Nick Tsanaktsidis ρώτησε πριν 3 έτη

Γεια σας, έχω έναν υπολογιστή πολύ παλιό (του 2000) με μιτρική την Intel® Desktop Board D101GGC. Στην αρχή έκανα format και έβαλα windows 8.1 αλλά ο υπολογιστής σερνόταν και έτσι αποφάσισα να βάλω τα linux mint cinnamon 64bit (που είναι και ο επεξεργαστής), όμως ενώ κάνει κανονικά boot από το φλασάκι, καθώς πατάω το install, αφού επιλέξω γλώσσα και λοιπά, μου αναγράφεται ότι δεν υπάρχει χώρος στον υπολογιστή και μου λέει πως είναι διαθέσιμα μόνο 7 gb που είναι η χωρητικότητα του usb, συνεπώς δεν βλέπει τον σκληρό (τι έχω δοκιμάσει και με άλλα usb) και από ότι είδα στο bios το στικάκι δεν είναι στην κατηγορία removable αλλά στην hard drives. Το θέμα είναι ότι τα windows τα πέρασε κανονικά, αλλά εδώ δεν έχω βρει κάποια λύση, θέλω απλά να αναγνωρίσει τον σκληρό και να τον κάνει φορμάτ και να μπουν απλά τα linux mint.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, μπορεί το linux mint να μην το σηκώνει ένα τόσο παλιό σύστημα...αρχικά δοκίμασε μία πολύ lite έκδοση, όπως αυτή.

 

Nick Tsanaktsidis απάντησε πριν 3 έτη

Γεια σας, αρχικά σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας αν και πιστεύω ότι δεν φταίει ότι είναι που παλιός ο υπολογιστής, αφού τα win 8 τα τρέχει αλλά κολλάει. Παρά όλα αυτά δοκίμασα να βάλω την έκδοση που μου προτείνατε, και με usb και με cd, αλλά όταν πάω να την εγκαταστήσω πάλι δεν αναγνωρίζει τον σκληρό και μου λέει ότι δεν βρέθηκε σκληρός. Πάντως είναι περίεργο αφού τα windows μπήκαν κανονικά.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Για ρίξε μία ματιά και εδώ.