Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΠρόβλημα στη λειτουργία WPS του Router
Anti- Illuminati ρώτησε πριν 4 έτη

Καλημέρα και καλή Κυριακή,
έχω το γνωστό ρούτερ της Cosmote, το ZTE Speetport Entry 2i και προσπαθώ με την λειτουργία WPS να το συνδέσω με το access point TP-LINK TL-WA801ND. 
Αρχικά πατάω το κουμπί wps από το router για 5 δευτερόλεπτα παρατεταμένα και αναβοσβήνει η λυχνία και στη συνέχεια πατάω στο πίσω μέρος του access point το μαύρο κουμπάκι που αναβοσβήνει και εκεί η ίδια ένδειξη ώσπου να σταθεροποιηθούν και οι 2 λυχνίες. Έπειτα από ένα χρονικό διάστημα 5-10 λεπτά χωρίς να πειραχθεί τίποτε, σβήνει η λυχνία απ'το router και η λυχνία του access point γίνεται πορτοκαλί από πράσινη. 
Μήπως γνωρίζετε και μπορείτε να μου πείτε τι κάνω λάθος; Αν δεν κάνω λάθος τι υποπτεύεστε πως φταίει;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

16 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα

Ρίξε μια ματιά στο περιβάλλον του access point, μήπως σου επιτρέπει να κάνεις τη σύνδεση από εκεί.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 4 έτη

Όταν λες ''περιβάλλον'' τι ακριβώς εννοείς;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Από τη σελίδα διαχείρισης του. Λογικά το manual θα αναφέρει ποια είναι. 

Anti- Illuminati απάντησε πριν 4 έτη

Έχει μια εφαρμογή για android που από εκεί επιλέγεις για τι χρήση το θέλεις, το access point και έχω επιλέξει κανονικά το WPS, δεν μπόρεσα να βρω κάτι άλλο...αλλά και πάλι δεν μου φαίνεται λογικό να αποσυνδέεται η σύνδεση του router με αυτό, ενώ έχουν επαφή και οι λυχνίες τους γίνονται σταθερές.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Η εφαρμογή δεν σου δίνει τη δυνατότητα να συνδέσεις το access point μέσω αυτής; Σε κάποια άλλα μοντέλα νομίζω πως έχεις αυτή τη δυνατότητα.

Επίσης, δες τι δυνατότητας σου δίνει η σελίδα http://tplinkap.net, η οποία αναφέρεται στο manual. Πρέπει να μπεις ενώ είσαι συνδεδεμένος στο access point.

Το WPS είναι γενικά μεγάλο κενό ασφαλείας και είναι καλό να είναι απενεργοποιημένο.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 4 έτη

Μα αυτό σου λέω, μπήκα στην εφαρμογή και έκανα ότι χρειαζόταν. Ζω σε επαρχία όμως δεν με απασχολεί η ασφάλεια τόσο. Αρκεί να ξεπεράσω το εμπόδιο-τοίχο που έχω για να έχω δυνατό σήμα Wifi.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αν μπορείς, δοκίμασε να συνδέσεις το access point σε κάποιο άλλο router. Θέλουμε να δούμε αν είναι δικό του πρόβλημα ή φταίει το router. 

Anti- Illuminati απάντησε πριν 4 έτη

Δεν έχω άλλο ρούτερ

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις δοκιμή σε κάποιον γνωστό σου; Είναι πολύ σημαντική λεπτομέρεια το ποια συσκευή προκαλεί το πρόβλημα. 

Anti- Illuminati απάντησε πριν 4 έτη

Δυστυχώς όχι φίλε μου. Ζω σε επαρχία και δεν έχω κάποιον. Τώρα που το σκέφτομαι όμως έχω ένα παλιό ρούτερ αλλά είναι πριν από καμιά 10ετία σχεδόν, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ακόμα στο σπίτι ή είναι ρούτερ που έχει λειτουργία wifi σαν τα σύγχρονα να το δοκιμάσω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δοκίμασε να συνδέσεις το access point ενσύρματα στο router, ώστε να δούμε αν σε αυτό το mode λειτουργεί κανονικά. 

