\’Panoc Pan ρώτησε πριν 5 έτη
Καλησπέρα σε όλους.Τις τελευταίες μέρες έχω βάλει ίντερνετ αλλά χρησιμοποιώ ρούτερ άλλης εταιρείας.Ωστόσο δεν μου δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα όπως ήταν λογικό.Χθες είπα να αλλάξω κωδικό και όνομα γιατί είναι ευάλωτο με τα εργοστασιακά.Όταν τα άλλαξα και τα δύο δε με έβαζε,όταν άλλαξα μόνο το όνομα με έβαζε αλλά μου έβγαζε ότι δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ.Όταν το γύρισα στα εργοστασιακά πάλι το ίδιο.Έκανα επανεκκίνηση το router τίποτα και μετά του έκανα reset από το κουμπάκι που χώνεις μέσα κάτι λεπτό και το πατάς για καμιά δεκαριά δεύτερα.Πάλι τίποτα.Έβαλα,έβγαλα καλώδια και διαπίστωσα πως αν έχω και τα δύο στην υποδοχή(router και συσκευή τηλεφώνου) δε λειτουργεί το τηλέφωνο,αν βγάλω το splitter και αφήσω μόνο το τηλέφωνο όλα εντάξει,αν βάλω μόνο το router πάλι τίποτα.Από φωτάκια μου ανάβει το broadband και το wireless ενώ θα έπρεπε να ανάβει και το internet.Καμιά βοήθεια;θα λολαθώ μάγκες

7 Απαντήσεις

\’Panoc Pan απάντησε πριν 5 έτη

Επειδή τα έγραψα λίγο περίεργα,σε καμία από τις περιπτώσεις δεν έχω ίντερνετ.

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Επειδή είμαι κι εγώ με router άλλης εταιρίας :
Εμένα,το splitter έχει 2 υποδοχές απο τη μία μεριά, και 1 από την άλλη.Απο τη μονή υποδοχή ένα καλώδιο πάει στην υποδοχή DSL του router.Απο τις άλλες τις υποδοχές,ένα στο τηλέφωνο,και το άλλο στο router.
Ξέρω,δεν έχουμε ίδιο router.Θέλω να καταλήξω : Μήπως απο το splitter περνάνε 2 καλώδια ενώ πρέπει να’ναι 3 ; Όταν σου’φεραν το router,λογικά θα υπήρχε ένα έξτρα καλώδιο γκρί (σε μένα).ΔΕΝ εννοώ το ethernet που είναι κίτρινο.Εγώ έβαλα και εκείνο το καλώδιο το γκρί.
Βοήθησα ή…???

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Λάθος !! Απο τις 2 επάνω υποδοχές του splitter όπως είπα, 1 καλώδιο από την τηλεφωνική γραμμή πάει στη μία υποδοχή του splitter και το άλλο,απο το splitter πάει στο τηλέφωνο.

\’Panoc Pan απάντησε πριν 5 έτη

Καμία σχέση αδερφέ.Τα καλώδια είναι όλα μια χαρά,και αρχικά είχα internet.Όταν προσπάθησα να αλλάξω όνομα και κωδικό απέκτησε το πρόβλημα και ενώ του έκανα και reset ακόμα το ίδιο πρόβλημα έχει.Ανάβουν τα λαμπάκια “Wireless” και “Broadband” και δεν ανάβει του “Internet”.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αν βάλεις πάλι το router του παρόχου έχεις πρόβλημα; Αν όχι, μπορεί ο πάροχός σου να μην επιτρέπει τρίτα router.

\’Panoc Pan απάντησε πριν 5 έτη

Τελικά το έφτιαξα το θεματάκι
Πάτησα το “default gateway” στο search του browser μετά έβαλα username και password μετά με έβγαλε στην σελίδα που ουσιαστικά ρυθμίζεις το router,εκεί που έλεγε “Internet” έλεγε “connect” και όταν το πατούσες δε σε έβαζε,πάταγες πάνω στο “Internet” και σε έβγαζε σε μια άλλη σελίδα που εκεί αν πατούσες “connect” σου έβγαζε να πατήσεις username και password και όλα κομπλέ.Το γράφω μόνο και μόνο για κάποιον που μπορεί να πάθει ίδια φάση,δεν κάνω διαφήμιση αλλά έχω wind με router της cyta και για username και password έβαλα cytauser.Το πως θα βρείτε το “default gateway” είναι απλό.Για windows πατάτε το κουμπί που ανοίγει την έναρξη + R πατάτε “cmd” και μετά “ipconfig”.

Dimitris απάντησε πριν 5 έτη

Εγω πάντως δεν κατάλαβα τι ακριβώς άλλαξες και δεν σε έβαζε? Το user – pass που συνδέεσαι στον browser με το router? Η άλλαξες το user και το pass στης ρυθμίσεις adsl που είναι για το internet?
Στην δεύτερη περίπτωση αν βάλουμε router από άλλο πάροχο πρέπει να τα αλλάξουμε καθώς δεν θα έχουμε internet. Αν δεν τα γνωρίζουμε βάζουμε τον σταθερό αριθμό τηλεφώνου που έχουμε την γραμμή μας. User και pass το ίδιο και όταν συνδεθεί κανονικά το router και εχουμε internet, αυτόματα τραβάει τα σωστά και τα αλλάζει.
Δοκιμασμένο το ποιο πάνω κόλπο σε πολλά router.!