Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΠρόβλημα σύνδεσης συσκευών σε τηλεόραση LG UK6200PLA
Hype Bitcoin ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα προσπαθώ μάταια να συνδέσω είτε ασύρματα (miracast) το κύριο laptop είτε ενσύρματα (hdmi) ένα παλιό υπολογιστή αλλά δεν το καταφέρνω.
Συγκεκριμένα όταν παω να συνδέσω ασύρματα μέσω miracast πάει να συνδεθεί και στο τέλος μου βγάζει μήνυμα "δεν κατάφερε να συνδεθεί με την συσκευή."
Επίσης όταν πάω να συνδέσω ένα παλιό υπολογιστή από dvi θύρα με μετατροπέα hdmi πάλι κάνει να συνδεθεί αλλά μου πετάει στην οθόνη χωρίς σήμα ελέγξτε το καλώδιο σύνδεσης
Το λαπτοπ σίγουρα υποστηρίζει miracast όσο αναφορά τον παλιό υπολογιστή σε άλλες οθόνες συνδέεται έχοντας ένα θεμα με κόκκινα πιξελ στα μαυρα… ισως εχει θεμα συγχρονισμού στα 60 hz η κάρτα γραφικών του και γιαυτό δεν αφήνει να συνδεθεί με την τηλεόραση;
Τα χαρακτηρίστηκα του είναι CPU: intel pentium e5400 @2.7 wolfdale 45nm technology και GPU: 1024mb nvidia geforce 9600 gt (point of view)
Πήρα τηλέφωνο και στο κέντρο εξυπηρέτησης της LG αλλά από ότι κατάλαβα δεν ξέρουν τι τους γίνεται
Καμία ιδέα μπας και καταφέρω να συνδέσω ένα από τα δύο;

38 Απαντήσεις

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

υ.γ έχω κάνει ενημέρωση στην κάρτα γραφικών στην τελευταια έκδοση του 2016 μέσω του nvidia experience

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα
Για να χρησιμοποιήσεις το δεύτερο laptop ως οθόνη, πρέπει να διαθέτει μία θύρα για είσοδο εικόνας (όχι έξοδο). Το laptop διαθέτει τέτοια θύρα;
Όσο αφορά το Miracast, ακολούθησες αυτή τη διαδικασία

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

καλησπερα και ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση αλλα:

  1. Tον δευτερο παλιο υπολογιστη (δεν ειναι λαπτοπ) θελω να τον συνδεσω με την τηλεοραση για να προβαλει εκει.
  2. Περιπου αυτη την διαδικασια κανω αλλα δεν θελω να δειχνει η τηλεοραση στο λαπτοπ αλλα το περιοχόμενο του λαπτοπ στην τηλεοραση. Οταν λοιπον παω να κανω το mirroring μαυριζει η οθονη του λαπτοπ για λιγο και μετα μου πεταει ενα μηνυμα στην τηλεοραση "δεν ειναι δυνατη η συνδεση του υπολογιστη με την τηλεοραση δοκιμαστε ξανα" 

Γενικά αυτο που θελω να κανω ειναι να συνδέσω έναν απο τους δυο υπολογιστες με την τηλεόραση και να δουλεύω απο το σαλονι

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

Επισης εαν βοηθαεει να πω οτι στις ρυθμισεις προβολη σε αυτον τον υπολογιστη παρότι δεν θελω να κανω προβολη υλικου στο λαπτοπ αλλα το αντιθετο στην τηλεοραση μου γραφει ενα μηνυμα που λεει "αυτη η συσκευη ενδεχεται να αντιμετωπιζει προβληματα με την προβολη περιεχομενου επειδη το υλικο της δεν εχει βελτιστοποιηθει ειδικα για ασυρματη προβολη"

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Συγνώμη, είχα καταλάβει λάθος την ερώτηση σου.
1)Δοκίμασε να αλλάξεις την ανάλυση από τις ρυθμίσεις των Windows και να δεις αν εμφανίζεται εικόνα στην οθόνη.
2)Η τηλεόραση υποστηρίζει Miracast; Ποιο είναι το μοντέλο της; 

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

δεν πειραζει γιαυτο το επεσήμανα παλι
1) πως θα αλλαξω την αναλυση αφου δεν εχω εικονα στην τηλεοραση;
2) ναι φυσικα υποστηριζει ειναι η LG UK6200PLA

