδινε οδηγίες χρήσης... Έκανα ακριβώς ότι έλεγε, πάλι τίποτα... Αλλού πρότειναν το avast-browser-cleanup... Δεν βρήκε τίποτα... Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να το ξεφορτωθώ οριστικά...!!! Ελπίζω να με βοηθήσετε...

8 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν είναι ακριβώς επιβλαβές, συνήθως έρχονται κάτι τέτοια με δωρεάν εφαρμογές, αν δεν ξέρεις ποια είναι η εφαρμογή δεν μπορείς να το απομονώσεις, εκτός και αν κάνεις format

John Malvo απάντησε πριν 8 έτη

Δεν έβαλα κάποιο πρόγραμμα τις τελευταίες ημέρες... Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, είναι το uTorrent που έκανε update... Δεν το εγκατέστησα τώρα το πρόγραμμα... απλά έκανε update... Μπορεί να μπήκε απ΄το update δηλαδή;
Ούτε αν μπω σε safe mode υπάρχει περίπτωση να σβηστεί οριστικά;

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Αν η εφαρμογή είναι ενεργή στο σύστημα σου, ό,τι και να κάνεις θα εγκατασταθεί πάλι, σου επαναλαμβάνω όμως ότι δεν είναι κάτι σημαντικό.

John Malvo απάντησε πριν 8 έτη

Επίσης, τις τελευταίες ημέρες, έχω πρόβλημα με τις θύρες usb. Δεν διαβάζουν τα στικάκια και τους εξωτερικούς δίσκους παρά μόνο μετά από επανεκκίνηση του υπολογιστή! Υποπτεύομαι ότι ευθύνεται το πρόγραμμα ZOEK που έτρεξα για το malware... Μπορείς να μου δώσεις κάποια λύση; :)

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

To zoek όπως και το Combofix, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις πριν τα χρησιμοποιήσεις, ήξερες τι έκανες;  Αν έχεις κάνει κάτι από το Zoek δεν νομίζω να μπορώ. 

John Malvo απάντησε πριν 8 έτη

Σε κάποιο forum το πρότεινε κάποιος κι έδινε ακριβείς οδηγίες χρήσης. Έκανα ακριβώς ότι έλεγε...

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Το θέμα είναι ότι χρησιμοποίησες μια δυνατή εφαρμογή που μπορεί να σου καταστρέψει το λειτουργικό, για να καθαρίσεις το τίποτα. Έκανες ερώτηση εκεί που είδες τις οδηγίες; Δεν μπορώ να ξέρω τι έγραφε και δεν μπορώ να ξέρω τι πείραξες.

John Malvo απάντησε πριν 8 έτη

Ήταν ξένο το forum και δεν είμαι και μέλος για να σχολιάσω (κι αν θυμάμαι καλά, ήταν και κλειδωμένο το συγκεκριμένο thread) Έλεγε να το τρέξουμε 2 φορές... την 1η με το εξής script:

createsrpoint;
autoclean;
emptyalltemp;
ipconfig /flushdns;b

Και τη 2η:

createsrpoint;
chrdefaults;

(έδινε πιο λεπτομερείς οδηγίες βέβαια...)