Anti- Illuminati απάντησε πριν 4 έτη

Εννοείς μέσω ethernet; Είχα συνδέσει παλαιότερα το tv box με το router ενσύρματα αλλά επειδή περάσαμε το καλώδιο από μια τρύπα στον τοίχο ο οποίος είναι αρκετά παχύς το καλώδιο ήδη είχε υποστεί ζημιά και δεν έδειχνε συνδεδεμένο με το tv box μετά από κανα μήνα χρήσης. Θα δοκιμάσω πάλι αν είναι με αυτό αλλά είναι πρόβλημα το πάχος του τοίχου και δεν βοηθάει. Τώρα να μου πεις φέρε μηχανικό να σου ανοίξει μεγαλύτερη τρύπα είναι λιγάκι φασαρία νομίζω για ένα σχετικά ασήμαντο εγχείρημα όπως αυτό. Αλλά θα το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου στην έσχατη, γιατί δεν γίνεται να το αφήσουμε έτσι.
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε για τις μέχρι τώρα οδηγίες, θα δω το αποτέλεσμα απ'τη δοκιμή και θα σου ξαναστείλω.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα και πάλι, λοιπόν με τις δοκιμές που έκανα αυτό που έχω να πω είναι ότι έχω καταμπερδευτεί. Έχουμε και λέμε: δοκιμάζω να κάνω την σύνδεση που μου είπες δηλαδή με καλώδιο ethernet σύνδεσα access point και router. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει κανονική σύνδεση άναψε η αντίστοιχη λυχνία στο access point και στο κινητό του πατέρα μου συνδέθηκε κανονικά. Για κάποιο περίεργο λόγο όμως το tv box χωρίς να αλλάξω κωδικό, δοκιμάζοντας και τον μανίσιο του router και τον μανίσιο του access point δεν κατάφερνε να συνδεθεί. Προτού συνδεθούν με καλώδιο access point-router, αν πατούσα τα κουμπιά wps για να συνδεθούν τα 2 τους με αυτή τη λειτουργία, έστω και για λίγο έμπαιναν όλα κανονικά ασύρματα, δηλαδή το tv box δεν είχε θέμα. Τώρα όμως βλέπω ότι έχει και δεν συνδέεται...μου βγάζει μήνυμα ότι πληκτρολογώ εφαλμένο κωδικό, το ίδιο και στο δικό μου κινητό το οποίο τυγχάνει να είναι παλιό μοντέλο οπότε δεν το λαμβάνω 100% υπόψιν! Όμως το tv box θα έπρεπε κανονικά να συνδέεται...τώρα τι να πιστέψω; Ότι το tv box είναι ελαττωματικό ενώ πριν δοκιμάσω σύνδεση wps access point-router έμπαινε κανονικά στο router και είχε κανονικά ίντερνετ;;; ή ότι το access point κάνει ''επιλεκτική'' αναμετάδοση σήματος στις συσκευές με θύρα wifi; 

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ: Ότι το καλώδιο που γινόταν σύνδεση ενσύρματα για 1 μήνα πριν πολύ πολύ καιρό του tv box και του router τελικά δεν έχει υποστεί ζημία λόγω της μικρής οπής στον παχύ τοίχο, γιατί μετά την επιτυχή σύνδεση access point-router με άλλο καλώδιο wifi, δοκίμασα και με το συγκεκριμένο και δούλεψε κανονικά, ενώ το router όταν το ξανασύνδεσα με το καλώδιο αυτό(το υποτιθέμενα κατεστραμμένο) δεν είχε καμία επαφή ''σταθερού ίντερνετ'' με το router. Μόνο τον πρώτο μήνα όπως επεσήμανα και πάνω και μετά σταμάτησε απλά να λειτουργεί χωρίς καμία αιτία!! 

Anti- Illuminati απάντησε πριν 4 έτη

Καμιά άλλη βοήθεια;;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά κάπου χάθηκε η ειδοποίηση της ερώτησης σου.

Αν κάνεις όλες τις διαδικασίες σωστά, το πρόβλημα που περιγράφεις είναι αρκετά περίεργο.

Δυστυχώς, πρέπει να δοκιμάσεις ένα άλλο router για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε την αιτία. Με τα στοιχεία που έχουμε, δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 4 έτη

Δεν πειράζει για την καθυστέρηση. Θα δω τι μπορώ να κάνω για το άλλο router. Σε ευχαριστώ και πάλι φίλε μου να είσαι καλά.