Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα στην εκκίνηση του υπολογιστή
Ιορδάνης Αδ ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημερα παιδιά. Ο υπολογιστής ενός φίλου έχει πρόβλημα και δεν ξεκινάει. Έχω διαβασει τα άρθρα σχετικά με αυτό το πρόβλημα αλλά δεν με καλύπτουν.Ο λόγος είναι ότι πρέπει να κουνησει λίγο τα καλώδια στο εσωτερικο του για να δουλέψει .Πως θα μπορουσα να βρω ποιο καλωδιο ή βυσμα μπορεί να φταιει;

5 Απαντήσεις

Mossy Lp απάντησε πριν 9 έτη

Δεν ανοίγει καθόλου ο υπολογιστής? η ανοίγει και δεν bootarei? αν δεν ανοίγει καθόλου είναι τα καλώδια απο το τροφοδοτικό. Άρα κοιτάς τα καλώδια του τροφοδοτικού που πάνε στην μητρική.

Ιορδάνης Αδ απάντησε πριν 9 έτη

Φίλε ανοιγει κανονικα μπουταρει δουλευουν τα windows όλα καλά. Απλα τις περισσότερες φορές χρειάζεται να κουνησει τα καλωδια μέσα για να αρχισει να δουλεύει. Πως να απομονωσω το πρόβλημα να δω ποιοι καλώδιο ή βυσμα φταιει;

Mossy Lp απάντησε πριν 9 έτη

Κατάλαβα. Η αλήθεια είναι ότι δεν το πολυκατέχω το θέμα οπότε περίμενε τον Άγγελο. Αλλά αν φταίνε τα καλώδια η αλλάζεις το τροφοδοτικό η θέλει δουλειά με πολύμετρο. Δηλαδή να μετρήσεις οταν δεν σου ανοίγει το pc αν περνάει ρεύμα από τα καλώδια που πανε απο το τροφοδοτικό στην μητρική. Συγνώμη μέχρι εκεί φτάνω παραπάνω γνώσεις δεν έχω!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ιορδάνη, αφού φτιάχνει με κούνημα, κατά 99% φταίει το τροφοδοτικό.

Μόνο τα καλώδια που είναι πάνω στη μητρική, το 24πινο και το 4πινο, επηρεάζουν το αν θα ανάψει ο υπολογιστής.

Εκτός αν για κάποιο λόγο δημιουργεί βραχυκύκλωμα το καλώδιο που πάει στο σκληρό δίσκο ή την κάρτα γραφικών (αν έχει καλώδιο PCIe), αλλά είναι μάλλον χαμηλή μια τέτοια πιθανότητα.

Το πιο απλό είναι πάντως, αντί ο φίλος σου να κουνάει όλα τα καλώδια πριν δοκιμάσει να ανοίξει τον υπολογιστή, να δοκιμάζει ένα καλώδιο και μετά επιχειρήσει τον ανοίξει, για να δει ποιο τελικά φταίει.

Ιορδάνης Αδ απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ πολύ Αγγελε.Τελικα άλλαξα τροφοδοτικο και όλα δουλευουν όπως πρέπει...