Andrianamil ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημέρα παιδιά.
Έχω ένα λάπτοπ που έβγαζε έναν ήχο από το ανεμιστηράκι σαν αυτό να έβρισκε κάπου. Σαν γρανάζι.. κάπως έτσι.. Αφού το πήγα στο κατάστημα και το έλεγξαν μου είπαν πως είναι πρόβλημα της μητρικής. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως γίνεται να προκληθεί κάτι τέτοιο (;) Είχε γίνει πέρυσι τέτοια εποχή καθαρισμός του λάπτοπ και αλλάγη μητρικής μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον ήχο.
Σημείωση: Ο θόρυβος στο ανεμιστηράκι ακουγόταν τις περισσότερες φορές, όταν το λάπτοπ ζεσταινόταν, ενώ πολλές φορές ακουγόταν και μετά από αρκετές ώρες απενεργοποίησης του λάπτοπ.

7 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Ζήτησε να σου τοποθετήσουν απλά νέο ανεμιστηράκι πριν προχωρήσουν σε οτιδήποτε άλλο, εκτός και αν έχουν κάποιο καλό λόγο για τον οποίο ευθύνεται η μητρική τον οποίο πολύ θα ήθελα να ακούσω.

Andrianamil απάντησε πριν 9 έτη

Ρώτησα πώς κατάλαβαν ότι φταίει η μητρική και μου είπαν: «μετά από το ότι συνέχισε να υπάρχει το πρόβλημα, αφότου έγινε ο καθαρισμός και ελέγχθηκαν τα επιμέρους εξαρτήματα που εντοπίζεται το πρόβλημα» και μετά τους είπα και για το ανεμιστηράκι και μου είπαν ότι δεν ευθύνεται αυτό.
Πριν πάω το λάπτοπ στο service, το πρόβλημα ήταν ο ήχος αυτός που ακουγόταν όσο δούλευε το λάπτοπ.
Τώρα αν πάω να το ανοίξω μου βγάζει μια μαύρη οθόνη με εργασίες που εκτελούνται, όπως αντιγραφή των αρχείων (copy files) και αφού περιμένω αυτές να ολοκληρωθούν (γιατί μου ζητά να μην τις παραβλέψω), το λάπτοπ κλείνει από μόνο του μετά.
Στο service που ρώτησα μου είπαν πως αυτό γίνεται λόγο του ότι έχει πρόβλημα η μητρική. Γιατί όμως αυτό δεν το έκανε παλιά;
Μπορώ να βγάλω μια φωτογραφία αν θέλετε για να δείτε ακριβώς τι μου βγάζει. Μόνο που μάλλον θα αργήσω να την ανεβάσω λόγω του ότι δεν είναι σίγουρο το πότε θα έχω το μέσο.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Ντε και καλά να σου αλλάξουν μητρική. Αν μπορείς ανέβασε μια φωτογραφία ή γράψε στο περίπου τι σου εμφανίζει.

Andrianamil απάντησε πριν 9 έτη

Check files έλεγε τελικά και όχι copy files.
http://prntscr.com/7jv766
Χθες που το άνοιξα, αντίθετα με τις πρώτες φορές, τελείωσε τις εργασίες που έκανε και έπειτα ακολουθούσε το restart. Όταν μετά άνοιξε κανονικά, έκλεισε από μόνος του πάλι όσο γινόταν εκκίνηση των Windows. Αυτό έγινε και τις επόμενες φορές που πήγα να τον ανοίξω, στο ίδιο σημείο.
Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί όντως η μητρική να έχει πρόβλημα (ούτε όμως και για το αντίθετο, το να μην έχει δηλαδή), απλά ήθελα να δω πως ένα πρόβλημα σε αυτήν συνδέεται με έναν ήχο στο ανεμιστηράκι σαν και εκείνο.
Εδώ διάβασα και αυτό: Υπάρχουν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις όπου ο υψηλός θόρυβος από τον ανεμιστήρα του laptop οφείλεται και σε πρόβλημα της μητρικής.
Τι ακριβώς εννοεί; Χαλάει η μητρική, χαλάει και η λειτουργία στο ανεμιστηράκι, είτε το αλλάξεις είτε όχι;
 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Αυτό που μου δείχνεις δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την μητρική και αμφιβάλλω αν μπήκε μόνο του να ξεκινά. Ο υπολογιστής σου προλαβαίνει να μπει καθόλου στα windows; Την επόμενη φόρα με το που τον ανοίξεις πάτησε πολλές φορές το F8 μέχρι να σου βγάλει ένα μενού. Εκεί επέλεξε safe mode και πες μου αν μπήκε ο υπολογιστής σου στα windows.

Andrianamil απάντησε πριν 9 έτη

Σήμερα που τον άνοιξα μπήκε. Λειτούργησε κανονικά και ούτε έκλεισε ξαφνικά όπως τις προηγούμενες φορές. Το πρόβλημα με το ανεμιστηράκι υπάρχει κανονικά.. πάει για απογείωση το λάπτοπ και χωρίς να έχει ζεσταθεί ιδιαίτερα..
Σκοπεύω πάντως, όπως και να έχει, να πάω το λάπτοπ και σε κάποιον άλλον να το κοιτάξει μήπως βρει στο ανεμιστηράκι το πρόβλημα και απλά μου το αλλάξει (σε περίπτωση που αυτό δεν έγινε στο service).

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Ναι καλύτερα πάρε και μια 2η γνώμη και όταν λυθεί το πρόβλημα σου και μπορέσεις, πες μας τι έφταιγε. Είναι υπερβολικό να αλλάξεις ξανά μητρική μέσα σε έναν χρόνο.