Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με to boot σε Υπολογιστή για να Format.
Άρης Σμυρλής ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα σας. Προσπαθώ να κάνω format σε έναν υπολογιστή παλιο που ήρθε στα χέρια μου. Pentium 4 έβαλα μνήμη 1,5 Gb Ram. Θέλω να κάνω boot με το CD. Ενώ το βλέπει πρώτο μετά ενώ πατάω κάποιο πλήκτρο για να προχωρήσω με βάζει κανονικά στα Windows.Την βοήθεια σας. Ευχαριστώ.

5 Απαντήσεις

PANAGIOTIS PANAGOPOULOS απάντησε πριν 9 έτη

Eίχα πάθει ακριβώς το ίδιο, το πρόβλημα με μια μητρική Εlite και CPU P4, eνώ σου λεει ότι μπορεί να κάνει boot CD δεν πρόκειται ποτέ να κάνει η μόνη λύση που μου λειτούργησε είναι αυτή:
Ακολούθησε τις οδηγίες του παρακάτω άρθρου καθώς και του τί ακριβώς θα κάνεις

http://www.howtogeek.com/howto/16822/boot-from-a-usb-drive-even-if-your-bios-wont-let-you/

Όπως θα δεις το bootplop μπορείς να το τρέξεις και απο δισκέτα για να μην χαλάς DVD ή CD, για δισκέτα κάνεις burn το plbbt.img και για CD/DVD plbbt.iso
Ίσως να πρέπει να παίξεις λίγο με τις επιλογές όταν φτάσεις στην οθόνη με το δίαστημα για να δώσεις δικαίωμα στο USB να μπουτάρει. Για CD δεν το έχω δοκιμάσει.Κατέβασε το αρχείο από εδώ:https://www.plop.at/en/bootmanager/download.html

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Άρη, μπες στο BIOS και δες αν υπάρχει κάποια επιλογή για το USB που να λέει Legacy USB ή κάτι σχετικό.

Συνήθως αυτή χρειάζεται όταν δεν λειτουργεί το USB πληκτρολόγιο για να μπεις στην εγκατάσταση των Windows.

Άρης Σμυρλής απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Άγγελε δεν βρίσκω κάτι σχετικό με USB. Όσον αφορά τον τρόπο που μου πρότεινε ο Παναγιώτης, ενώ φτάνω μέχρι το σημείο να αλλάξω boot και να βάλω το usb δεν μπορώ να αλλάξω με το πληκτρολόγιο, σαν να μην το αναγνωρίζει. ΣΤο boot στη αρχή λειτουργεί κανονικά το πληκτρολόγιο.Αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Ευχαριστώ.

Xaris Boo απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Άρη.
Δες λίγο μήπως στο Bios έχει επιλογή ''legacy support'' απενεργοποίησε την, κάνε save και συνέχισε τη διαδικασία.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Κάποια επιλογή με Legacy είναι, Άρη, είναι ο Νο1 λόγος να μην λειτουργεί το πληκτρολόγιο σε εκείνο το σημείο. Ποιο μοντέλο είναι η μητρική?