Stratis Theofilou ρώτησε πριν 8 μήνες

Γεια σας. Έχω εδώ και αρκετό καιρό ένα πρόβλημα με popping του powershell. Σε κάποια στιγμή ανοίγει  δικά του παράθυρα, καταναλώνοντας αρκετούς πόρους, ο υπολογιστής επιβραδύνει και δυσκολεύει η λειτουργία του. Έχω δοκιμάσει όλα τα tips, για να μην ενεργεί αυτοβούλως το powershell, που γνωρίζω και έχω δει και στο διαδίκτυο, αλλά τίποτα. Θέλω να ρωτήσω τι μπορεί να φταίει και τι μπορεί και να κάνω για να το διορθώσω; (Υπάρχει πιθανότητα να είναι κάποιο malware, bugs, οτιδήποτε άλλο;) Θα χαρώ να επιλύσω το πρόβλημα με την βοήθειά σας. Επίσης αν θα λυθεί το πρόβλημα με μια καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού; Ευχαριστώ και ότι καλύτερο σας εύχομαι.   

7 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 8 μήνες

Καλησπέρα, ξαφνικά εμφανίστηκε αυτό το πρόβλημα? Μήπως έγινε ύστερα από την εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής? Κάνε και έναν έλεγχο με κάποιο antimalware, όπως αυτό. Σαν τελευταία λύση, μία καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού θα λύσει το πρόβλημα..

Stratis Theofilou απάντησε πριν 8 μήνες

Ευχαριστώ πολύ. Κάνω ήδη τα τεστ και θα σας ενημερώσω σε κάθε περίπτωση. Να είστε  καλά. 
 

Stratis Theofilou απάντησε πριν 8 μήνες

Καλησπέρα και πάλι και ευχαριστώ. Τελικά είχε κάποιο αποτέλεσμα. Δεν ανοίγουν τόσα πολλαπλά τα παράθυρα, και έχει λιγότερη επιβράδυνση ο υπολογιστής. Ως τόσο το πρόβλημα παραμένει. Είναι σύνηθες σε τακτά διαστήματα να ενεργοποιείτε το powershell, ή απλά δεν του έχω παρατηρήσει εγώ; Πάντως σίγουρα επηρεάζουν τα malware. Θα κάνω ακόμη μερικά scans, ίσως να προσπαθήσω και να απεγκαταστήσω εντελώς και το ίδιο το powershell, αν και αυτό δεν είχε αποτέλεσμα, πάλι εκκινούσε. Αν θα είχατε χρόνο να μου δίνατε ακόμη κάποιες συμβουλές και ιδέες, θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ και πάλι.    

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 8 μήνες

Δοκίμασε επίσης και αυτά που προτείνουν εδώ. Εάν και πάλι το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει τότε ίσως η καλύτερη επιλογή είναι μία καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού.

 

Stratis Theofilou απάντησε πριν 8 μήνες

Ευχαριστώ πολύ. Για ότι νεότερο θα ειδοποιήσω, για να βοηθήσουμε και άλλους που θα έχουν πιθανόν το ίδιο πρόβλημα. Καλή σας συνέχεια...
 

Stratis Theofilou απάντησε πριν 8 μήνες

Καλησπέρα και πάλι. Το πρόβλημα, αν και έχει ελαττωθεί το popping, παραμένει κάπως πιο ήπιο. Θα ήθελα αν είχατε το χρόνο, να μου εξηγήσετε εάν το powershell, ανοίγει από μόνο του παράθυρα, και καταναλώνει μέχρι και το 10-20% (τι κι αν έχω και 32gb)  της λειτουργικής μνήμης σε τακτά διαστήματα; Γιατί δεν μου έχει πέσει νωρίτερα στην αντίληψη, για αυτές του τις ενέργειες. Στην τελική ετοιμάζω σε νέο δίσκο να εγκαταστήσω καθαρά και πάλι τα Windows. Ευχαριστώ και πάλι για την υποστήριξη.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 8 μήνες

Καλημέρα Στάθη, το popping συνήθως οφείλεται είτε από κάποιο malware είτε από κάποια ρύθμιση ή εφαρμογή που έχεις εγκαταστήσει...εάν έχεις δοκιμάσει όλα τα παραπάνω που αναφέραμε, τότε μάλλον η μόνη λύση είναι η καθαρή εγκατάσταση των Windows.