Παντελης Τουρας ρώτησε πριν 4 έτη

Γεια χαρά,έχω το εξής pc:intel core i5 2500 3,3ghz,8gb ram,μητρική asus h76m-ge,gpu msi gtx 770,2gb,τροφοδοτικό 700w,με το πρόβλημα να είναι στα games,αγοράζω παιχνίδια που μπορεί το pc να τρέξει πχ bioshock infinite,tomb raider,κυρίως παλιοί τίτλοι και παρόλ αυτά κατα τη διάρκεια του παιχνιδιου θερμαίνεται,αρχίζει κολλάει και ή κανω restart ή απλά πετάει το παιχνίδι και φτου ξανά απτην αρχή..πολλές φορές επίσης η εικόνα χαλάει,δείχνοντας πράσινες κόκκινες κουκίδες,και παγώνει...συνήθως η gpu ανεβάζει θερμοκρασίες..σε μια εποχή καραντίνας χωρίς ούτε ενα μαγαζί ανοιχτό για έλεγχο,τι μπορώ να κάνω μόνος μου?Όταν δεν τρέχει games λειτουργεί άψογα..

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Παντελή

Δυστυχώς, υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείς να κάνεις στην περίπτωση ανεβασμένων θερμοκρασιών στην κάρτα γραφικών. Πολλές φορές είναι θέμα σχεδιασμού και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Δοκίμασε να καθαρίσεις την κάρτα και τους ανεμιστήρες, και προσπάθησε το κουτί να έχει όσο το δυνατό καλύτερη ροή αέρα.

Αν η κάρτα δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείς τους ανεμιστήρες της, ανέβασε τις στροφές.

Τέλος, παρότι κατά 99% δεν θα βοηθήσει, δοκίμασε να εγκαταστήσεις ξανά τους drivers.

Παντελης Τουρας απάντησε πριν 4 έτη

Το case είναι πεντακάθαρο Γιωργο,γεμάτο με ανεμιστηράκια και ανοιχτό...drivers εγκατέστησα πρόσφατα τους τελευταίους,άρα καμία ελπις..προφανώς είναι θέμα hardware...μια νεότερη κάρτα γραφικών πιστεύεις θα είχε αποτέλεσμα?Αν και η συγκεκριμένη για τα games που παίζω θα πρεπε να μην συναντά κανένα θέμα..

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Το ότι έχει ανεβασμένες θερμοκρασίες, δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν σηκώνει τα παιχνίδια. Πολλές φορές είναι θέμα υλοποίησης της ψύξης ή αστοχίας.

Μια νέα κάρτα σίγουρα θα είχε αποτέλεσμα, αλλά θα χρειαστεί να επενδύσεις ένα σχετικά καλό ποσό. Προτείνω μια GTX 1650 και πάνω αν θέλεις να έχεις όμοιες και καλύτερες επιδόσεις από τώρα.

Παντελης Τουρας απάντησε πριν 4 έτη

Καλώς Γιώργο,σευχαριστώ πολύ,καλή συνέχεια!