 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

1)Ανέφερες ότι έκανες δοκιμές σε άλλες οθόνες. Σύνδεσε τον εκεί, άλλαξε ανάλυση και μετά σύνδεσμο τον στην οθόνη που μας απασχολεί.
2)Το laptop ποιο μοντέλο είναι; Τι ηλικία έχει; Σε άλλες τηλεοράσεις ή υπολογιστές μπορείς να κάνεις επιτυχώς μετάδοση εικόνας από το laptop; 

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

  1. μα πως μπορω να βαλω αναλυση 4κ σε ενα μονιτορ που εινια 2κ;
  2. το λαπτοπ δεν ειναι τοσο παλιο ειναι το asus rog G751JT δυστυχώς δεν εχω καποια αλλη προχειρη τηλεοραση με miracast να το τσεκαρω 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

1)Αν σου δίνει την επιλογή, μπορείς. Αλλά δεν αναφερόμουν συγκεκριμένα σε 4K. Απλά δοκίμασε διαφορετικές αναλύσεις και δες αν γίνεται το ίδιο.
Πάντως, είναι συνηθισμένο πρόβλημα παλιοί υπολογιστές να μην βγάζουν εικόνα σε νέες τηλεοράσεις. 
2)Βρήκα κι άλλες αναφορές για προβλήματα με το Miracast στο συγκεκριμένο laptop μετά την αναβάθμιση σε Windows 10.
Έχεις κάνει κι εσύ αναβάθμιση σε Windows 10; Αν ναι, πιθανότητα υπάρχει κάποια ασυμβατότητα και προκαλείται το πρόβλημα. 

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

  1. δεν μου βγαζει επιλογη σε 4κ οταν τον συνδεω σε οθονη με μικροτερη αναλυση. Οποτε η μονη λύση είναι αλλαγη καρτας γραφικων; μηπως θελει καποια ρυθμιση στα hz;
  2. ναι εδω και χρονια έχω τα windows 10 σε αυτο το λαπτοπ οποτε και με αυτο δεν μπορω να κανω τιποτα;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Η καλύτερη λύση είναι να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα μεθοδικά
Σε πρώτη φάση ξέχνα εντελώς το ασύρματο, να βεβαιωθούμε πως με το καλώδιο, που είναι η πιο απλή σύνδεση, μπορεί η τηλεόραση να λειτουργήσει με τον υπολογιστή.
Άσε επίσης τον παλιό υπολογιστή, που χρειάζεται αντάπτορα. Η πιο απλή λύση και με την υψηλότερη πιθανότητα συμβατότητας είναι από το laptop με HDMI στην τηλεόραση.
Έχεις δοκιμάσει αυτό το σενάριο? Αν το δοκιμάσεις, θα διαπιστώσεις αν η τηλεόραση μπορεί να υποστηρίξει εικόνα από τον υπολογιστή.
Υπ' όψιν, ανάλογα με την έκδοσή του, το HDMI το πιθανότερο είναι πως δεν μπορεί να υποστηρίξει 4K σε 60Hz, μόνο σε 30Hz. Χρειάζεται ταχύτερη σύνδεση, όπως η Displayport (που καμία τηλεόραση απ' όσο γνωρίζουμε δεν υποστηρίζει) για 60Hz.
Κάνε λοιπόν αυτή τη δοκιμή. Δοκίμασε και να έχεις κλωνοποιημένη την οθόνη του laptop στην τηλεόραση, και να έχεις ανεξάρτες τις δύο οθόνες. Δοκίμασε επίσης να βάλεις χαμηλότερη ανάλυση από 4K στην τηλεόραση, να δεις αν έτσι λειτουργεί.
Αν χρειάζεσαι βοήθεια σε κάτι από αυτά, δες τον οδηγό μας:
https://www.pcsteps.gr/16417-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-laptop-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7/

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπερα Αγγελε το εχω δοκιμασει το λαπτοπ στην τηλεοραση με hdmi και δουλευει κανονικα...
και με επεκταση οθονης και σαν αποκλειστικη οθονη να ειναι η τηλεοραση και σε ολες τις αναλυσεις χωρις κανενα προβλημα.
Πηρα τηλεφωνο παλι στην lg μπας και πετυχω κανενα υπαλληλο της προκοπης αλλα επεσα παλι σε ασχετο που μου ελεγε να κανονίσουμε να ερθουν να παρουν την τηλεοραση να την τσεκαρουν στο σερβις. 

