ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΕΠΕΡΗΣ ρώτησε πριν 6 έτη

Διαθέτει λειτουργικό win 10.
Ανοίγοντας πρώτη φορά έκανε τα γνωστά βασικά βήματα, και μετά από λίγο μπήκε στις εφαρμογές.
Όμως,  έχει κάποια προβλήματάκια.

  1. Αμέσως μετά το ξεκίνημα προχώρησε σε ενημερώσεις. Μέσα σε αυτές όμως κατέβασε και μια εφαρμογή: windows 10 update assistant... η οποία όμως φτάνει σε κάποιο σημείο και πατόπιν κολλάει. Κάποια στιγμή και μετά από αρκετή έως πολλή ώρα μου γράφει κωδικός λάθους.. 0xc1900200 και σταματάει. 
  1. Ενώ κατά την εγκατάσταση έβαλα γλώσσα Ελληνικά, έχει μεν τις επιλογές για Ελλάδα, αλλά το βασικό λειτουργικό (εντολές δηλαδή κλπ) είναι στα Αγγλικά. Διορθώνεται?  Επίσης μάλλον δεν λειτουργεί ο ορθογράφος. Πχ τώρα που σας γράφω δεν διορθώνει (συγχωρέστε με αν υπάρχουν λοιπόν ορθογραφικά λάθη). Επίσης διορθώνεται??
  1. Δεν λειτουργούν κάποιες γνωστές δυνατότητες των windows πχ το One drive. (Μου γράφει ότι επειδή υπάρχει λάθος κατά την εγκατάσταση ξανά κατεβάστε την εφαρμογή, την κατεβάζω, και αφού επιλέξω εγκατάσταση δεν γίνεται τίποτα.
  1. Έχω ίντερνετ υψηλής ταχύτητας, παρ όλα αυτά, εφαρμογές όπως η greek handwriting καθυστερούν υπερβολικά , πχ αυτή είναι γύρω στο 1 mb και κάνει πάνω από 10 λεπτά για να κατέβει... 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Ιάκωβε, από ότι βλέπω το error αφορά το anniversary update, ρίξε μία ματιά εδώ.Τη γλώσσα πολύ εύκολα μπορείς να την αλλάξεις. Όσο αφορά το internet μπορεί το Wifi να μην πιάνει καλές ταχύτητες οπότε δοκίμασε και με ethernet. Για τα άλλο προβλήματα θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να κάνεις ένα reset στα Windows.

ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΕΠΕΡΗΣ απάντησε πριν 6 έτη

Καλό απόγευμα,

Επανέρχομαι:
Αμέσως μετά τα παραπάνω αναφερόμενα, βλέποντας τον c πρόσεξα ότι υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο αρχείο με το όνομα, αν θυμάμαι καλά, windows old.
Είτε με την βία, είτε κατόπιν ακολουθώντας κάποιες διαδικασίες στο ίντερνετ κατάφερα και έσβησα τον φάκελο (τα win με κάθε τρόπο... δεν με άφηναν να προχωρήσω σε αυτήν την διαδικασία)  . Όλα καλά εκείνη την ημέρα λοιπόν, αλλά την επόμενη, το μηχανάκι, δεν φόρτωνε με τίποτα. Εύκολο στην μεταφορά, πετάχτηκα σε ένα γειτονικό μαγαζί που ασχολείται με τα pc, και μου πρότεινε φορμάρισμα και επανεγκατάσταση των win 10. Χωρίς πολύ σκέψη είπα ok και έτσι σε λίγες ώρες με κάλεσαν για να το παραλάβω.
Έκτοτε το μηχανάκι, αφού έκανε αρχική εγκατάσταση των gr win 10 δουλεύει άψογα.
Όμως το πρόβλημα παραμένει! Ο δίσκος c όπως προανέφερα των 30 gb πάλι είναι σχεδόν γεμάτος. Τα win 10 βλέπω ότι ήδη καταλαμβάνουν περίπου 22 giga και όλα αυτά αφού καθαρίζω τον δίσκο καθημερινώς.
Ερωτήσεις λοιπόν:
(Αναφέρω τις πιθανές λύσεις που περνάνε από το μυαλό μου)
α. Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσει ο χώρος c, με την προσθήκη έξτρα δίσκου usb? Μάλλον όχι φαντάζομαι.
β. Αφού δεν μπορώ να κάνω κάτι, τουλάχιστον μπορώ να σταματήσω τις συνεχείς ενημερώσεις των win 10? 
β. Γίνεται με τον ήδη κωδικό που έχω, να αντικαταστήσω τα 10 με τα 7, (αν φυσικά καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο) ?
γ. Δεν γνωρίζω από λειτουργικά, πέραν των win, όμως μία λύση σαν το ubuntu προτείνεται? 
Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου? (Μάλλον θα το πετάγατε φαντάζομαι)...όμως το μέγεθός του με έχει βολέψει αφάνταστα! 

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

α) Άλλο ο δίσκος C κι άλλο αυτός που θα προσθέσεις.Δεν έχει σχέση ο ένας με τον άλλον.
Β) Όχι ,για τις Ενημερώσεις δεν μπορείς να τις σταματήσεις. Εξαρτάται :: Ο υπολογιστής είχε προεγκατεστημένα τα win7 ? Αν ναι ,γίνεται αρκεί να έχεις το product key των win7 .  Αν όχι ,θα πρέπει να αγοράσεις μία νέα Άδεια. (Διευκρίνισέ το αυτό) Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να κατεβάσεις το iso των windows αν δεν έχεις κάποιο cd ,και να κάνεις τα win7 εγκατάσταση.
γ) Ναί ,μπορείς να βάλεις linux αν θές.
Ο φάκελος windows.old δημιουργείται όταν αναβαθμίζεις από win7 σε win10 ,,ή μετά από  κάθε αναβάθμιση των win10 . Δεν πρέπει να τον διαγράφεις αμέσως επειδή είναι απαραίτητος αν θες να γυρίσεις στην προηγούμενη έκδοση των windows .Εγώ όποτε τον διαγράφω ,την άλλη μέρα μου βγάζει σφάλμα ,το οποίο διορθώνω με επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη ημερομηνία. Δες εδώ για αυτό τον φάκελο άλλη φορά να ξέρεις.
https://www.pcsteps.gr/61450-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-windows-old-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-windows/
Μπορείς να βάλεις 2ο δίσκο (αν είναι desktop ο υπολογιστής) ή έναν εξωτερικό δίσκο. Δες εδώ αν γεμίζει ο δίσκος ανεξήγητα.
https://www.pcsteps.gr/57819-%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%b4%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af-%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%87%ce%bf%ce%b9/
Κι αν θες να μεταφέρεις προγράμματα από τον ένα δίσκο στον άλλον δες εδώ.
https://www.pcsteps.gr/197192-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-2o-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF/

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Για τη β) περίπτωση ίσως να τα μπέρδεψα λίγο. Αν έχεις κλειδί για win7 μπορείς να τα ξαναβάλεις κανονικά με εγκατάστασή τους. Θα κατεβάσεις το iso και θα το γράψεις σε cd ή σε ένα bootable usb