Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΠρόβλημα συγχρονισμού σημειώσεων σε tablet
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ρώτησε πριν 8 μήνες

έχω το tablet Xiaomi Redmi Pad και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Ανοίγω ένα αρχείο jpg που έχω περασμένο στο tablet και πατώντας την επεξεργασία γράφω πάνω μια σημείωση και την αποθηκεύω. Αν μετά ανοίξω το αρχείο στο tablet φαίνεται κανονικά η σημείωση πάνω στη φωτογραφία αλλά αν συνδέσω το tablet με τον υπολογιστή και ανοίξω από εκεί το αρχείο δεν φαίνεται η σημείωση που έχω γράψει πάνω στη φωτογραφία. Γνωρίζει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορώ να το διορθώσω? μήπως πρέπει απλά αν θέλω να γράψω σημείωση πάνω στη φωτογραφία να το κάνω στον υπολογιστή και μετά να περνάω τη φωτογραφία στο tablet για να φαίνεται σωστά παντού?

10 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 μήνες

Καλησπέρα Κωνσταντίνε! Αν κάνεις κάποιου άλλου τύπου επεξεργασία, φαίνεται κανονικά μετά στον υπολογιστή;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ απάντησε πριν 8 μήνες

τι εννοείς άλλου τύπου επεξεργασία? επίσης παρατήρησα το εξής. Έστω ότι έχω ένα αρχείο jpg στο tablet. Αν πάω και περάσω από τον υπολογιστή ένα άλλο αρχείο Jpg με το ίδιο όνομα και το επικολλήσω με αντικατάσταση μετά από το tablet συνεχίζω να βλέπω το αρχικό παρόλο που κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει αφού αντικαταστάθηκε με το άλλο και ενώ από τον υπολογιστή μπάινοντας στο tablet βλέπω το σωστό αρχείο. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ απάντησε πριν 8 μήνες

επίσης τώρα σκέφτηκα μήπως φταίει ότι όταν συνδέω το tablet με τον υπολογιστή επιλέγω μεταφορά αρχείων και όχι μεταφορά φωτογραφιών

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 μήνες

Εννοώ να επεξεργαστείς αλλιώς την εικόνα από την ίδια επιλογή, πχ κάποια περικοπή, φίλτρο κλπ. Αυτές οι αλλαγές φαίνονται στο pc; Δεν παίζει ρόλο η επιλογή στο pc. Μήπως η τροποποιημένη φωτογραφία αποθηκεύεται ως νέα σε κάποιον άλλον φάκελο;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ απάντησε πριν 8 μήνες

τελικά το βρήκα...το καινούργιο αρχείο jpg που έχω γράψει τις σημειώσεις αποθηκεύεται σε άλλο φάκελο....ευχαριστώ για τη βοήθεια!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ απάντησε πριν 8 μήνες

Λοιπόν, δυστυχώς δεν διορθώθηκε το πρόβλημα αλλά ανακάλυψα το εξής. Το αρχείο που μου εμφανίζει λάθος, δηλαδή μου δείχνει την αρχική εικόνα, αν πατήσω επεξεργασία στο tablet μου εμφανίζει τη σωστή εικόνα δηλαδή την επεξεργασμένη....σαν να κρατάει στη μνήμη την αρχική εικόνα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ απάντησε πριν 8 μήνες

μήπως έχει να κάνει με την cahe memory του tablet όπως συμβαίνει και στις ιστοσελίδες που εμφανίζουν κάποιες φορές παλιό περιεχόμενο γιατί δεν έχει γίνει ανανέωση στην cache memory? εκεί βέβαια γνωρίζω ότι γίνεται και χειροκίνητα να το διορθώσεις με ctrl+R ....στο  tablet γίνεται κάτι αντίστοιχο αν είναι αυτό το λάθος? 

Android Creator απάντησε πριν 8 μήνες

Από ότι κατάλαβα όχι, απλά σου δείχνει την αρχική εικόνα στο tablet όταν επιλέγεις την επεξεργασμένη σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις πράγματα τύπου αναίρεσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 μήνες

Μηπως υπάρχει κάποια άλλη επιλογή πέρα από αποθήκευση, όπως αποθήκευση ως ή εξαγωγή; 

Android Creator απάντησε πριν 8 μήνες

Αν μπορείς να κάνεις εξαγωγή ως ή κάτι παρόμοιο τότε μάλλον δεν θα σου δείχνει την αρχική εικόνα