kea16 kea16 ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα. Αγόρασα μια kingston micro sd card class 10 για να μεταφέρω αρχεία από τον (γεμάτο) εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο του tablet μου (lenovo TB2 - X30L). Παρατήρησα τα εξής:
1) Τα αρχεία video μεταφέρονται αλλά δεν αναπαράγονται (μου βγάζει μνμ αδυναμίας αναπαραγωγής). Δοκίμασα την κάρτα στο android κινητό μου, πάλι τα ίδια (οπότε δεν φταίει το tablet). 2) Δεν είχα πρόβλημα με τις φωτογραφίες, αυτές μεταφέρθηκαν κανονικά, απλά παρατήρησα ότι έπιαναν περισσότερο χώρο στο tablet απ' ό,τι στην κάρτα μνήμης (παρά το ότι σαν αριθμός αρχείων ήταν ο ίδιος).
Ποιά η γνώμη σας, ιδιαίτερα για την πρώτη παρατήρηση που αποτελεί και πρόβλημα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

10 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα
Το πρόβλημα παρουσιάζεται με έναν συγκεκριμένο τύπο αρχείων βίντεο ή είναι γενικό; 

kea16 kea16 απάντησε πριν 5 έτη

Καλημέρα Γιώργο και ευχαριστώ για την απάντηση.
Αφορά σε αρχεία βίντεο .mp4 και  .mpg, δεν είχα αρχεία βίντεο σε άλλη μορφή.

kea16 kea16 απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και πάλι.
Καμμιά ιδέα......;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αν αντιγράψεις τα αρχεία από την SD σε κάποιον δίσκο, αναπαράγονται κανονικά; 

kea16 kea16 απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και πάλι, αντέγραψα τα αρχεία από την sd card στο pc αλλά και σε usb stick (συνδεδεμένο στο pc) και παίζουν κανονικά. Τι να πω, δεν ξέρω...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Τι σύστημα αρχείων έχει η SD? Αν έχει NTFS δοκίμασε να το αλλάξεις σε FAT32, αφού πρώτα κρατήσεις backup όλων των αρχείων, γιατί θα διαγραφούν.
https://www.pcsteps.gr/888-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-ntfs-fat/

kea16 kea16 απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Η κάρτα είναι σε FAT32, στη διαμόρφωση έχει επιλογή NTFS και exFAT. Nα το γυρίσω σε NTFS ?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Κάνε μια δοκιμή με το NTFS, τα νεότερα tablet λογικά δεν έχουν θέμα με αυτό το σύστημα αρχείων. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και το exFAT. Αν με αυτό το tablet δεν αναγνωρίζει καθόλου την κάρτα, επαναφέροντας το σύστημα αρχείων σε κάποιο από τα συμβατά θα είναι ΟΚ.
Τέλος, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις format της κάρτας μέσα από το ίδιο το tablet, για να δεις αν θα σου κάνει διαφορά.

kea16 kea16 απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Άγγελε,
πριν δοκιμάσω τη μετατροπή σε ΝΤFS, έκανα διαμόρφωση στην κάρτα ως εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, μετέφερα εκεί τα videos από τον χώρο του τάμπλετ και πλέον τα ΄΄ανοίγει΄΄ κανονικά. Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι δεν συνέβαινε το ίδιο με την προηγούμενη διαμόρφωση της κάρτας ως φορητό χώρο αποθήκευσης, την οποία και θα προτιμούσα στην περίπτωση που θα ήθελα να μεταφέρω την sd σε άλλη συσκευή και να διαβάζονται τα αρχεία της κανονικά κι εκεί (π.χ. σε ένα android κινητό). Με απλά λόγια, αυτό που γίνεται τώρα στη διαμόρφωση ως εσωτερικός χώρος αποθήκευσης, θα προτιμούσα να μπορούσα να γίνεται στη διαμόρφωση ως φορητός χώρος αποθήκευσης. Ας υποθέσουμε π.χ. ότι θέλω να πάρω τώρα την κάρτα στον φωτογράφο για εμφάνιση φωτογραφιών. Θα μπορέσει αυτός να διαβάσει τα αρχεία της κάρτας στα μηχανήματά του; Ρωτάω γιατί κάπου διάβασα ότι στη διαμόρφωση ως εσωτ. αποθ. χώρος, τα αρχεία της κάρτας είναι κρυπτογραφημένα και δεν διαβάζονται από άλλες συσκευές...
Συγνώμη αν σε κουράζω, περιμένω τη γνώμη σου..

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και από μένα
Αυτό που αναφέρεις ισχύει. Όταν χρησιμοποιήσεις την SD ως internal storage, δεν έχεις πρόσβαση στα δεδομένα από άλλες συσκευές.