Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠρόβλημα πληκτρολογίου στο Boot Manager
AppInventor Account ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια σας, θέλω να κάνω μια ερώτηση! Πήγα να εγκαταστήσω τα Windows 7 σε ένα laptop στο οποίο δεν λειτουργεί το πληκτρολόγιο. Έβαλα το USB stick και όλα καλά με την εγκατάσταση αλλά όταν έκανε την επανεκκίνηση για να μπω στα Windows με έβγαλε στο Boot Manager για να επιλέξω τα Windows 7 ή τα 10 (επειδή πριν είχα τα Windows 10) και ένα USB πληκτρολόγιο που έβαλα δεν λειτουργεί όταν πάω να πατήσω το Enter ή οποιοδήποτε άλλο κουμπί. Το φωτάκι του NumLock ανάβει, και πριν το Boot Manager το πληκτρολόγιο λειτουργεί. Πως μπορώ να μπω στα Windows 7;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

12 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα, δοκίμασε σε διαφορετικές θύρες καθώς κάποιες μητρικές δίνουν προτεραιότητα σε συγκεκριμένη USB.

Dimitris απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. Σε αρκετά bios πρέπει να ενεργοποιήσεις την υποστήριξη usb keyboard. Δες την εικόνα και κανε τσεκ στο δικό σου. 

AppInventor Account απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αλλα και όλες τις θύρες δοκίμασα και δεν υπάρχει Integrated Peripherals για να κάνω Enable το USB Keyboard Support στα BIOS. Αν μπορούσατε να βρείτε μία λύση θα εκτιμούσα πάρα πολυ!
Ευχαριστώ!

Dimitris απάντησε πριν 6 έτη

Aν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή στο bios που βλέπεις, η μητρική δεν μπορεί να υποστηρίξει το usb keyboard. Aυτο συμβαίνει και στο δικό μου pc, μιλαω για σταθερο. Εχω usb keyboard και αν δεν το κανω enabled, ενώ όταν ξεκινάει το pc στο bios δουλεύει κανονικα, όταν φτάνει να επιλέξω λειτουργικό, δεν δουλεύει. 
Ποιο laptop ειναι? Έχεις ψάξει για πληκτρολόγιο αν υπάρχει? 

AppInventor Account απάντησε πριν 6 έτη

Το Laptop είναι το Lenovo G50-45 αλλα τι μπορώ να κάνω;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Φίλε μου γιατί δεν δοκιμάζεις να σβήσεις κατά το format την όλα τα partition για να έχεις απλά ένα λειτουργικό?

Dimitris απάντησε πριν 6 έτη

Με μια γρήγορη αναζήτηση είδα ότι υπάρχει και Ελλάδα αλλά και στο ebay για ποιο φτηνά. 
Γιώργο και format να κάνει αν στο bios δεν υπάρχει επιλογή δεν θα του δουλεύει.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αν το πρόβλημα είναι στο boot manager και υπάρχει ένα μόνο λειτουργικό μόλις ξεκινήσει η εγκατάσταση δεν θα μπει αμέσως? Από ότι κατάλαβα το πρόβλημα δημιουργείται επειδή δεν μπορεί να επιλέξει μεταξύ των δύο λειτουργικών...

Dimitris απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα. Ναι σαν σκέψη ειναι σωστό αυτό που λες. Όμως δεν γνωρίζω γιατί δεν εχει τύχει να το δοκιμασω, αν μέσα στα windows το πληκτρολόγιο usb θα δουλεύει κανονικά χωρείς να υπάρχει αυτή η ρύθμιση απ το bios. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Όπως το περιγράφει η Κατερίνα μου έχει δώσει την εντύπωση ότι το πληκτρολόγιο λειτουργεί και το μόνο πρόβλημα είναι κατά την επιλογή του λειτουργικού.

Dimitris απάντησε πριν 6 έτη

Για να μου φύγει η περιέργεια έκανα μια δοκιμή σε δικό μου σύστημα. Nebook hp και πληκτρολογιο usb hp. Όταν το σύνδεσα την πρώτη φορά στο bios, αλλά και στο μενού επιλογής ubuntu - windows δουλεύει κανονικά. Φτάνοντας στην επιλογή να βάλω κωδικό ειναι τέλειος νεκρό, ούτε καν το caps lock δεν ανάβει. Βάζω κωδικό με το δικό του πληκτρολόγιο και μπαίνω στα windows. Tα windows εντόπισαν και εγκατέστησαν τον driver για το πληκτρολόγιο κανονικά. Κάνω reboot και μετά από αυτό, το πληκτρολόγιο δουλεύει παντού και στήν επιλογή λειτουργικού και για τον κωδικό.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι χρειάζονται drivres για να δουλέψει, αλλα πως θα κατέβουν αφού δεν μπορεί να μπει στα windows? 
Υπ όψιν ότι ούτε στο δικό μου bios υπάρχει επιλογή για Support usb keyboard.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Μετά πάμε σε κάτι αντίστοιχο με την εγκατάσταση Windows 7 σε Ryzen. Υπάρχουν παρόμοια θέματα.
https://www.pcsteps.gr/167773-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%8E-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-windows-7-%CF%83%CE%B5-ryzen/