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

υ.γ το λαπτοπ ομως δεν με βολευει να το πηγαινοφερνω στο σαλονι γιατι ειναι καρφωμενο στο γραφειο συνδεδεμενο με οθονες και ενα φορτιστή που μαζι με το λαπτοπ ζυγιζει 15 κιλα... 
και περα απο αυτο ο αλλος υπολογιστης παει χαμενος...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ωραία, αφού έφυγε αυτό, ας δούμε μήπως έχει θέμα το καλώδιο που χρησιμοποιείς στον παλιό υπολογιστή.
Κάτι που γενικά δεν είναι γνωστό είναι πως αρκετοί αντάπτορες είναι κατευθυντικοί. Δηλαδή όταν λένε HDMI σε DVI δεν θα λειτουργήσει αντιστρόφως, από DVI σε HDMI, είναι μόνο για κάρτα γραφικών με HDMI και οθόνη με DVI.
Ίσως αξίζει να δοκιμάσεις έναν τέτοιο αντάπτορα ή ένα τέτοιο καλώδιο.

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

Άγγελε το οτι ο παλιος υπολογιστής συνδέεται με τον ιδιο ανταπτορα και καλώδιο σε ολα τα μονιτορ απροβληματιστα δεν λέει κατι; μπορεί δηλαδή να δημιουργήται θεμα μονο στην τηλεοραση απο αυτον;
Ο αντάπτορας που έχω είναι σαν αυτον που δείχνεις να δοκιμάσω να αγοράσω και το καλώδιο;  

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η τηλεόραση έχει κάποια περίεργη ασυμβατότητα με τον συγκεκριμένο αντάπτορα ή γενικά με τους αντάπτορες. Θέμα ρυθμίσεων πάντως σίγουρα δεν είναι.
Δοκιμάζοντας με άλλο αντάπτορα θα φανεί αν φταίει ο συγκεκριμένος ή αν απλά η τηλεόραση είναι δύσκολη γενικά με τους αντάπτορες. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι άλλο να προτείνουμε.
Βέβαια, υπάρχει πάντοτε και η λύση να βάλεις μια πολύ φθηνή κάρτα γραφικών με HDMI, που η τηλεόραση αποδεδειγμένα δεν έχει πρόβλημα με αυτό.

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

ευχαριστω αγγελε νομίζω αυτή είναι η καλύτερη λύση η συγκεκριμενη ειναι συμβατη με την μητρικη και τον επεξεργαστη μου ετσι;
μπορώ να την βαλω και μονος μου ή ειναι μπελαλιδικη η διαδικασια; 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Η εγκατάσταση δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Απλά τοποθετείς την κάρτα στη μητρική και βιδώνεις την κάρτα στο πλαίσιο του κουτιού.
Μετά την εγκατάσταση θα χρειαστεί να κατεβάσεις τους drivers από τη σελίδα του κατασκευαστή. 

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

σας ευχαριστω πολυ θα την αγορασω να ξεμπερδευω

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

Update: την αγορασα την κουμπωσα και ολα καλα ευχαριστω πολυ.
Απλά εαν γινεται θα ηθελα μια προταση για να προσθέσω μια ακόμα ram DDR2 εχω ήδη  4 giga dual-channel έτσι ώστε να του δώσει λιγο boost. (του έβαλα και ενα σκληρο SSD)
Yπολοιπα χαρακτηριστηκα: Motherboard: Gigabyte EP31-DS3L (Socket 775) CPU: intel pentium e5400 @2.7 wolfdale 45nm technology και GPU: MSI NVIDIA GEFORCE GT710

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και πάλι
Μπορείς να μας βγάλεις ένα screenshot από τα χαρακτηριστικά της υπάρχουσας μνήμης στο Speccy;

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα ετσι την γραφει το speccy:
RAM
4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz (5-5-5-15)

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Κάπου αναφέρεται και το voltage των μνημών. Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να επεκτείνεις την επιλογή SPD -> Slot 1.

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

οκ το τσεκαρα ειναι 1800 V και τελικα ειχα κανει λαθος δεν εχω μια 4 giga αλλα δυο των 2 giga και εχω αλλα 2 slots... νομίζω οτι εαν βαλω αλλα 4 giga θα ειμαι μια χαρα;    εκτος εαν έχεται να μου προτεινεται καποια καλη προσφορα σε διαφορετικα giga

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Μπορείς να δεις αυτό το kit. Τα 8GB είναι ιδανικά για τον μέσο χρήστη. Δεν νομίζω πως χρειάζεσαι παραπάνω. 

