maria lafakoykoy ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη καταρχήν.Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στο σταθερό μου υπολογιστή και θα ήθελα τη συμβουλή σας.Να γράψω καταρχάς το Hardware που φοράω.
CPU:AMD Ryzen 7 3700X
MOTHERBOARD:Gigabyte Aorus  Pro(REV.1)
RAM:G.Skill Flare X 16GB DDR4(2X8GB)3200 MHz
RAM:G.Skill Trident Z DDR4(2X8GB)3200MHz
GR.CARD:RTX 2060 Super
PSU:Seasonic Platinum Prime 1000watt
CPU Ψύξη:NZXT Kraken X52
NVME:Samsung 970 evo plus 256GB
NVME:Kingston A2000 500 GB
SSD:Kingston 480GB
SSD:Intenso 512GB
HDD:Seagate 1TB
Θα πάρω τα πράγματα από την αρχή μπάς και μπορέσετε και εσείς να βγάλετε μια άκρη.Όλα άρχισαν μετά από ένα φορμάτ που έκανα.Ο υπολογιστής δούλεψε κανονικά για λίγες μέρες.Κάποια στιγμή στα καλά καθούμενα δεν είχα ούτε ποντίκι ούτε πληκτρολόγιο.Αυτό έγινε 2 με 3 φορές μέσα στην ημέρα και ξαφνικά μπλέ οθόνη.Ο υπολογιστής από τότε δεν άνοιξε ξανά.Η μητρική δημιούργησε κάποιο πρόβλημα και έτσι αλλάχτηκε.Η μητρική ήταν η MSI X570 GAMING.Όταν αλλάχτηκε έγινε η αγορά της MSI TOMAHAWK B550.Αυτή η μητρική δούλεψε μόνο για 3 μέρες που μετά από πολλές προσπάθειες και νομίζοντας ότι έχει κάποιο πρόβλημα αλλάχτηκε ενώ από το service που αγοράστηκε μου είπαν ότι δεν είχε τίποτα.Έβγαζε συνέχεια πρόβλημα στο μπουτάρισμα και δεν έκανε ποτέ εγκατάσταση.Έγινε αγορά του 2ου nvme και πάλι τα ίδια.Αγοράστηκαν στη συνέχεια και οι 2 ssd και πάλι τα ίδια.Έχω δοκιμάσει τα πάντα και πάντα κολλάει το σύστημα πρίν την εγκατάσταση.Έχουν αλλαχθεί τα πάντα από τον υπολογιστή εκτός από τον επεξεργαστή το οποίο είναι αυτό που με ανησυχεί.Έχω αλλάξει ακόμα και τη κάρτα γραφικών μπας και αλλά τίποτα.Να επισημάνω ότι εννοείτε ότι έχω δουλέψει χωρίς τίποτα επάνω συνδεδεμένο εκτός του πληκτρολογίου.Έχει γίνει και το τελευταίο update στο Bios.Δε ξέρω τι άλλο να κάνω.Υπάρχει περίπτωση όλο αυτό να το δημιουργεί ο επεξεργαστής ? Κάθε συμβουλή σας ευπρόσδεκτη και συγγνώμη για όλο το κατεβατό αλλά θέλω να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα από αυτό που μου έτυχε.Ευχαριστώ εκ το προτέρων.
 

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Μαρία

Έχεις δοκιμάσει διαφορετικές μνήμες ή μεμονωμένα κάθε υπάρχουσε μνήμη (αν έχεις τοποθετημένες πολλές);

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις μια έκδοση Linux και δες αν εκεί εμφανίζεται πρόβλημα, ώστε να αποκλείσουμε τη πιθανότητα να είναι θέμα των Windows.

maria lafakoykoy απάντησε πριν 3 έτη

Το έχω δοκιμάσει εννοείτε και σε single channel ακόμα.Ο υπολογιστής λειτουργούσε με dual channel και συγκεκριμένα με τις Flare σε συχνότητα 3200MHz(Latency: 14-14-14-34). Το δεύτερο ζευγάρι(Trident z) αγοράστηκαν περισσότερο για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο προβληματικών μνημών.Όσο για το αν φταίνε τα Windows κάπως δύσκολο γιατί είναι γνήσια εννοείτε και με τον ακριβώς ίδιο τρόπο κάνω πάντα φορμάτ.RUFUS Bootable Usb Stick.Έχω δοκιμάσει και με Linux και συγκεκριμένα με τα Mint και κάνει ακριβώς το ίδιο.Μπαίνει με το στικάκι κανονικά αλλά όταν πάς να κάνεις εγκατάσταση όλα τελειώνουν.Όσο και αν φένεται απίθανο ασχολούμαι κοντά 15 μέρες με αυτό και έχω κάνει τα πάντα.Όπως προανέφερα στη πρώτη ανάρτηση το μόνο που δεν γνωρίζω είναι στο αν φταίει ο επεγεργαστής που είναι και το μόνο που δεν έχει αλλαχτεί.Αυτό με ποιό τρόπο μπορούμε να το δούμε ?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν τις μνήμες τις έχεις δοκιμάσει μόνο στα 3200 MHz, κάνει μια δοκιμή και με απενεργοποιημένο το XMP.

