Lefteris Nikitopoulos ρώτησε πριν 4 έτη

Καλημέρα/Καλησπέρα.
Διαθέτω ένα laptop hp 15 n205sv   πρόσφατα αποφάσισα και του έκανα μια αναβάθμιση σε σκληρό δίσκο, και προσθήκη επιπλέον κάρτας ραμ. Το μηχάνημα εργοστασιακά διέθετε μια ραμ 4 gb Adata pc3l-12800s-11. Αγόρασα μια επιπλέον 4gb της crucial που σύμφωνα με την επίσημη σελιδα της crucial είναι συμβατή με το συγκεκριμένο μηχάνημα. Κατα την εγκατάσταση της αντιμετώπισα ενα  μικρό πρόβλημα καθώς στην μια υποδοχή της μητρικής για την ραμ υπήρχε ένας λεκές τον οποίο αφαίρεσα με καθαρό οινόπνευμα και το πρόβλημα λύθηκε. Μετά από μικρό διάστημα άρχισε σε άκυρες φάσεις να μου παρουσίασε μπλε οθόνες (memory managment) και η ερώτηση είναι η εξής: 1) φταίει η συμβατότητα των 2 καρτών?? 2) έχει χαλάσει κάποια εκ των 2?? 3)φταίει η θύρα στην υποδοχή της μητρικής??? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να με βοηθήσετε.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Λευτέρη, αρχικά θα πρέπει να κάνεις δοκιμές με τις ram ξεχωριστά αλλά και σε διαφορετικές θέσεις για δούμε εάν φταίνε αυτές..

Lefteris Nikitopoulos απάντησε πριν 4 έτη

Ξεχωριστά λειτουργούν και οι 2 με την adata να έχει ελαφρώς κατώτερη απόδοση πράγμα το οποίο μπορεί να οφείλεται στην παλαιότητα. Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι τοποθέτησα και τις 2 και έκανα ένα διαγνωστικό τεστ για τις μνήμες που είχα δει από κάποιον οδηγό και δεν εμφάνισε κάποιο πρόβλημα. Πραγματικά δεν ξέρω!!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Πολύ πιθανό να είναι ασύμβατες οι ram μεταξύ τους..Γενικά είναι πιο ασφαλές να πάρεις ένα dual channel kit, παρά το να προσθέσεις RAM στην ήδη υπάρχουσα..