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

Σε ευχαριστώ πολυ Γιιώργο να εισαι καλα!

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπερα γιώργο μου ηρθε σημερα η μνημη που μου προτεινες αλλα πρεπει να ειναι μονο για λαπτοπ πιανει μισο σλοτ δεν πρεπει να δουλευουν;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Έχεις απόλυτο δίκιο. Θυμόμουν ότι η αρχική ερώτηση είχε να κάνει με laptop και κατά λάθος πρότεινα μνήμες για laptop. Ζήτα άμεσα ανταλλαγή με άλλες μνήμες. Χίλια συγνώμη.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Οι όροι λένε ότι έχεις το δικαίωμα να τις επιστρέψεις.
https://imgur.com/a/fenSHPW

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

αα οκ δεν πειραζει μπορεις να μου προτεινεις καποιες αλλες για να κανω την ανταλλαγή;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Και πάλι συγνώμη. Ήταν πολύ χαζό λάθος. Αυτές θα σε καλύψουν. 

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

Δεν τρέχει κάτι ανθρωπινά είναι τα λαθοι δεν το εκανες εξεπίτηδες να βοηθήσεις πηγες... θα κάνω την αλλαγή και ολα καλα, Ευχαριστώ!

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπερα σημερα παρελαβα τις σωστες καρτες τις κουμπωσα αλλα ο υπολογιστης μετα το bios και πριν μπει στα windows μου πεταει μπλε και ροζ οθονες σφαλματος και επιδιορθωσεις.... δοκιμαζοντας μια μια ξεχωριστά και σε διαφορετικα slot συμβαινει το ιδιο. Το θεμα ειναι πως και όταν τις αφαιρεσα τελειως παλι δεν δουλευει και μου πεταει μηνυμα σφαλματος συγκεκριμενα "η αυτοματη επιδιορυωση δεν μπορεσε να επιδιορθωσει τον υπολογιστης σας.... αρχειο καταγραφης: E/windows/system32/logfiles/srt/srttrial.txt" καποια ιδεα;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ρίξε μια ματιά σε αυτή τη λύση. Επίσης, μπορείς να κάνεις μια επιδιόρθωση των Windows

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπερα επειδη σκεφτομαι να παω το pc οπως ειναι στο eshop και να βγαλουν άκρη αυτοι... το κλειδι των windows πως μπορω να το βρω για να κανω την επιδιορθωση και να μην χρειαστει να αγορασω αλλα; 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Το κλειδί των Windows "συνδέεται" με τη μητρική ή τον Microsoft λογαριασμό σου. Δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσεις ξανά τα Windows στο ίδιο μηχάνημα, εκτός αν αλλάξεις μητρική.

Το κλειδί μπορείς να το βρεις ανοίγοντας τη γραμμή εντολών και πληκτρολογώντας την εντολή:

wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey

Hype Bitcoin απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπερα επειδη δεν μπορουσε να γινει boot και επιδιορθωση/φορματ ουτε από usb ουτε από cd εστειλα τον υπολογιστη στο eshop μαζι με τις ραμ.
Σημερα με ενημερωσαν ότι ουτε αυτοι μπορουν να κανουν κατι γιατι εχει προβλημα η μητρικη και πρεπει να αλλαχτει.
Όταν ενημερωσα τον τεχνικο ότι το προβλημα δημιουργηθηκε μολις κουμπωσα τις ραμ που αγορασα από αυτους μου ειπε ότι δεν μπορουν να κανουν τιποτα και ότι δεν είναι ευθυνη τους.
H απορίες μου είναι η εξης:

  • Μπορει να εγινε τετοια ζημια στην μητρικη από τις ραμ ή ο τεχνικος δεν εχει δικιο;
  • Μπορώ να αποδείξω με καποιο τροπο ότι η ζημια έγινε από τις ραμ;

 Διαφορετικα παει όλο το συστημα στράφι συν ότι πρεπει να φτιαξω ένα καινουργιο pc από την αρχη με δικη μου επιβάρυνση
Ευχαριστω

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δεν έχω ακούσει ποτέ να προκαλείτε πρόβλημα στη μητρική από ελαττωματικές RAM. Δεν γνωρίζω αν κάτι τέτοιο είναι πιθανό.