Αν γίνετα το ίδιο και σε Linux, σίγουρα είναι θέμα υλικού.

Παρότι δεν βρίσκω λόγο να προκαλεί ο επεξεργαστής τέτοιο πρόβλημα, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, καθώς έχεις αλλάξει όλα τα άλλα εξαρτήματα.

Θα έλεγε ότι φταίει κάποια ρύθμιση της μητρικής, αλλά υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με δύο διαφορετικές μητρικές, οπότε το αποκλείουμε.

Μήπως το στικάκι έχει κάποιο θέμα ή κάνεις κάποιο λάθος όταν το κάνεις bootable με το Rufus;

maria lafakoykoy απάντησε πριν 3 έτη

Το έχω κάνει ήδη και αυτό και πάλι τίποτα.Το στικάκι φτιάχνεται και με το Rufus και μέσω Diskpart και στα 2 έχω το ίδιο αποτέλεσμα.Ο τρόπος είναι πάντα ο ίδιος ο οποίος κάνω και έκανα πάντα.Επίσης διάβασα αυτό σε ένα άρθρο αλλά δε ξέρω κατά πόσο ισχύει στη περίπτωσή μου.
Common blockers that can prevent Windows 10 setup from working:
• Processors (which check for these features: NX, Prefetch, LAHF/SAHF, SSE2, and CompareExchange128) .
Δε ξέρω πραγματικά τι άλλο θα μπορούσα να κάνω.Επίσης να αναφέρω οτι κάθε φορά το code error που μου βγάζει είναι διαφορετικό.(0χ8300002-0χ80300024)και κάποια άλλα τα οποία τα έχω ψάξει αλλά τίποτα.Το μόνο παρήγορο σε όλη την ιστορία είναι οτι ο επεξεργαστής είναι ακόμα στην εγγύηση.Εγώ το μόνο που ψάχνω αυτή τη στιγμή είναι να σιγουρέψω οτι όντως είναι αυτός η αιτία.Έχω μιλήσει και με άτομο απο το service του e-shop και μου είπε δύσκολο να είναι αυτός η αιτία και με 20 ευρώ να τον πάω να μου κάνουν αυτοί την εγκατάσταση.Αυτή φυσικά είναι η έσχατη λύση και εννοείτε όχι για τα 20 ευρώ απλά επειδή ο επεξεργαστής είναι αγορασμένος απο άλλο κατάστημα.Στη χειρότερη αυτό που μάλλον τελικά θα κάνω είναι να τον πάω να τον ελέγξουν τουλάχιστον ουτοσώστε και τίποτα να μην έχει θα το μάθω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δυστυχώς, δεν έχω κάποια άλλη ιδέα για το τι μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα. Αν οι μητρική σου έχει ενεργές επιλογές για Safe boot ή τίποτα παρόμοιο. δοκίμασε να τις απενεργοποιήσεις από το BIOS.

maria lafakoykoy απάντησε πριν 3 έτη

Η λύση βρέθηκε και κατά μεγάλο ποσοστό από ότι δείχνουν είναι επεξεργαστής.Τη Τρίτη θα πάει το μηχανάκι για έναν έλεγχο στο κατάστημα που αγοράστηκαν τα περισσότερα πράγματα και θα το επιβεβαιώσουμε στο 100%.Από ότι μίλησα με τεχνικό μου είπε ότι τους έχει ξανατύχει το ίδιο συμβάν και μόλις αλλάχτηκε ο επεξεργαστής όλα δούλεψαν σωστά.'Οπως προανέφερα υπάρχει εγγύηση και όλα καλά.Η πιθανότερη λύση για το τι θα πάρω αυτή τη φορά είναι νομίζω αυτή Αmd Ryzen 7 5800X 3.8 GHz.Ευελπιστώ όλα να πάνε καλά και να τελειώσουμε γρήγορα γιατί δεν αντέχω άλλο.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Μαρία!