Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠρόβλημα στην οθόνη του υπολογιστή
John john ρώτησε πριν 5 έτη

Μόλις έφτιαξα το νέο μου PC και όλα δουλεύουν κανονικά αλλά δεν μου ανοίγει η οθόνη. Είναι λίγο παλιά (Samsung syncmaster 940nw) του 2009 και έχει μόνο VGA θύρα. Η οθόνη λειτουργεί κανονικά όταν την συνδέω με το λάπτοπ το οποίο είναι και αυτό σχετικά παλιό. Το PC επίσης λειτουργεί κανονικά με μία τηλεόραση η οποία είναι σαφώς πιο καινούργια απ την οθόνη Samsung. Όλες οι συνδέσεις έχουν γίνει με το ίδιο καλώδιο VGA οπότε δεν έχει θέμα αυτό. Οπότε δεν ξέρω τι φταίει και ζητώ την βοήθεια σας.(Να προσθέσω ότι δεν υπάρχει κάρτα γραφικών επειδή είναι ενσωματωμένη στον επεξεργαστή(AMD Ryzen 3 2200G). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.  

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα,
Ίσως λόγω παλαιότητας και ανάλυσης της οθόνης να μην μπορεί να την αναγνωρίσει ο υπολογιστής.
Έχω μία πρόταση, αλλά δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι θα έχει αποτέλεσμα. Μπορείς να δοκιμάσεις έναν αντάπτορα HDMI σε VGA και να πάρεις εικόνα από την HDMI θύρα του υπολογιστή.

John john απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι πως ήταν απ τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκα ο αντάπτορας, απ την άλλη η ανάλυσης της οθόνης είναι ίδια με της τηλεόρασης (HD). Τι να πω θα δοκιμάσω ότι μπορώ και ίσως πάρω άλλη οθόνη, ευκαιρία είναι. Ευχαριστώ και πάλι καλό βράδυ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Η οθόνη που έχεις είναι 1440x900 όχι 720p. Ίσως λόγω της σχετικά τετράγωνης ανάλυσης δεν την υποστηρίζει. 

John john απάντησε πριν 5 έτη

Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι σχετικό. Σύνδεσε τον υπολογιστή στην άλλη οθόνη και ρίξε μια ματιά στο BIOS αν υπάρχει κάποια επιλογή σχετικά με τις κάρτες γραφικών.
Δοκίμασε και διαφορετικό καλώδιο, ακόμα κι να δουλεύει σε άλλη οθόνη, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

John john απάντησε πριν 5 έτη

Σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου να είσαι καλά!