ΖΑΧΟΣ ΠΛΑΤΩΝΗΣ ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα,
Θα ήθελα να μου πείτε κάποια γνώμη σας σε ένα θέμα που μου δημιουργήθηκε στο Thunderbird.
Αφού εγκατέστησα το thunderbird στο PC άρχιζα να ρυθμίζω τα email μου. Ξεκίνησα με το yahoomail και διαπίστωσα ότι καθώς κατέβαζε τα email σταματούσε να κατεβάζει άλλα όταν έφτανε στο 75ο email ενώ είχε άλλα 500 να καταβάσει (τα νούμερα είναι σχετικά) και από εκεί και πέρα δεν κατέβαζε άλλα. Ενώ σε άλλο PC και συγκεκρίμενα στο laptop ή στο κινητό τα κατεβάζει κανονικά. (Εννοείτε ότι απεγκατέστησα & εγκατέστησα ξανά τον thunderbird) αλλά τίποτα ξανακολούσε στο ίδιο 75ο μήνυμα. Πληροφοριακά σας ενημερώνω ότι τα μηνύματα, έχω κανονίσει να τα σώζω στο 2ο δίσκο που έχει το PC δηλ σε μιά διαδρομή της μορφής D\thunderbird\pop.mail.yahoo.com και όχι στη default διαδρομή που έχει το thunderbird δηλ στην C:\Users\όνομα χρήστη\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\84cgtt2b.default\Mail\pop.mail.yahoo.com. Βέβαια και στη default διαδρομή παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα.
Ποιά η εκτίμησή σας για το παραπάνω πρόβλημα, πώς μπορεί να λυθεί?
Ευχαριστώ πολύ.
 

5 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δοκίμασε να διαγράψεις όλα τα emails από το inbox ή να τα μεταφέρεις σε κάποιον άλλο φάκελο. Πήγαινε στον prrofile folder και μετονόμασε το popstate.dat σε popstate.old. Δοκίμασε μετά να ξανακατεβάσεις τα emails σου
http://kb.mozillazine.org/Profile_folder_-_Thunderbird

ΖΑΧΟΣ ΠΛΑΤΩΝΗΣ απάντησε πριν 8 έτη

Τελικά δεν έγινε τίποτε.
Ή πιο σωστά αρχισαν να κατεβαίνουν και σταματήσανε πάλι στην ίδια ημερομηνία και στο ίδιο μήνυμα.
Τα βήματα που ακολούθησα ήταν: Πήγα στο profile folder όπoυ εκεί δεν υπήρχε το popstate.dat, το οποίο όμως το βρήκα στο φάκελο του 2ου δίσκου μου δηλ του D\thunderbird\pop.mail.yahoo.com και το μετονόμασα σε popstate.old αφού πρώτα μετακίνησα όλα τα email που βρίσκονταν στο φάκελο εισερχόμενα στο φάκελο με ονομασία τοπικοί φάκελοι που βρίσκονται μέσα στον thunderbird.
Να ενημερώσω ότι είχε γίνει πριν και format του υπολογιστή.
Επίσης επειδή το αρχείο που βρίσκεται στο D\thunderbird\pop.mail.yahoo.com ενδεχωμένως να είναι χαλασμένο άλλαξα το τοπικό κατάλογο που σώζωνται τα email στις ρυθμίσεις του thunderbird και το συνέδεσα με το default δηλ. με το C:\Users\όνομα χρήστη\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\84cgtt2b.default\Mail που σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν αυτόματα τα 2 νέα αρχεία τα pop.mail.yahoo και popstate.dat  απ' την αρχή. Και πάλι δεν κατέβηκαν τα email.
Το παράξενο είναι ότι μπορώ να στείλω email.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δοκίμασε στα pop settings αντί για pop.mail.yahoo.com να βάλεις pop.mail.yahoo.co.uk ή .gr

ΖΑΧΟΣ ΠΛΑΤΩΝΗΣ απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το περιέργο σε όλη την κατάσταση ήταν ότι μετά από μία καθαρή εγκατάσταση των win 10 στο C και εκ νέου εγκατάσταση του thunderbird δεν κατέβαιναν πάλι τα email.
Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με το να κλείσω το router για λίγα λεπτά και να το ανοίξω μετά. Οπότε ξεκίνησαν να κατεβαίνουν τα email.
Δεν πρόλαβα να χρησιμοποιήσω την τελευταία απάντηση σας με το να δοκιμάσω στα pop settings αντί για pop.mail.yahoo.com να βάλω pop.mail.yahoo.co.uk ή .gr. Θα το έχω υπ'οψιν μου για το μέλλον.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση