Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με Ubuntu 14.04 LTS μετά από update
Bolosis Iordanis ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα σε όλους από την βροχερή Austria, καταρχήν συνχαρητήρια σε όλοι την ομάδα του seit και ένα μεγάλο ευχάριστο γιατί έχω βρει πολλές φορες απάντησης σε προβλήματα πάνω στους υπολογιστές.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω έχει να κάνει με ένα πρόβλημα που μου έχει προκύψει, προσφατα αγόρασα ένα laptop με προεγκατεστημένα windows 8.1 και όπως συνηθίζω τα τελευταία χρονια πήγα να του περάσω μια έκδοση linux συγκεκριμένα το Ubuntu 14.04 LTS 64 bit το το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά το πρώτο apdate δηλαδή ανοίγει ο υπολογιστής κανονικά αλλα μετά το φόρτωμα σβήνει, προσπάθησα να του ξαναβάλω windows μέσα από το boot αλλα δεν τα αναγνωρίζει και δεν ξέρω τι να κάνω.
Ο υπολογιστής μου είναι ένας Άsus sonic master με 2 gb ram και 2,16 Ghz επεξεργαστή
Θα σας ήμουν εβγομον αν μπορούσατε να με βοηθήσετε.
Ευχάριστο πολύ !

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Ιορδάνη.

Έχεις απενεργοποιήσει το secure boot στο BIOS? Επίσης, αν σου έχει επιλογή ανάμεσα στο UEFI και το Legacy BIOS, διάλεξε το δεύτερο, συχνά αυτό φταίει που δεν αναγνωρίζεται το μέσο εγκατάστασης στο Boot.

Bolosis Iordanis απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Κύριε Άγγελε
Ακολούθησα τις οδηγίες που μου δώσατε και εγκαθιστώ τώρα το Ubuntu σε 32 bit, σας ευχάριστο παρα πολύ.
Μια ακόμα ερώτηση αν μπορείτε, το προηγούμενο Ubuntu που είχα εγκαταστήσει ήταν 64 bit και μέχρι το πρώτο μεγάλο update δούλευε κανονικά πιστεύετε ότι θα έχω περομιο πρόβλημα και με αυτό η επειδή ο υπολογιστής μου είναι σχετικά μικρός δεν σήκωνε το 64 bit;
Ευχάριστο πολύ και πάλι!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Εφόσον δεν έχεις πάνω από 4GB RAM (τουλάχιστον 6 ή 8GB) το 64bit Ubuntu σου είναι ούτως ή άλλως άχρηστο, και το ίδιο ισχύει και για τα Windows.

Χωρίς περισσότερες πληροφορίες είναι δύσκολο να δούμε τι ακριβώς έφταιγε. Είναι πάντως απίθανο να ευθυνόταν το ότι είχες 64bit, ίσως είχε να κάνει με την κάρτα γραφικών.